Nehorázné ceny garanček

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: Nehorázné ceny garanček

Příspěvekod vasatkoj » 07.12.2011 14:29

Tak jsem včera byl v Carecar na Jarově na 1. garančce, spočítali mi to na 5500,-. Vzhledem k tomu, že jsem sebou měl email, kde mi slibovali, že to bude za 4000 se vším všudy, tak jsem to odmítal platit. Přijímací technik nejdříve říkal, že s tím nic neudělá, na mail prý odpovídal přijímací technik z pobočky z Brandýsa (mají společný mail). Nakonec zašel za majitelem, ten mu řekl, ať to "nějak zařídí" a fakturu mi přepočátal na 4080,-.
Johny

Kia Sportage 1.6 MHEV DCT Exclusive 4x2
Kia Ceed SW 1.6 CVVT Comfort Plus MY 2010, 12/2010
vasatkoj Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage V (2023)
0 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Berka » 07.12.2011 14:59

Podobnou věc jsem kdysi zažil v Renaultu v Mělníku. Tenkrát jsem se tam domluvil na výměně rozvodů asi cca. za 10500 Kč komplet a po opravě chtěli necelých 15000 Kč. Prý předtím nepočítali ty věci kolem, což byl jejich problém, proto jsem chtěl znát kompletní cenu za výměnu rozvodů. Tak jsem pak dostal nějakou slevu na práci a nějakou na materiál a byl jsem na 12 tis. které jsem jim už teda zaplatil. Ale beru to jako nefér jednání, jestliže se na nějaké ceně předem dohodneme.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod mbiron » 07.12.2011 16:21

Odhadnuta cena na urcenou opravu musi souhlasit plus minus par procent ale ne o 5 tisic. Navic pokud je pri oprave zjisteno, ze vznikaji dalsi naklady na opravu musi byt zakaznik predem informovan, nez je tato provedena.
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Berka » 07.12.2011 18:53

Tenkrát jsem udělal chybu i já, protože do zakázkového listu jsem si nechal napsat odhad ceny 15 tis, namísto předem domluvené ceny. Samozřejmě mi to bylo divný, ale řekli mi, že to píšou jen tak a nemusím se bát. No, nemusel. Dával jsem jim auto ráno a hotové bylo pozdě odpoledne kdy už tam byl jiný technik a ten o mé dohodě s cenou nic nevěděl. Takže jsem se prostě nechal nachytat.
Někdo tady chtěl znát ceny garanček, takže: 2. garančka 5707 Kč (bez oleje), 3. garančka 3809 Kč (bez oleje). Na 4. půjdu za pár dní (to bude ranec) a cenu první teď nezjistím, doklady mám doma a záznam jsem měl uložený na starém fóru.
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod miroslav » 07.12.2011 20:16

Zdravím. Nechápu proč tady brečíte nad cenami garanček. Když budete na ně chodit do značkového servisu KIA , tak se nic nezmění ,protože je v tom podporujete . Dnes nejste povinni dělat garanční prohlídku u znač. servisu. Já osobně jsem se informoval na ústředí KIA v Praze a bylo mi zděleno : garančku můžu udělat v kterém koliv servisu,který má oprávnění na opravy osobních vozidel. Na faktůře musí vypsat jaké použil díly a rozpis práce. Tuto faktůru si založíte a slouží ke kontrole v další záruční době.Když nebudou mít v KIA zákaznici na garančky a budou se muset uživit z reklamací tak se asi brzo musí změnit jejích zlodějina. /viz.: olej,filtry a pod./
miroslav Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Berka » 07.12.2011 20:30

Pravdu máš, ale jen napůl. Kia ti sice nemůže nařídit servisovat vozidlo v autorizovaném servisu (tzv. bloková vyjímka), ale v tom případě platí na vozidlo jen zákonem daná záruka 2 roky. Zbytek je totiž jen zárukou výrobce a on si už pak může diktovat podmínky za kterých záruku prodlouží. Takže stačí jediná prohlídka jinde a máš jen dvouletou záruku.
Berka Muž
KIA Family

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod snike » 07.12.2011 20:34

@miroslav: ... Jenže pak člověk nesmí brečet nad zákonou zárukou v délce pouze 2 let, namísto smluvní záruky, kterou nabízí KIA v délce 7 let nebo 150 tis. kilometrů :yes:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vasatkoj » 07.12.2011 23:10

To si rači připlatím tu tisícovku-dvě za autorizovaný servis, ale vím, že nebudu muset platit za tisíce nebo dokonce desetitisíce za drahé opravy elektroniky, turba a ja nevímčeho co musí občas platit majitelé Oktávií apod. Koupit nové auto za 300-400 tisíc, utratit ročně za palivo třeba 30-50 tisíc a pak řešit, zda platit 5 tisíc v autorizovaném nebo třeba 3 v neautorizovaném servisu s rizikem ztráty hlavního benefitu co Kia poskytuje mi přijde trochu mimo. U desetileté ojetiny, u skoro nového auta ne.
Johny

Kia Sportage 1.6 MHEV DCT Exclusive 4x2
Kia Ceed SW 1.6 CVVT Comfort Plus MY 2010, 12/2010
vasatkoj Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage V (2023)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod only_one » 08.12.2011 08:10

Ceny mi přijdou mírně nadprůměrně než by se mi líbilo (dělá to totiž z velké většiny nasazená cela oleje) , ale není to nic co by se nedalo zvládnout - co mě ale rozhodně vadí, je špatná odbornost techniků, přístup servisu a někdy dost ojebávání zákazníků. Platí to samozřejmě servis od servisu. Vyzkoušel sem 3 servisy než se našel ten normální s přístupem náš zákazník náš pán, vyjdeme vám rádi vstříc a máte tyhle a tyhle problémy a dají se řešit takhle a tahle a bude vás to přesně stát toto a toto.
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mbiron » 08.12.2011 08:47

Je to tak jak tu pisou kluci. Priklad: jedna pani si nechala vymenit praskle okno v Origo aby usetrila ty nehorazny penize, vse bylo OK az do doby kdy pani zjistila ze ji do auta zateka. Rozhodla se tedy navstivit znackovy servis KIA s tim ze to reklamuje. Pan technik ihned poznal, ze ono sklo neni originalni dil KIA a upozornil pani, ze prave prisla o zaruku, ze ji sklo pretesni ale za hotove. Usetrila za sklo ale prodelala kalhoty na oprave. Clovek si musi dobre rozmyslet jestli chce vyuzit onu 7.letou zaruku a nebo jen 2.letou. Je to stejne jako s pojistenim auta, nekdo ho pojisti a nekdo nad tim mavne rukou, ze to je drahe a ze to stejne nepotrebuje, jemu se prece nemuze nic stat ;)
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod pawlow » 08.12.2011 12:12

Kluci, jezdete do Rajchu, kdo bydlite blizko. Ceny garancek jsou levnejsi a pristup mnohem lepsi. Litr znackovyho oleje me tam primo v servisu na fakture vyjde na 5,30 € bez dane, tak se ani nemusim ponizovat donasenim nejakych vlastnich oleju..
pawlow Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
72800 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod vankrut » 08.12.2011 13:09

No ja vam pani neviem. Pytal som sa u predajcu v Kosiciach Motor Car, a zaruka plati stale 7 rokov, ci je to Kia ale iny servis - blokova vynimka. Len mi teraz nieje jasne, kto mi potom zmaze pripadny INSPECTION z palubneho poc. (neviem ci aj na KIAach svieti insp v pripade prekrocenia km ako u Skodoviek, mam zatial len 2500km ;) ).

Napisem im este raz mail a potom vam ho tu placnem, nech je v tom jasno.

Berka píše:Pravdu máš, ale jen napůl. Kia ti sice nemůže nařídit servisovat vozidlo v autorizovaném servisu (tzv. bloková vyjímka), ale v tom případě platí na vozidlo jen zákonem daná záruka 2 roky. Zbytek je totiž jen zárukou výrobce a on si už pak může diktovat podmínky za kterých záruku prodlouží. Takže stačí jediná prohlídka jinde a máš jen dvouletou záruku.
Naposledy upravil vankrut dne 08.12.2011 14:27, celkově upraveno 1
vankrut Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Rada Haryk » 08.12.2011 13:22

Ahojky,tak to zde pročítám a řešíme s manželkou jestli jet na 4 garanci(60 000km) nebo ne.Rio mám už po 3 leté záruce,ale mám v papírech 3+2..ale jde o to na co se vstahují ty další 2 roky záruky..Když jsem si pročítal manuál tak s toho nejsem moc moudrej,co mi vlastně můžou uznat.Chtěl bych dát tyčky stab,atd.Manželka by nejela do značkového já jo.Prosím poradte co a jak.
Rio II 1.4 16V Tropical Red Active Plus
Rada Haryk Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio II (2008)
175000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod djtomy1 » 08.12.2011 14:56

Je pravda ,ze ceny garancek jsou ovlivnene hodne cenou oleje :cry: .Nevim proc bych musel pouzivat shell helix ,kdyz ho :kia: jen doporucuje a neni zavazny tento typ oleje.Ja osobne pouzivam uz deset let castrol magnetec a jsem snim plne spokojen :yes: .Nikdy jsem z motorem u me vectry A i B nemel problem a ma nalitano 210 000km :D .A cena 5w 40 prijde na nejakych 1600kc ,coz je minimalne o polovinu levnejsi.Takze ja urcite u neho zustanu i u kie. :thu:
Škoda 110,Škoda 105L,Oldcit club1.1,Vectra A 2.0i 85KW,Vectra B 2.0i 100KW

KIA CEED SW 1.6 CRDI 85KW SPORT

Obrázek
djtomy1 Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (2)

Kia cee'd SW (2011)
2300 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod micronimus » 08.12.2011 16:14

s pobavením sleduju tohle vlákno ... jenom mi vysvětlete ať zbytečně netápu ... kupujeme si auta za statisíce a diskutujeme zdali ušetřit pár stovek za rok při garančce za vlastní olej ? :? Nechci být prorokem ale může se stát že si za chvilku budeme do značkového servisu vozit svého technika aby provedl garanční kontrolu s vlastním nářadím a diagnostikou , eventuelně si přivezeme i vlastní vzduch do pneu abychom ušetřili a platili pouze dejme tomu kilčo za razítko do servisky ? Věru úsměvné ;)
Cee´d SW 1,6 CVVT 95kW EX+
najeto: 75000 km
micronimus Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
62000 km @ 8.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW