Pneumatiky KUMHO

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Pneumatiky KUMHO

Příspěvekod mouzi » 18.09.2010 22:46

Jaky mate nazor na pneu Kumho? (Byly na novem aute) Mne na vode strasne brusli a vubec se mi to nelibi, proto se tesim na zimu, az prezuji na stare dobre Barum Polaris 2, se kterymi jsem nemel problem. A jsem ochoten vymenit i letni Kumho za Barum Brillantis 2, protoze to, co jsem zazil s Kumho, mi uplne stacilo. :thd:
Kia Rio II 1.4 CVVT, 71 kW (97 k) Play, Sunset Orange, MY10
Hyundai i30 1.4 CVVT, 80 kW (109 k) Style, Vivid Blue, MY09

"Nejezdím jako dobytek, ale v rámci možností."
mouzi Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio II (2010)
27000 km @ 6 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Pneumatiky KUMHO

Příspěvekod Katikakus » 19.09.2010 08:03

Nevim, jestli jsou Barumky tou spravnou nahradou. Jak se rika, z blata do louze, nebo z deste pod okap. Jizdnimi vlastnostmi na tom budou podobne...spatne.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 19.09.2010 09:45

:)
všechny barumky = šmejd
všechno dunlop = kvalita

dost špatný názor

záleží na účelu použití ....na jízdu po městě Brilantisky stačí....pokud chceš zůstat u Barum tak lépe Bravuris 2
http://www.barum-online.com/generator/w ... -2-cz.html
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod Katikakus » 19.09.2010 10:49

Pokud to byla reakce na mne, tak se vzpamatuj. Nikde nic takoveho netvrdim. Podivam li se ovsem na testy pneu, tak kdyz se nekde nejake Kumho a Barum potkaly, tak mely Barumky stejne nebo horsi hodnoceni jako Kumho. Z toho se da vyvodit, ze Barumkama si proti Kumho moc nepomuze, spise naopak.
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 19.09.2010 11:28

já jsem vzpamatovaný docela dost....ale taky je potřeba srovnávat hrušky s hruškama a jabka s jabkama nemyslíš?
všeobecně KUMHO a BARUM můžeš srovnávat, ale ve stejné kategorii plášťů....To že se někde v testu potkaly dvě zcela rozdílné gumy je krávovina. To je jak srovnat Continental ContiEcoContact a třeba ContiSportContact5 ...takže jsem tím myslel, že bys měl srovnávat taky účel použití. Nic víc nic míň.

Zrovna tak nemůžu srovnávat onu ContiSportContact a obutí F1 ....to je trošku nonsence nemyslíš?
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod Katikakus » 19.09.2010 11:47

Ty jsi nejaky zmateny, pises malinko odveci. Takze jeste jednou: Ne ve vsech testech testuji prave Barum a Kumho. Kazdopadne v testech jsou vzdy pneumatiky stejneho rozmeru a priblizne stejne kategorie v ramci rebricku vyrobce. Proto se ty testy delaji, aby vysledky byly srovnatelne. Pokud se teda v takovem testu setkali Barum a Kumho, tak Barum dopadli ve vysledku stejne nebo hure - treba Kumho Solus vs. Barum Brilantis nebo Kumho KW23 proti Barum Polaris. Pokud mu teda pri jeho stylu jizdy nevyhovuji Kumho, je velka pravdepodobnost, ze s Barumama na tom nebude lip. Nic vic, nic min.
Ano, pokud nekdo jezdi 3x do tydne akorat 2 km do Lidlu a zpatky, tak mu ty Kumho, ci Barum muzou stacit, stejne jako nejaky sunty z hypermarketu. Tohle ovsem zjevne neni ten pripad. Jinak by nehledal nahradu.
Jak jsi prisel na srovnani Conti a F1 uz vubec nechapu, nikdo tu nic takoveho netvrdil.
Misto mudrovani se radsi podivej treba sem, tam je tech testu hafo:
http://www.e-pneu.cz/testy_pneu.php
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod Berka » 19.09.2010 12:18

Tak to bude diskuze na dlouhou trať... :roll:

Osobně si myslím že barumka nevyrábí špičkové gumy. Vyrábí prostě průměrné které většině populace stačí. Na cestu z bodu A do bodu B jsou dobré. Bezpečné a spolehlivé, nikoliv vynikající. Záleží co člověk od pneu očekává a kolik je ochoten zaplatit. Já budu měnit pneu příští rok a budu vybírat podle testů které se na netu běžně zveřejňují, ale už teď vím že žádné překvapení se konat nebude. Pneu bude určitě od Michelinu (hlavně ne žádný "eko model"!) nebo od podobně renomované značky.

edit: nemám nic proti Barumce, ale její zařazení v koncernu je jasně dané. Nemá konkurovat těm nejlepším, ale zaměřit se na střední a nižší třídu pneumatik. Stejně tak to platí i u jiných značek Michelin- Kléber, atd...
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 19.09.2010 12:27

Souhlas :thu:
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod Mexican » 19.09.2010 12:36

tiez suhlasim, ze kolega by si nahradenim OEM Kumho tymi Barum Brilantis moc nepolepsil. 5000 kc fuc, starost co so starymi. Uricte by som ich dojazdil alebo ked uz tak kupil nieco kde sa ten rozdiel zotrie. Na kodrcanie po meste a sem=tam vylet mimo tie Kumha budu fajn. Na sportovejsiu jazdu (ehm 71kW) by som sa porel po niecom inom. Na rozumny kompromis mam svojho favorita - nebudem sa ale opakovat, uz som to tu niekde doporucoval a nechcem aby to vyznelo ze robim extra reklamu
2021 Kia STonic 1.0T-GDi TOP a 2023 Hyundai Tucson HEV Style/Premium
http://pancuha.wordpress.com
Mexican Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (3)

Kia Stonic (2021)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod ohen10 » 19.09.2010 12:47

no čo sa týka pneumatík, tieť som kúpil zimné Barum a spokojnosť. jazdím pravidelne Praha - Nitra a všetko bez problémov, ešte aj spotreba je v pohode :) ale určite, kleby jazdím napr po horách, alebo v iných extrémnych podmienkach, tak asi zvažujem lepšie pneu. Ale osobne si myslím, že pre 90% jazdcom tieto pneu maximálne stačia. a testy sa robia vždy na extrémnych podmienkach- to je veľa vody, sneh a pod..ale na suchej vozovke, prípadne mierne mokrej ten rozdiel taký nebude podľa mňa. Toľko môj postreh...
:drink:
Akustické vlny, šíriace sa zo zdroja v ľudskom hrdle, sa odrazia od bariéry geologického pôvodu so silou adekvátnou k pôvodnému impulzu. (Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.)
ohen10 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2009)
152000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 19.09.2010 12:57

Berka píše:Tak to bude diskuze na dlouhou trať... :roll:

Osobně si myslím že barumka nevyrábí špičkové gumy. Vyrábí prostě průměrné které většině populace stačí. Na cestu z bodu A do bodu B jsou dobré. Bezpečné a spolehlivé, nikoliv vynikající. Záleží co člověk od pneu očekává a kolik je ochoten zaplatit. Já budu měnit pneu příští rok a budu vybírat podle testů které se na netu běžně zveřejňují, ale už teď vím že žádné překvapení se konat nebude. Pneu bude určitě od Michelinu (hlavně ne žádný "eko model"!) nebo od podobně renomované značky.

edit: nemám nic proti Barumce, ale její zařazení v koncernu je jasně dané. Nemá konkurovat těm nejlepším, ale zaměřit se na střední a nižší třídu pneumatik. Stejně tak to platí i u jiných značek Michelin- Kléber, atd...

tak s tím naprosto souhlasím, je to i o tom kolik chce kdo investovat. Já budu také příští rok měnit pneu a s Michelinkama jsem naprosto spokojen, ale známý mi nasadil trošku brouka do hlavy pneu Pneumant http://www.extrapneu.cz/vyrobce/Pneumant. Jinak doporučuji šikovný vyhledávač pneu, který napoví jaké pneu na vybraný vůz http://www.pneumatiky.cz/Pneumatiky-Osobni , stačí si vybrat letní nebo zimní , značku auta , modelovou řadu a motorizaci a hned naskočí pár tipů
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Tesik » 19.09.2010 13:00

koukám samé zajímavé odpovědi,tak se přidám se svým skromným názorem.
Už dob kdy jsem měl auto Škoda 120 GLS tak jsem měl obutý jedině Barumky jelikož v té době byli nejvíce dostupné a byli i Radial se vzorkem na zimu,tenkrát jsem je koupil na zadní poháněnou nápravu a byli tam špalky jako blázen a ani za 2 sezony jsem je nesjel a auto se chovalo na gumách přirozeně.Já ted mám na Riu II na zimu taky Barum Polaris 2 a jsem s nima moooc spokojený tedy nejvíc poměr kvalita-cena.jo už vidím ty odpovědi že jsou lepší Matador,Continental atd.Jo beru určo lepší ale já osobně nemám 20tisíc na zimní gumy a ani bych to nedal.Za 1. v zimě nejzdím 150km/h a za 2.na to zimní popojíždění je pořád lepší Barumka CZ. 8-)
Tesik Muž
Přispěvatel fóra

Příspěvekod titanus » 19.09.2010 13:11

ja osobne zase potrebujem od pneumatik aby mi pomohli prave v tych extremnejsich podmienkach, ked ma chyti snehova burka, valim si to po suchej dialnici a nabehnem na most kde moze byt namraza...v zime nemozem kalkulovat ze budem jazdit len na suchych ci vlhkych vozovkach...rozdiel je samozrejme aj v tom ze dost casto jazdim na hory, aj ked samozrejme zazraky od kusu pneumatiky co sa dotyka vozovky nie vacsou castou ako dlan necakam a podla toho sa aj snazim jazdit, no su situacie, ktore sa predvidat nedaju a dostanu do problemov aj vodicov z povolania a vtedy ocakavam trochu pomoci aj od tych pneu :) a zato som si rozhodne ochotny rozumne priplatit :yes: ci je to opodstatnene alebo nie objektivne tazko posudit no subjektivne sa minimalne citim lepsie 8-)

je to ako 5* v crashtestoch...vsetci dufame ze to v extremnych situaciach pomoze ale nikto to nechceme zazit, no jazdi sa nam lepsie...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 19.09.2010 13:11

Tesik píše:koukám samé zajímavé odpovědi,tak se přidám se svým skromným názorem.
Už dob kdy jsem měl auto Škoda 120 GLS tak jsem měl obutý jedině Barumky jelikož v té době byli nejvíce dostupné a byli i Radial se vzorkem na zimu,tenkrát jsem je koupil na zadní poháněnou nápravu a byli tam špalky jako blázen a ani za 2 sezony jsem je nesjel a auto se chovalo na gumách přirozeně.Já ted mám na Riu II na zimu taky Barum Polaris 2 a jsem s nima moooc spokojený tedy nejvíc poměr kvalita-cena.jo už vidím ty odpovědi že jsou lepší Matador,Continental atd.Jo beru určo lepší ale já osobně nemám 20tisíc na zimní gumy a ani bych to nedal.Za 1. v zimě nejzdím 150km/h a za 2.na to zimní popojíždění je pořád lepší Barumka CZ. 8-)

není potřeba mít na zimní pneu 20 tis v testech již pár let dobře figurují Goodyear UG 7+ rozhodně nestojí 20 tis http://www.pneu-servis.cz/index.php?Pne ... 0185/65/15 a zřejmě kvalitnější než Barumky
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Mexican » 19.09.2010 13:42

Tesik: ono bohuzial dobra zimna pneumatika nepada na fakte ci sa da ist 150. Dobru od mizernej rozlisis pri brzdeni a trakcii. A samozrejme musis vediet co vacsinou jazdis. Pneumatika excelentna na snehu ti bude na dve veci ak absolutnu vassinu odjazdis na mokru. Treba dat bud na doporucenie, alebo prejst par testov.. a nebrat celkovy prehlad, skor ciastocne vysledky presne tie ktore ty povazujes za relevantne

zimne obutie aj s nasadenim a vyvazenim ma stalo 5650 Kc (185/65/R14) takze o 20 000 snad nemoze byt rec
2021 Kia STonic 1.0T-GDi TOP a 2023 Hyundai Tucson HEV Style/Premium
http://pancuha.wordpress.com
Mexican Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (3)

Kia Stonic (2021)
0 km @ 0 l/100km

Další

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy