spotreba cee'd

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: spotreba cee'd

Příspěvekod antiDemon » 27.02.2014 07:43

moje stará Felicia 1,3 50kW měla papírovou spotřebu (kombinace, průměr) rovných 8,0 l/100 km. No a jezdil jsem s ní za 6,2. Pokud jsem s ní jel služebně, bylo to ideální, spotřeba se vždy vykazovala z techničáku. Dnes je to bohužel naopak.
CEED SW 1,6 CVVT
antiDemon Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod MiroslavM » 17.03.2014 17:00

Skor ako som si kupil toto auto, tiez som zvazoval, ci 1,4 benzin "klasika", alebo 1,6 GDI "priamovstrek". Nakoniec som kupil GDI-cko. Dost som toho prestudoval, na karbonizaciu boli naozaj velmi nachylne stare motory GDI od Mitsubishi, mozno 20 rokov dozadu, ked na benzinkach sa dal kupit jeden - dva druhy benzinu. Ale aj na tych motoroch s nekvalitnym benzinom vodici robili 250 tis KM a potom si ich dali dekarbonizovat. Udajne ta zvysena karbonizacia bola sposobena aj tym, ze vstrek do valca bol na protilahlej strane ako nasavaci ventil. Preto tento ventil nebol zvlhcovany benzinom a vo zvysenej miere sa tvoril karbon. Tieto nove motory GDI, ci uz od Mitsibishi, alebo Kie, alebo koncernove FSI, alebo skyactiv od Mazdy maju vstrek vyvedeny pod nasavacim ventilom, takze uz by to nemalo by take akutne s tym karbonom.
Ale aj tak, tankujem kvalitnejsi benzin OMW Maxxmotion, alebo Shel.
Koniec koncov, vsetky koncernove TSI su priamovstreky, aj ked turbo v tomto pripade zohra tiez svoju ulohu.

Tolko moje poznatky, opravte ma ak sa mylim.
KIA CEED 1,6 GDI INFRA RED
MiroslavM Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod syberius » 29.04.2014 20:36

Žena donesla z alberta poukázku na slevu 1 kč na litru k benzině, tak jsem si říkal, že bych vyzkoušel tu jejich vervu 100, jen tak, abych viděl jestli to něco udělá se spotřebou. Nemůžu tím něco pos... v motoru. V autosalónu mi říkali, že 98 tam můžu klidně dávat, že bude nižší spotřeba, ale o 100 nic neříkali, tak abych něco nepodělal. Maj u benziny i normální 98? Dlouho jsem tam netankoval.
Kia cee'd II sw 1.6 GDI exclusive
syberius Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod snike » 29.04.2014 22:25

Jen pro tvoji informaci, Verva 100 i pres sve cislo v nazvu je jen 98 oktanovy benzin ;) Dalsi otazka je, zda ridici jednotka naprogramovana na 95 oktanu dokaze vyuzit potencialni mozny vyssi vykon 98 oktanoveho benzinu :?: Ze sve zkusenosti u soucasneho GDI neni vyssi vykon 98 znat, mozna naopak.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod syberius » 29.04.2014 22:49

" Pro 100oktanové benziny , které mají ve svých obchodních názvech číslovku 100 a marketingové označení , které vystihuje nadstandardní vlastnosti paltí norma jaksoti ČSN EN 228 kategorie Super plus s oktanovým číslem výzkumnou metodou min.98 jednotek. Samostatná norma jen pro 100oktanové benziny neexistuje . Tato norma je potom uvedena na každém výdejním místě sproduktem VERVA 100. Komerční dodávky prémiového benzinu VERVA 100 mají oktanové číslo v rozmezí 99,3 až 101,6 jednotek . Pracujeme v dobrovolném systému Pečetˇ kvality a prodávaná paliva jsou pod stálou laboratorní kontrolou. "
Toliko citace ředitele pro jakost firmy Benzina

Edit: primárně mi nejde o zvýšení výkonu, ale o snížení spotřeby. Důležitý, ale je jestli si tím nemůžu nějak poškodit motor? Četl jsem, že při vyšších oktanech vzniká větší teplo.
syberius Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2013)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod spd001 » 01.05.2014 15:56

alex.333 píše:
stanislav píše:Aky mate dojazd na plnu alebo ako sa Vam to pohybuje ?
Lebo na tuto poslednu nadrz sa mi prvy krat podarilo spravit 1043km kym sa nerozsvietilo pazrave oko.
Vlastne prvy krat som atakoval 1000km dojazd a pri tom aj zistil ze pocitadla A a B su kalibrovane len na 999km a potom idu odznova 8-)

S předchozím autem Citroen Xantia 2,0 HDi jsem velmi často tankoval až po ujetí 1000 km a přitom jsem nikdy nečekal na hladové oko - vlastně ani nevím kde tam ta kontrolka byla.
O to větší a nemilé překvapení je u Ceeda. Nádrž menší o bolestných 12l a spotřeba přitom v reálu vyšší (papírová samozřejmě výrazně nižší).
Holt, nové metodiky měření se čím dál více odlišují od reality. Krásný příklad je právě minulý vůz.
Xantia - papírová spotřeba v kombinaci 5,7 a v reálu 5,0.
Ceed papírově 4,6 a v reálu 5,3.

Můj akceptovatelný dojezd je tak kolem 700 km, protože nechci čekat na hladové oko.
S hladovým okem cca 800 km.

bud zle ratas alebo veris PP.sak ked mas nadrz 53l a spotrebu 5,3 tak musis spravit 1000km a ak robis iba max 800km tak spotreba je 6,6
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod spd001 » 01.05.2014 16:19

k tym premiovym palivam poviem asi tolko:ked mal foter new feldu(2001) tak som tankoval klasiku 95 a obcas som dal V-power 95 az kym sa mi nestala udalost na Shell pumpe u nas v SA a to:priesiel som s hladovym okom na pumpu a klasika zapol som pistol na automat.vzdy si medzi tym umyvam okno kym necvakne.zaplatil som,sadol,nastartoval a odisiel asi 10m.ani z pumpy som neodisiel.auto zhaslo a nechcelo nakopnut.Ani vo sne by ma nenapadlo ze som natankoval "pancovany" "V-Power" tak som to daval za vinu elektronike.odtah do garage kde som prekopal komplet celu elektriku a ked som zistil ze vsetko je OK tak som odpojil privod paliva ze kuknem ci "nahodou" neni problem s palivom.A BOL!!!okamzite som zlozil auto odniesol pred dom a zavolal odtah.Siel som na pumpu s 1l "V-Power" ktory som si vytiahol z nadrze a j***l som im ho na pult zo slovami ze co to ma znamenat a chcem podat staznost.Ta P**A mi na to povedala ze oficialne tlacivo na staznost neexistuje a nech tam necham blok(moj jediny dokaz) a zajtra sa to vyriesi.tak som jej povedal ze ak nepride majitel pumpy do 10min tak pride policia a podam tresne oznamenie co zmenilo ich nazor a zrazu bolo aj tlacivo aj majitel.So spolocnostou Shell som sa natahoval asi 3 mesiace ale vsetky moje naklady(aj nieco navyse) uhradili a vyboxoval som si slusne bonusy kedze sa ma to silno dotklo a hlavne pristup obsluhy.majitelovy na to zrusili licenciu a obsluhu prepustili.proste mna a dalsich 3 chceli o****t.A toto sa nestalo iba na jednej Shell-ke ale na viacerych aj s odsupom casu.Ja shell neverim a v zivote tam nenatankujem ani 0,1l benzinu ani nafty.S Prelude a Golf GT som vzdy robil prieskum trhu(tank 10l a kolko spravim km v dany den--mame 6 cerpaciek v meste)podotykam ze styl jazdy bol vzdy rovnaky nad 4000ot a vzdy do obmedzovaca a vzdy mi vyslo ze na Slovnafte mi za rozumnu cenu daju rozumnu kvalitu a najlepsi dojazd.Ja osobne premiovym palivam neverim ani nefandim je pravda ze chod motora aj tach sa jemne zlepsi ale za tu cenu to urcite nestoji.
edit:zabudol som napisat ze som natankoval vodu namiesto benzinu vlastne Vh2oPOWER (70%vody 30%benzinu)
Naposledy upravil spd001 dne 13.06.2014 21:22, celkově upraveno 1
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod syberius » 01.05.2014 16:45

Víš jak to je. Tisíckrát můžeš slyšet, ale dokud sám nezkusíš, tak neuvěříš. Když teď mám ten kupón na slevu korunu na litru k benzině, tak jsem si řekl, že zkusím Vervu 100. Jen jsem chtěl potvrdit, že nemůžu těma sto oktanama motoru ublížit.
syberius Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2013)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod spd001 » 01.05.2014 17:04

ublizit mu urcite neublizis a k tejto teme spotreba cee´d sa vyjadrim az po 5000km nakolko teraz mam odjazdenych prvych 350km a PP neverim nikdy.Co je zaujimave pre mna cestou z predajne (kde som si ho vyzdvihol) domov asi 60km som zajazdil normalnou jazdou 5,1 podla PP ale od vtedy jazdim pomerne iba mesto a obcas vedla do dediny a PP ukazuje 7,4 no je pravda ze mimo obce mu stupam na krk a tocim ho do 4000ot nech to neni lenive a navyse to odporuca aj manual pri prvych 1000km to roztahovat do 3000-4000 a striedat rychlosti a hlavne nejazdit jednu rychlost a jedny otacky.cize aj za mestom si rad podradim aj o 2 a obcas 3 stupne :twisted: uvidime po 1000 skusim pohodovu jazdu celu nadrz
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod snike » 01.05.2014 21:24

@syberius: Vervu 100 jsem několikrát bral, naposledy před 14 dny a nárust výkonu a snížení spotřeby rozhodně nepozoruji. Až budeš tankovat Vervu 100 tak se koukni na stojan ... na tom mém byl nápis: Benzín bezolovnatý 98 oktanů :?:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod syberius » 01.05.2014 21:59

Opět jedna citace z internetu:
" Důvod proč je pod pistolí štítek 98, je prostý, v ČR neexistuje samostatná norma pro 100oktanové benziny. Takže nejen Verva, ale všechny vysokooktanové benziny, které mají ve svých obchodních názvech číslovku 100, mohou spadat pouze pod normu jakosti ČSN EN 228 – kategorie benzínů Super plus s oktanovým číslem výzkumnou metodou minimálně 98. Důležité je ono slůvko „minimálně“. Znamená totiž 98 oktanů a více. Proto je tato norma uvedena i na stojanech. Vzorky, které Benzině ČOI bez jejího vědomí pravidelně kontroluje, vykazují hodnotu OČ v rozpětí 99,5 – 101 jednotek. "
syberius Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2013)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod spd001 » 01.05.2014 23:14

uznavam syberius ze mas pravdu co sa tyka normy a skutocnosti ohladne oktanoveho cisla, no priklanam sa k snikeovi kedze som rovnakeho nazoru ze su to zbytocne vyhodene peniaze za nieco co nase bezne motory nezmeni na zavodak.tento rozdiel by si pocitil a relne vyuzil pri zavodnom speciali ktory by bol naladeny na taketo palivo.a co sa tyka karbonizacie tak je to dalsi marketingovy tah podla mna, ktory podporuje predaj.uz som mal xy otvorenych hlav(nad 200tkm) a vzdy je karbonova usadenina na veku ventilov aj vo vani na stenach.pri najazde 10-15tkm za rok to absolutne neriesim tankujem palivo urcene vyrobcom a lepsie to nebude 8-)
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod syberius » 02.05.2014 06:52

Já se zvýšením výkonu nepočítám. Trochu doufám, že by mohla jít dolů spotřeba, ale nejspíš ani to nenastane. Ale člověk si to musí vyzkoušet sám, aby mela dušička pokoj. :-)
syberius Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2013)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod plasta » 02.05.2014 07:46

Já jsem poprvé natankoval do vozu prémiovbé palivo Shell V-Power Nitro+ a to pouze díky akci http://www.shell.cz/products-services/o ... oster.html. Měl jsem nasbírané body, tak jsem do toho "šel". Litr tak vyšel na 32,90,- Kč. Najel jsem ale zatím pár km tak nemohu posoudit rozdíl. Uvidím časem.
Kia Ceed SW, 1,6 GDI, 99 kW, Comfort, červená, 2013 - PRODÁNO
Kia Sportage, 1.6 GDI, 97 kW, Exclusive, červená m. - 2016 - PRODÁNO
Kia Sportage, 1.6 GDi, 97 kW, Edice 75, modrá m. - 2020 - PRODÁNO
Kia Sportage, 1,6 TGDi, 110 kW, TOP, modrá m. - 2022
plasta Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. výročí Kia Clubu (1) Sponzor (7) TOP sponzor (1)

Příspěvekod syberius » 02.05.2014 08:21

Ten jsem zkoušel, když v lidlu dávali poukázky na slevu k shellu. Spotřeba stejná, dynamika motoru subjektivně maličko lepší, ale to jsem si spíš jen namlouval. Akorát zvuk motoru se mi zdál takovej závodně chraplavější.

Ó děs ráno z Huhlavej
syberius Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2013)
0 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí