jksajdl píše:Věc se má tak. Dle nařízení EU, nesmí být podmínkou záruky, jezdit na pravidelné servisní prohlídky do autorizovaného servisu. Nebo-li záruku by měli uznat, pokud neprokáží neodbornou manipulaci. ALE věc se má i tak, že pokud jezdíš do autorizovaného servisu, chovají se k tobě jinak. Například ti po dobu opravy dají auto zdarma nebo třeba i něco zaplatí sami, abys byl spokojený. Holt je to tak, že když jim nedáš vydělat, tak neudělají nic navíc než musí... Ale to je vlastně v pořádku.
bacalak píše:Mám dotaz uvažuji o koupi auta Kia a chtěl bych se zeptat kolik stojí garanční prohlídka? A můžu si měnit olej ... třeba doma a nepřijdu o záruku? Děkuji za odpověd.
Tony píše:@plasta
Sorry ale to mi připadá jako totální kravina... Spousta zákazníků si nosí materiál sama. Pokud je totiž materiál přesně ve specifikaci pro daný typ vozidla tak má servis s výmluvami smůlu. Myslíš si snad, že ten olej, olejový, vzduchový, palivový filtr co tam dávají jsou nějaké supr trupl výrobky by Kia?Tohle všechno jde koupit od dodavatelů na internetu a to BEZ provize servisu (což jsou nemalé částky). Já každoročně na oleji ušetřím skoro 2000 Kč.
A když budou mít problém tak auto hodím do nějakého noname servisu v garáži. Mám už po záruce takže mi to už je jedno![]()
Pošli mi když tak odkaz na zmíněný paragraf. nemůžu to najít. Díky!
@mbiron
Mám tam známého tak trochu pak věřím, že udělají vše jak mají.
Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé