Jiří Škoda Bc. píše:Ja som si dnes vpozrel novú SPORTAGE. Vyzerala veľmi dobre. Z vonka jen nová maska, zadné LED svetlá a anténa žraločia plutva. Vo vnútri, okrem miesta vodiča, nebolo tak veľa zmien. Nové budíky s podsvietením boli príjemné. Stred palubnej dosky je lepší. Jediné co mi vadí je, že cena išla hore.
No nevadí, zatiaľ uvažujem o 1,6 GDi vo výbave PLATINUM. Chcel som 1,7 CRDi, ale ta je o 1 410,- ečok drahšia, ale vadí mi filter pevných častíc.
![]()
![]()
Poraďte ako sa rozhodnúťa
správne. Ďakujem
![]()
Či diesel, alebo benzín sa musíš rozhodnúť podľa toho, koľko km za rok spravíš, a aké dlhé jazdy cez deň robíš. Pravidlom je, že pre diesel je lepšiie jazdiť aspoň 40 km naraz a urobiť za rok aspoň 20-30 tisíc km. To je teória, podľa nej by si si mal vypočítať, koľko km na dieseli musíš urobiť, aby sa ti zvýšené náklady pri kúpe oproti benzínu vrátili. Akurát, že ja som aj tak tieto zásady porušil a kúpil som diesel 1,7 CRDI, lebo motor 1,6 GDI benzín sane osobne nepozdával, aj napriek tomu, že neurobím za rok viac ako 15 tisíc km, ale je rozdiel počas dovolenky prejsť pol Európy za 6 litrov nafty, alebo za 8 litrov benzínu. Proste odkedy som zažil ceed 1,6 CRDI, tak sa zo mňa stal dieselista.