Berka píše:Tak to bude diskuze na dlouhou trať...![]()
Osobně si myslím že barumka nevyrábí špičkové gumy. Vyrábí prostě průměrné které většině populace stačí. Na cestu z bodu A do bodu B jsou dobré. Bezpečné a spolehlivé, nikoliv vynikající. Záleží co člověk od pneu očekává a kolik je ochoten zaplatit. Já budu měnit pneu příští rok a budu vybírat podle testů které se na netu běžně zveřejňují, ale už teď vím že žádné překvapení se konat nebude. Pneu bude určitě od Michelinu (hlavně ne žádný "eko model"!) nebo od podobně renomované značky.
edit: nemám nic proti Barumce, ale její zařazení v koncernu je jasně dané. Nemá konkurovat těm nejlepším, ale zaměřit se na střední a nižší třídu pneumatik. Stejně tak to platí i u jiných značek Michelin- Kléber, atd...
Tesik píše:koukám samé zajímavé odpovědi,tak se přidám se svým skromným názorem.
Už dob kdy jsem měl auto Škoda 120 GLS tak jsem měl obutý jedině Barumky jelikož v té době byli nejvíce dostupné a byli i Radial se vzorkem na zimu,tenkrát jsem je koupil na zadní poháněnou nápravu a byli tam špalky jako blázen a ani za 2 sezony jsem je nesjel a auto se chovalo na gumách přirozeně.Já ted mám na Riu II na zimu taky Barum Polaris 2 a jsem s nima moooc spokojený tedy nejvíc poměr kvalita-cena.jo už vidím ty odpovědi že jsou lepší Matador,Continental atd.Jo beru určo lepší ale já osobně nemám 20tisíc na zimní gumy a ani bych to nedal.Za 1. v zimě nejzdím 150km/h a za 2.na to zimní popojíždění je pořád lepší Barumka CZ.
Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé