meken píše:Zajímalo by mě,z jakého duvodu někdo říká že palivo Shell V Power je nejkvalitnější na našem trhu...nedávno sem četl v MF že jeho kvalita neodpovídá ceně za jakou se prodává....něco jiného je kvalita Shell V Power v cizině,ale u nás?
No nechci tady zakládat nějaký flame o tom co je a není pravda, ale mám kamaráda co pracuje v ČR pro Slovnaft a tam mi na podobný dotaz sdělil, že ještě donedávna byl Shell V Power (mám na mysli benzín, o naftě jsme se nebalil) jako skoro jediné palivo dováženo ze zahraničí. To prý ale dnes již není pravda a palivo je stáčeno v ČR s tím rozdílem, že Shell si dodává vlastní aditiva, které se před stáčením do cisteren přidávají.
Jinak údajně prakticky všechno palivo dodávané do Čech je i v Čechách vyrobeno, odlišné je to z důvodu dopravy na Moravě, kam se vozí palivo ze Slovnaftu a od OMV z Rakouska.
Jak jsem již řekl, nevím, prodávám jak jsem koupil, ale je to od zdroje
Zkušenosti ze zahraničí co jsem popisoval, jsou čistě subjektivní, dané mými cestami po Evropě a spotřebou mého Ria, kterou vcelku pečlivě sleduji. Navíc žádné speciální pumpy v zahraničí nevyhledávám a čepuji většinou tak jak to vyjde a na jakou pumpu první narazím. Proto se mi zdá, že obecně je tam to palivo lepší.