Dlouhodoba spotreba u 1,4 v SW

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Příspěvekod Návštěvník » 15.02.2009 17:55

Tak podle mě je to srovnání s mobilem hodně zavádějící. Jediné co je na tom frustrující je to, že se mobil častěji vybije a ty ho musíš nabíjet, ale dost těžko by si vyjádřil to nabíjení navíc peněžně, a pokud ano tak to bude velmi, velmi malá částka.
Kdežto u automobilu je to otázka elementární matematiky. Spotřeba je větší o 3L/100km než udávaná což u 500 najetých km udělá 15litrů navíc. No a za těch 15L navíc pak zaplatíš na benzínce 25Kč za každý, tedy nějakých 375Kč při 1 tankování. Pak už si stačí jen vypočítat počet tankování za rok a např. u mě je to přes 10 000Kč ročně navíc než s udávanou spotřebou...
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod ferino » 15.02.2009 19:01

lys036 píše:Tak podle mě je to srovnání s mobilem hodně zavádějící. Jediné co je na tom frustrující je to, že se mobil častěji vybije a ty ho musíš nabíjet, ale dost těžko by si vyjádřil to nabíjení navíc peněžně, a pokud ano tak to bude velmi, velmi malá částka.
Kdežto u automobilu je to otázka elementární matematiky. Spotřeba je větší o 3L/100km než udávaná což u 500 najetých km udělá 15litrů navíc. No a za těch 15L navíc pak zaplatíš na benzínce 25Kč za každý, tedy nějakých 375Kč při 1 tankování. Pak už si stačí jen vypočítat počet tankování za rok a např. u mě je to přes 10 000Kč ročně navíc než s udávanou spotřebou...

ano, ak to beries z ekonomickeho hladiska tak je to neporovnatelne.

ale ja som sa skor snazil o to "technologicke" stanovenie parametrov
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod snike » 15.02.2009 19:06

@ferino: ...... přesně tak, záleží z jakého pohledu na to koukáš ;-) Můj pohled je, že výrobce udává hodnoty, které nejdou v reálném provozu dosáhnout ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod ferino » 15.02.2009 19:16

snike píše:@ferino: ...... přesně tak, záleží z jakého pohledu na to koukáš ;-) Můj pohled je, že výrobce udává hodnoty, které nejdou v reálném provozu dosáhnout ;-)

vyrobca udava ako kazdy dalsi tu spotrebu podla nejakej normy, ktoru ale on nenavrhol. ten standart stanovil niekto iny ;) jediny rozdiel je mozno v tom, ze niekto robi tie testy s minimalnou vybavou automobilu, t.j. "lahkym" vozom a niekto s "vybavenym", takze tazkym. a potom je tu odchylka. otazka znie, ci norma taxativne stanovuje ako ma testovane vozidlo vyzerat.
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod snike » 15.02.2009 19:58

@ferino: ...... tady je v českém jazyce přesné znění směrnice 93/116/ES která stanovuje jak se měří emise a spotřeba paliva ;-) Dále přidávám přesnou definici zkušebního cyklu - výtažek ze směrnice 91/441/EHS ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod TWiDY » 15.02.2009 22:23

meken píše:Zajímalo by mě,z jakého duvodu někdo říká že palivo Shell V Power je nejkvalitnější na našem trhu...nedávno sem četl v MF že jeho kvalita neodpovídá ceně za jakou se prodává....něco jiného je kvalita Shell V Power v cizině,ale u nás?

No nechci tady zakládat nějaký flame o tom co je a není pravda, ale mám kamaráda co pracuje v ČR pro Slovnaft a tam mi na podobný dotaz sdělil, že ještě donedávna byl Shell V Power (mám na mysli benzín, o naftě jsme se nebalil) jako skoro jediné palivo dováženo ze zahraničí. To prý ale dnes již není pravda a palivo je stáčeno v ČR s tím rozdílem, že Shell si dodává vlastní aditiva, které se před stáčením do cisteren přidávají.
Jinak údajně prakticky všechno palivo dodávané do Čech je i v Čechách vyrobeno, odlišné je to z důvodu dopravy na Moravě, kam se vozí palivo ze Slovnaftu a od OMV z Rakouska.
Jak jsem již řekl, nevím, prodávám jak jsem koupil, ale je to od zdroje :)

Zkušenosti ze zahraničí co jsem popisoval, jsou čistě subjektivní, dané mými cestami po Evropě a spotřebou mého Ria, kterou vcelku pečlivě sleduji. Navíc žádné speciální pumpy v zahraničí nevyhledávám a čepuji většinou tak jak to vyjde a na jakou pumpu první narazím. Proto se mi zdá, že obecně je tam to palivo lepší.
39.000 km @ ---> ObrázekObrázek
TWiDY Muž
Přispěvatel fóra

Kia Rio II (2006)
50000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod ferino » 15.02.2009 22:41

TWiDY píše:
meken píše:Zajímalo by mě,z jakého duvodu někdo říká že palivo Shell V Power je nejkvalitnější na našem trhu...nedávno sem četl v MF že jeho kvalita neodpovídá ceně za jakou se prodává....něco jiného je kvalita Shell V Power v cizině,ale u nás?

No nechci tady zakládat nějaký flame o tom co je a není pravda, ale mám kamaráda co pracuje v ČR pro Slovnaft a tam mi na podobný dotaz sdělil, že ještě donedávna byl Shell V Power (mám na mysli benzín, o naftě jsme se nebalil) jako skoro jediné palivo dováženo ze zahraničí. To prý ale dnes již není pravda a palivo je stáčeno v ČR s tím rozdílem, že Shell si dodává vlastní aditiva, které se před stáčením do cisteren přidávají.
Jinak údajně prakticky všechno palivo dodávané do Čech je i v Čechách vyrobeno, odlišné je to z důvodu dopravy na Moravě, kam se vozí palivo ze Slovnaftu a od OMV z Rakouska.
Jak jsem již řekl, nevím, prodávám jak jsem koupil, ale je to od zdroje :)

Zkušenosti ze zahraničí co jsem popisoval, jsou čistě subjektivní, dané mými cestami po Evropě a spotřebou mého Ria, kterou vcelku pečlivě sleduji. Navíc žádné speciální pumpy v zahraničí nevyhledávám a čepuji většinou tak jak to vyjde a na jakou pumpu první narazím. Proto se mi zdá, že obecně je tam to palivo lepší.

len pre upresenie do ciech, nie len moravu, sa palivo zo slovenska, Slovnaftu hlavne cerpa ;)
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 15.02.2009 22:59

Po čase se zase přidám. Auto mám od června a najeto mám 14600,--. Kromě toho, že budu muset asi zatýden na technickou (mohli by to sakra prodloužit) jsem spokojen. Od léta do podzimu se spotřeba pohybovala mezi 6,2 - 6,4 l/100km. Teď v zimě je spotřeba kolem 6,6 l/100 km. Palubní počítač ukazuje 6,5 l/100 km a po spočítání klasickou cestou je na 6,6. No myslím, že dobrý. Jezdím teď převážně jen do práce - cca 15 km a zpět - v Krkonoších - takže rozbité silnice a kopce.
Návštěvník

km @ l/100km

pro ceed 1,6 CVVT

Příspěvekod double » 15.02.2009 23:51

no tak sa aj ja podelim o spotrebu mam pro ceeda 1,6 benzín, spotreba ma nejak moc netesi, v zime ked jazdim len mesto, teda zvatsa studený motor priemerna spotreba je aj 9,5.

Pred tyzdnom som bol v Rakusku na lyzovacke , . tak spotreba bola 7,7. spravil som 1100km, treba ale povedat , ze som mal magneticky nosic na lyze, 80 percent cesty dialnica, a byvali sme na kopci ktorý som musel na jednotke ist kazdy den.

No minule som dal Piestany - Levice s priemerom 6,5

Neviem ci ma niekto podobnu spotrebu, hlavne tá v meste sa mi zdá nejaka privysoka, pritom pravú nohu sa snazim mat kludnú:)

Mám najazdených 5300 km auto som kúpil 13. októbra
double Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia PRO_cee'd (2008)
127500 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod matysekul » 16.02.2009 08:17

Spotřeba není jen o těžké nebo lehké noze.Záleží taky na přemýšlení.Stačí mi,když jedu po Praze,kde je jeden semafor za druhým a zelená vlna moc nefunguje.Na prvních semaforech na to borci dupnou,aby byli u dalších první.Na dalších semaforech opět zastavují.Stačí,když se normálně rozjedu a vidím,že to nestihnu,tak v klidu sundám nohu z plynu a nechám to dojet.Když se poštěstí,tak ani nemusím zastavovat a plynule se rozjíždím.
Tohle neplatí jen o městě.Vidím,že se blíží vesnice,sundám zavčas nohu z plynu a dojíždím.Proč jet co to dá a u cedule brzdit.
Kolega se taky ohromně divil,když jsme si kdysi vyměnili auta a jeli stejný úsek.Čas jsme měli stejný,ale já jsem mu na 40 kilometrech srazil průměrnou spotřebu o 0.5 litru.
KIA Cee´d II SW 1,6 GDI Exclusiv 45000km
matysekul Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW II (2015)
45000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Mexican » 16.02.2009 10:56

myslim, ze u modernej 1,6 realna spotreba 9l moze byt vtedy ak to solis na dialniciach tak 150 alebo absolutnu vacsinu najazdis v meste.. ak clovek jazdi zo vsetkeho trochu, tak do 7,5 sa musi vmestit... bude asi chyba motora.

RE vyrobcom dana priemerna spotreba - viem, ze napriklad u Fordu sa to prakticky zhoduje, u Hyundai/Kia je priemerna spotreba dost nizko... u Accenta CRDi je priemer 4,6 , co je z dlhodobeho hladiska neudrzatelne - co sposobuje problemy napr u sluzobnych ciest, ked sa to pocita zo spotreby v TP
2021 Kia STonic 1.0T-GDi TOP a 2023 Hyundai Tucson HEV Style/Premium
http://pancuha.wordpress.com
Mexican Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (3)

Kia Stonic (2021)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Tony » 16.02.2009 14:29

taky si člověk musí stanovit priority, že? bud budu jezdit na spotřebu nebo budu jezdit tak jak chci a "užívat si to". rozdíl u mě je asi 1,5l, tedy 45kč na 100km.
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Syr » 16.02.2009 14:48

1,6 cvvt (tesne pred 6000km) a moja spotreba ma v poslednej dobe vyslovene "serie" ... v meste ked velmi nesetrim som nad 9 ... ale uz asi dva mesiace jazdim vyslovene na spotrebu ... aj s rozmyslanim !!! ... cize skoro stale v pravom pruhu .. bez riadnej akceleracie od semaforu k semaforu sa snazim vystihnut zelenu ... skoro stale ked to ide na piatom stupni .. aj ked tu uz mame tiez 50ku :( ... uz si pripadam ako brzda na ceste :( ... a spotrebu pod 8,5 proste nedam ... viem ze ma to aj na svedomi kopec na ktorom byvam .. ale ked odchadzam z domu idem smerom dole v podstate na volnobeh ... len aby motor brzdil do 50ky ... proste ma to serie ... ked vybehnem na obchvat - tzn. 80ka na piatom stupni tak to klesa .. (dokazal som to dat na 8,2)... ale ked sa vratim do mesta okamzite to zas ide hore ... ale mam vysoku spotrebu aj na dialnici ... teraz cez vikend som dal bratislava vieden a spat ... a priemerka ?? ze 8,1 ??? a to bolo 90% dialnica a 10%mesto ... rychlost 120-130 viac ani nahodou ... cestou tam bol protivietor to je pravda .. tam som mal momentalku okolo 9l pri 130 ... ale cestou spat sa to otocilo ... co som pozoroval a skusal .. vacsinou sa pohybujem okolo 7,5l dialnice .. a jeden extrem ked som cestoval z ciech za idealneho pocasia na jesen do blavy - skoro stale po dialnici ci rychlostnej ceste (skoro stale mierne z kopca)... maximalka 110 ...spotreba 6.6 ...a to bola naozaj extremna jazda ... naozaj som velmi sklamany spotrebou ... zvlast ked som auto vyberal aj s ohladom na spotrebu ... A som rozhodnuty na to pri mojej navsteve servisu upozorit predajuceho ...(a nemyslim si ze cesta precipovania - znizenia vykonu? je spravna cesta)... Cize ak dakto sa zhosti pisania hromadneho listu vyrobcovi so staznostou na spotrebu ... velmi rad sa tam podpisem ... jednoducho pri normalnej jazde som cca liter nad hodnoty udavane vyrobcom :x ... uff .. ale sa zas vyplakavam ... ale ked toto tema clovek cita tak sa akorat naserie ... no nic ... je to moje auto a predat ho nemienim ... mam uz k nemu skoro citovy vztah ;) ....
Syr Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
25000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod matysekul » 16.02.2009 16:12

@double,syr:Spotřeba je vysoká,to je fakt.Je zima a vy nemáte najeto ani 6000km.To je ještě docela syrový motor a věřím,že si ještě sedne.Pokud by to trvalo i po 15000 km,tak by to asi stálo za řešení.
KIA Cee´d II SW 1,6 GDI Exclusiv 45000km
matysekul Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW II (2015)
45000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 16.02.2009 17:33

matysekul píše:@double,syr:Spotřeba je vysoká,to je fakt.Je zima a vy nemáte najeto ani 6000km.To je ještě docela syrový motor a věřím,že si ještě sedne.Pokud by to trvalo i po 15000 km,tak by to asi stálo za řešení.

Presne tak. Resit spotrebu, nebo dokonce jezdit na spotrebu ma vyznam u zajeteho motoru. Motor si do cca 15-20 tis. km seda a spotreba postupne klesa. Aby nebyl liny, je potreba mu v tomto obdobi naopak davat taky zabrat a tocit ho i do vyssich otacek, nez normalne. Ted je navic zima a ta ma taky nepriznivy vliv na spotrebu. Takze chlapi, klid, ono se to zlepsi, tak to ted moc nereste.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW