Po roce užívání našeho mazlíčka, jsem se rozhodl, že si udělám krásné vánoce a vyměním origo rádio za 2-DIN navigaci.
Jakou navigaci vybrat byl velký oříšek, při tak velké konkurenci na trhu. Po předchozích zkušenostech s navigacemi, jsem zúžil výběr na Kenwood DNX-4250BT a Zenec ZE-720N. Po dlouhém pročítání webů a osobního odzkoušení v jedné autohifi prodejně v Brně na Rybnické ulici, jsem se nakonec rozhodl pro Zenec.
No aby toho nebylo málo, došel jsem k názoru, že se s Vámi podělím o instalaci - VÁNOČNÍ NADÍLKA

usedněte ke komplům.......začínáme......
Zde je kompletní seznam:
1. SEZNAM DÍLŮ1. hlavní jednotka
2. vyměnitelné rámečky
3. napájecí konektor
4. mikrofon
5. propojovací konektor k mikrofonu
6. propojovací konektor k OEM ovládání na volantu
7. RCA konektor IN/OUT
8. GPS anténa
9. DO
10. USB kabel
11. instalační materiál
12. SD karta s navigačními podklady iGO Primo 2
13. instalační rámeček
14. adaptér k OEM ovládání na volantu + handsfree
15. adaptér k připojení OEM couvací kamery
kia_navigace_seznam.jpg
2. CELKOVÝ POHLED NA PŮVODNÍ RÁDIOdemontáž_1.jpg
3. DEMONTUJEME PLASTOVÝ KRYT- používat plastové páčidlo nebo šroubováky omotané textilní izolačkou
- odpojit konektor od startovacího tlačítka
demontáž_2.jpg
4.DEMONTUJEME PANEL KLIMATIZACE- odšroubovat 3 šroubky
- odpojit konektory + jednu hadici
demontáž_3.jpg
demontáž_4.jpg
5. DEMONTUJEME RÁMEČEK RADIA- ze spodní strany odšroubujeme 2 šroubky a 1 šroubek na levé straně vedle startovacího tlačítka
- pomocí plastového páčidla opatrně odstraníme rámeček, začínáme od spodní strany k přístrojové desce a poté od spodní strany ke spolujezdci.
POZOR: jsou tam všude bílé packy, ať je nestratíte!!!
- odpojíme 3 konektory
demontáž_5.jpg
demontáž_6.jpg
6. DEMONTUJEME SAMOTNÉ AUTORÁDIO- po bocích odšroubujeme 4 šroubky
- na zadní straně odpojíme 3 konektory (napájení, reproduktory, OEM couvací kamera, USB + AUX vstup)
-odpojíme anténu
demontáž_7.jpg
7. INSTALACE KABELÁŽE a 2-DIN NAVIGACE- GPS ANTÉNA - umístěná v přední části pod přístrojovou deskou, přilepená pomocí oboustranné pásky
- OEM ADAPTÉR K OVLÁDÁNÍ NA VOLANTU - jednotka umístěná pod rádiem pomocí oboustranné pásky
- ADAPTÉR PRO COUVACÍ KAMERU
- MIKROFON - umístěný v plastovém rámečku v připraveném žebrování pod rádiem
- USB kabel - protáhnout přes přípravu osvětlení přihrádky spolujezdce
- 2-DIN NAVIGACE - podle přiloženého návodu složíme samotný rámeček a pomocí instalačního materiálu sešroubujeme s rámečkem
demontáž_8.jpg
!!!!!VEŠKERÉ DÍLY NAINSTALUJEME, DÁME POZOR NA TO, ABY SE IZOLACE VODIČŮ BĚHEM JÍZDY NEPORUŠILY!!!!!8. ZPĚTNÁ MONTÁŽ- po odzkoušení všech funkcí a správné instalaci namontujeme 2-DIN navigaci pomocí 4 šroubů
- zpětnou instalaci provedeme v opačném pořadí
demontáž_9.jpg
CELKOVÁ DOBY INSTALACE: 5 HODIN- 2/3 času zabere instalace a příprava kabeláže
- 1/3 času zabere demontáž a zpětná montáž dílů
Ve volné chvíli pro Vás natočím prezentační video.
Snad Vám tento návod pomůže a usnadní práci a díly....
ŠŤASTNÉ KILOMETRY S NAVIGACÍ
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.