Garanční prohlídky

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Garanční prohlídky

Příspěvekod Prokeš » 25.11.2013 07:40

no asi takhle v práci sluřební auto Renault traffic dle manuálu a servisu olej při 30 tisících km, domluveno se servisem že to budem dělat při 25 tis.,jel jsem tam když na tachometru bylo 24 640 km a když jsem viděl ten olej :thd: černý jak asfalt a hustý jak kolomaz, to když to mam u svého jednou za rok a mam najeto tak 10- 12 tis. tak je to vodička,asi je třeba jako dřív tak do 15 tis.nájezd a pak dát novej olej....
Prokeš Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Soul (2009)
80000 km @ 5.5l l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Cifo » 14.03.2014 20:07

Ja som bol na 2-hej garančnej prehliadke u neautorizovaného servisu a zistil mi že mám silentbloky na predných ramenách zničené a treba ich vymeniť. Bol som teda v KIA že v rámci záruky aby to urobili. Postavili sa k tomu tak, že pošlú to importérovi aby sa vyjadril ale že na 90% mi neuznajú záruku nakoľko som to neservisoval u nich ale v neautorizáku. Tak teraz čakám ako to dopadne. Keď to neuznajú tak vlastne nebudem mať záruku asi už žiadnu, lebo nechodím do KIA. Prvú som absolvoval ale v KIA po 19-tich mesiacoch, preto je iba druhá. Ako to je vlastne v KIA s tou zárukov a blokovou výnimkou? Nikde v zmluvných podmienkach KIA som sa nedočítal že musím chodiť len do KIA servisu ale iba že odporúčajú. Mám najazdených momentálne 20 000 km a auto má 2,5 roka.
Kia Cee´d SW 1.6 CVVT 92kW 8/2011 M6
Cifo Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod M@jkl » 14.03.2014 21:02

Nevím proč to takhle kombinuješ, jestli že máš na něco záruku servisuj to tam kde máš. Jezdíš jinam aby jsi ušetřil takže je nenecháš vydělat, ale starosti jim vozíš.. tohle já nikdy nepochopím. Nehledě k tomu že každý autorizovaný servis ví od výrobce na co se má podívat, případně co vyměnit v rámci TSB. A ty jako uživatel jen proděláš.

M@jkl
M@jkl Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (3)

Kia Sportage III (2014)
20800 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod jksajdl » 15.03.2014 09:06

Věc se má tak. Dle nařízení EU, nesmí být podmínkou záruky, jezdit na pravidelné servisní prohlídky do autorizovaného servisu. Nebo-li záruku by měli uznat, pokud neprokáží neodbornou manipulaci. ALE věc se má i tak, že pokud jezdíš do autorizovaného servisu, chovají se k tobě jinak. Například ti po dobu opravy dají auto zdarma nebo třeba i něco zaplatí sami, abys byl spokojený. Holt je to tak, že když jim nedáš vydělat, tak neudělají nic navíc než musí... Ale to je vlastně v pořádku.
jksajdl Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
115000 km @ 7.53 l/100km

Příspěvekod zaplosak » 15.03.2014 11:58

Dnes jsem se objednal na 1 garančku s ceedem2, prý se bude mněnit pouze olej v motoru + filtr, nic víc se prý na 1 garančce nedělá. Bude to v programu 777 zadara. Alespoň mi to dnes technik řekl.... :)
zaplosak Muž
Fanda vozů Kia

Kia Ceed III (2018)
3000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod marhalu » 16.03.2014 23:59

jksajdl píše:Věc se má tak. Dle nařízení EU, nesmí být podmínkou záruky, jezdit na pravidelné servisní prohlídky do autorizovaného servisu. Nebo-li záruku by měli uznat, pokud neprokáží neodbornou manipulaci. ALE věc se má i tak, že pokud jezdíš do autorizovaného servisu, chovají se k tobě jinak. Například ti po dobu opravy dají auto zdarma nebo třeba i něco zaplatí sami, abys byl spokojený. Holt je to tak, že když jim nedáš vydělat, tak neudělají nic navíc než musí... Ale to je vlastně v pořádku.

Já bych to ještě doplnil - týká se to zákonem stanovené záruky cca 24 měsíců. Záruka navíc už může mít podmínky. Samozřejmě platí až po uplynutí zákonem stanovené záruky .. aspoň takto mi to bylo vysvětleno od známého.
prepared to sucCEED ;)
KIA Cee'd SW FL 1.6 CRDi Comfort Plus + něco navíc
marhalu Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod Tony » 24.03.2014 08:30

Nazdar neví někdo co vše se mění u garančky po 7 letech u ceeda I generace 1,6 CRDi? Chci si nakoupit tentokrát už všechno a ne jen olej :D

díky
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod plasta » 24.03.2014 09:37

Jsem zvědav, zda ti to povolí. Podle nového Občana, totiž sevis odpovídá za materiál montovaný do vozidla,a to i ten, který nekoupí přímo on (pokud jej přijmou).
Kia Ceed SW, 1,6 GDI, 99 kW, Comfort, červená, 2013 - PRODÁNO
Kia Sportage, 1.6 GDI, 97 kW, Exclusive, červená m. - 2016 - PRODÁNO
Kia Sportage, 1.6 GDi, 97 kW, Edice 75, modrá m. - 2020 - PRODÁNO
Kia Sportage, 1,6 TGDi, 110 kW, TOP, modrá m. - 2022
plasta Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. výročí Kia Clubu (1) Sponzor (7) TOP sponzor (1)

Příspěvekod mbiron » 24.03.2014 21:21

Po sedmi letech bych uz ani do znackoveho servisu nejezdil, staci autorizovany, vyjde to mnohem levneji.
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Tony » 25.03.2014 09:51

@plasta

Sorry ale to mi připadá jako totální kravina... Spousta zákazníků si nosí materiál sama. Pokud je totiž materiál přesně ve specifikaci pro daný typ vozidla tak má servis s výmluvami smůlu. Myslíš si snad, že ten olej, olejový, vzduchový, palivový filtr co tam dávají jsou nějaké supr trupl výrobky by Kia? :) Tohle všechno jde koupit od dodavatelů na internetu a to BEZ provize servisu (což jsou nemalé částky). Já každoročně na oleji ušetřím skoro 2000 Kč.

A když budou mít problém tak auto hodím do nějakého noname servisu v garáži. Mám už po záruce takže mi to už je jedno :)

Pošli mi když tak odkaz na zmíněný paragraf. nemůžu to najít. Díky!

@mbiron

Mám tam známého tak trochu pak věřím, že udělají vše jak mají.
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Jaša Martin » 25.03.2014 11:45

bacalak píše:Mám dotaz uvažuji o koupi auta Kia a chtěl bych se zeptat kolik stojí garanční prohlídka? A můžu si měnit olej ... třeba doma a nepřijdu o záruku? Děkuji za odpověd.

Ja som kupoval nové auto Kia Cee´d a zatiaľ garančky mám povinne, takže tam si nemôžem robiť sám nič. Ale kúpil si aj syn staršiu Kiu a tak som si chcel vymeniť sám olej v automatickej prevodovke. Písal som email do Kia, nakoľko som chcel vedieť, aký olej ide do automatickej prevodovky a či je tam aj filter a aký. Odpoveď mi neposlali a to som sa ich aj pýtal, že koľko by stála u nich výmena toho oleja s filtrom. Čo mám skúsenosti, tak z rodiny si dali robiť garančku a olej a filtre si priniesli svoje, takže ušetrili dosť peňazí.
Jaša Martin Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod plasta » 25.03.2014 12:26

Paragraf nevím, a je to nějak tak, že servis nese plnou záruku za díly, které do vozu namontuje a pokud bude chtít, tak prostě řekne, že na donesené díly nemůže ručit a proto je může odmítnout namontovat. Až bude čas zjistím více.

Tony píše:@plasta

Sorry ale to mi připadá jako totální kravina... Spousta zákazníků si nosí materiál sama. Pokud je totiž materiál přesně ve specifikaci pro daný typ vozidla tak má servis s výmluvami smůlu. Myslíš si snad, že ten olej, olejový, vzduchový, palivový filtr co tam dávají jsou nějaké supr trupl výrobky by Kia? :) Tohle všechno jde koupit od dodavatelů na internetu a to BEZ provize servisu (což jsou nemalé částky). Já každoročně na oleji ušetřím skoro 2000 Kč.

A když budou mít problém tak auto hodím do nějakého noname servisu v garáži. Mám už po záruce takže mi to už je jedno :)

Pošli mi když tak odkaz na zmíněný paragraf. nemůžu to najít. Díky!

@mbiron

Mám tam známého tak trochu pak věřím, že udělají vše jak mají.
Kia Ceed SW, 1,6 GDI, 99 kW, Comfort, červená, 2013 - PRODÁNO
Kia Sportage, 1.6 GDI, 97 kW, Exclusive, červená m. - 2016 - PRODÁNO
Kia Sportage, 1.6 GDi, 97 kW, Edice 75, modrá m. - 2020 - PRODÁNO
Kia Sportage, 1,6 TGDi, 110 kW, TOP, modrá m. - 2022
plasta Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. výročí Kia Clubu (1) Sponzor (7) TOP sponzor (1)

Příspěvekod Stefi » 25.03.2014 12:43

:? Pánové, vše je o lidech na pozici příjmacího technika pro daný servis a závislé od přístupu majitele, já mohl přinést vše svoje, anebo objednalo se to co jsem si přál jestli u Lvů tak i u :kia: a teď nakolik přímé kontakty nemám tak se zásadní servisní věci (velké prohlídky, s výměnouz náplní, kontrolu ventilů(120 tisíc km, nebo 6 let) u Hondy Šmucler Plzeň, kotouče, destičky a kontrolu po zimě u mojich předcházejicích servisů, filtry, oleje..., klima.. ;)
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Tony » 25.03.2014 14:31

Pánové to tady opravdu není nikdo kdo už měl 7. prohlídku? :( Potřebuji zjistit co vše se bude měnit.
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod snike » 25.03.2014 16:35

Tomasi 7. prohlidkou myslis tu po 140 tis. km? Jestli jo, tak zitra kouknu na fakturu, co mi tam vse delali.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion