vase nazory,rady...

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

vase nazory,rady...

Příspěvekod palozba » 30.03.2014 15:41

ahojte
uvodom vas vsetkych zdravim,a ako ste si vsimli som v tejto komunite,fanusikmi novy.
obraciam sa na vas s prosbou o pomoc,rady,nazory.
tento rok ideme brat hypoteku a uvazujem nad niecim nie tak financne narocnym ako momentalne mam je to seat altea xl,2.0 Tdi,103kw,dsg.auticko je tu super,spolahlive,ale bohuzial budeme potrebovat peniaze niekde inde,a jeho prevadzka je viac financne narocna ako na inych autach.
potulovanim sa po nete som nasiel dve auta ktore ma zaujali.
KIA CEE’D SPORTY WAGON 2.0 CVVT 16V TX A/T
KIA CEE’D SPORTY WAGON 1.6 CVVT 16V EX A/T
chcel by som vas teda poprosit do ktorej motorizacie ist,ako su na tom tie motory pri vacsom najazde kilometrov,myslim nad 200 000,ich spolahlivost atd.
obraciam sa na vas pretoze do aut sa skutocne moc nevyznam a nechcem urobit nejaku blbost ktora by v konecnom dosledku stala vela penazi.
vopred vam dakujem ahoj a prajem vam prijemny den
palozba Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: vase nazory,rady...

Příspěvekod rudolf.tomka » 30.03.2014 17:51

http://kia-ceed-sporty-wagon.autobazar. ... 88591.html / stav tachometra reálny v poriadku :thu: / a http://kia-ceed-sporty-wagon.autobazar. ... 55255.html / cena primeraná , je veľmi špecifická kombinácie 2l motora / veľmi málo na trhu / , s AT prevodovkou :? , čo nebola veľmi žiadaná kombinácia / veľmi vysoká cena / , skôr 1,4CVVT , resp. do combi 1,6 CVVT určite , neviem či je tu veľa jazdcov nad 200000 km :D a nehovoriac o tom , že chceš prejsť s Tdi / http://auto.bazar.sk/8175195-seat-altea ... tav-mpv-5d / na benzín, čo je úplne iné jazdenie, určite vysoká spotreba 2,0 aj 1,6 kvôli AT ...
KIA SOUL 1,6 CVVT tomato red
rudolf.tomka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (13) TOP sponzor (2)

Kia Soul (2009)
183000 km @ 7.50 l/100km

Příspěvekod palozba » 30.03.2014 20:23

ahoj spotreba mi az tak moc nevadi,aj ked je vyssia.na mojom terajsom aute mam tiez okolo 7-8l na 100km.
automat chcem hlavne koli tomu ze som si nan uz zvykol,je to pre mna pohodlnejsie.
ide oto,ako je to s kvalitou a zivotnostou motora,ceny nahrad dielov?
predsa len to tdi a dvojliter su na nahradne diely pomerne driahsie.
palozba Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod palozba » 01.04.2014 15:26

nikto nic chlapy?
palozba Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod ladlen » 01.04.2014 22:58

Nemá sa Ti príliš kto ozvať, keď tu má automat málokto, a benzínový dvojliter snáď nikto. V divných vodách hĺadáš auto, ak už ceed, tak 1,6 CRDI, alebo 1,6 CVVT, ale so 6-stupňovou prevodovkou,samozrejme mechanickou.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod achiles » 02.04.2014 01:31

máme v rodině Kia Carens III 2.0 CVVT 106kw - manuál. Motor jede celkem pěkně, ale žere to jak tank. Po Praze tak 10l/100km.
Kia Cee'd SW II (2013) Casa White, 1.6 GDI 99KW, exclusive + p. Ultra 3 ... Obrázek
Kia ProCeed GT (2024) Orange Fusin, 1.6 T-GDI 150KW
achiles Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
115000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod palozba » 02.04.2014 16:36

ahoj ladlen dakujem ti a ako su na tom co sa spolahlivosti tyka motory tych 1,6stiek co si napisal?
palozba Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Stefi » 02.04.2014 19:08

@palozba .neviem , v akom smere myslíš náročnosť, tdi od VW boli povestné spolahlivosťou, aj keď prvé dvojlitre sa nemožu vyrovnať starým tdi 1,9, no dosť na nich popracovali a dnes su to tiež držiaky, a DSG sú hodnotené rovnako dobre, ja by som sa nafty nezbavoval, cenový rozdiel v palive dnes snáď nie je, pokiaľ nechceš premiovku, ale pokiaľ nemá už seat svoje odjazdené, nemeň, nahradné diely nie su i :kia: za hubičku, sám som diesle, ale aj benzíny používal, a dnes možem povedať že pri rovnakom priebehu km, benzíny tankujen každý týždeň a diesel stačilo jeden krát za dva tyždne, benzíny v automate su troška žravejšie, v okolí BA by to aj išlo, inak pokiaľ automat tak aspoň šesť stupňový a ten :kia: seka asi až od roku 2012, keď SW tak s 1,6 Crdi, lebo 1,6 GDi, 1, 6 CVVT má trebárs Jenda1, PDS a asi aj MP1 ale to sú eště staré typy, 2,0 CVVT snáď ani mezi nami nie je, len pár CRDi podívaj se do prehľadu členou a napíš SZ :help: tie 2,0 CVVT su tak v Sportage, ale min...
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod MP1 » 02.04.2014 19:42

Ja som mal 1.6 benzín automat. Najazdil som na ňom 60000 km bez poruchy. Teraz mam nový ceed sw so 6-stupňovým automatom. Bez závady.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod ladlen » 02.04.2014 20:56

palozba píše:ahoj ladlen dakujem ti a ako su na tom co sa spolahlivosti tyka motory tych 1,6stiek co si napisal?

Ja som mal ceed 1,6 CRDI, teraz ho má mladší syn, čo sa týka spoĺahlivosti, tak absolútne žiaden problém. Ale pretože išlo o ročník 2007, mal len 5 stupńovú prevodovku. Prešiel som s ním pol Európy a teraz má okolo 145 tisíc km. Starší syn má 1,6 CVVT kombi, tiež len s 5-stupńovou prevodovkou a má ho prerobené aj na LPG, má okolo 80 tisíc km, zatiaľ bez problémov. Nebál by som sa ani jedného z týchto dvoch motorov, ale dal by som prednosť 6-stupňovej prevodovke, lebo hlavne benzínový motor na diaĺnici točí príliš vysoké otáčky, čo cítiť na spotrebe.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod palozba » 02.04.2014 22:37

stefi:
moja altea xl je rocnik 2007 a najazdenych ma 212 000 km.teda ak neboli stacane km pretoze som to kupoval v bazari.zatial sa nan nestazujem,ide ako ma,dsg tiez pekne radi,bez problemov.je mi luto sa ho zbavit,nemam na to srdce.ale chce to uz nieco mladsie,okolo roku 2009 - 2010 s menej nabehanymi km.
a ked sa mam priznat neviem ako zvladnem prechod z automatu na manual,nejako mam z toho obavy.predsa som si uz zvykol ze auto radi za mna,nestaram sa mozem sa sustredit na jazdu..
ale dam na vase rady a budem sa teda pozerat po diesli 1,6stke.
palozba Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod spd001 » 19.04.2014 17:21

osobne som tomu cisielku na palubovke nikdy neprikladal velku vahu (mal som 6 aut)nakolko v SVK nekupis auto s realnymi KM(co sa tyka bazarov a hlavne dovozenych aut)pokial nebude kupovane v SVK alebo CR aby si si mohol overit hystoriu(tiez treba mat znameho v servise nakolko u nas beznemu smrtelnikovy moc toho nepovedia zadarmo)Podstatny je stav auta a pri kupe urcite zober zo sebou cloveka ktory sa tomu fakt rozumie a daj to aj na zdvihak nech vidis co kupujes.Automat je super, sice som ho nikdy nemal ale jzdil som ich, no ked vezmem ze repas stoji 1500-2500€ tak by som jazdenku a automatom urcite nekupil kedze nevies kto a ako sa k nemu spraval.A co sa tyka motoru mal som 1.3-felda, 1.4-civic, 1.5-323f, 1.6-golfIII, 2.0-prelude, 2.8-bmw3 a jednoznacne som sa rozhodol pre 1.6.(je to pre mna zlaty stred pomer vykon/spotreba/cena)a hlavne pokuty su 10x vyssie ako v mynulosti a moje boli vzdy za rychlost
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Zpět na ceed SW