Bouchání podvozku

Trápí Vás něco na voze?

Re: Bouchání zadní nápravy po 30 000km?

Příspěvekod Mark77 » 17.10.2009 21:38

Ok, je toho fakt dost. Já s tím skočím do servisu a uvidím :)
Naposledy upravil titanus dne 17.10.2009 21:38, celkově upraveno 1
Důvod: Zlucene z prislusnou temou
Kia Ceed SW 1,5 T-GDI - automat, 2023
Kia Ceed SW 1,6 Crdi - manuál , 2008, najeto 199 tis - prodáno
Mark77 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2023)
8221 km @ 6.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Bouchání podvozku

Příspěvekod lebka75 » 17.11.2009 17:37

bouchání a klepání od přední i zadní nápravy mají většinou na starost stabilizační tyčky. Jestli- že máš v pohodě garančky, tak to dělají na záruku. Já se na ně vyprdnul, byl jsem jenom na první a teď si měním všechno sám. Je to na každém,jak se rozhodne. Se značkovými servisy nemám dobré zkušenosti, vždy mi více poradil, ten kdo dělá běžně auta a v servisech se vždy jen chytře tvářili :angry: . Stabilizační tyčky jsem si sehnal originál 550 kč za kus, mimochodem když jsem si je chtěl objednat přes Kia servis, tak chtěli 1100 - 1200 kč za kus :thd:
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Nalim2 » 17.11.2009 17:49

lebka75 píše:bouchání a klepání od přední i zadní nápravy mají většinou na starost stabilizační tyčky. Jestli- že máš v pohodě garančky, tak to dělají na záruku. Já se na ně vyprdnul, byl jsem jenom na první a teď si měním všechno sám. Je to na každém,jak se rozhodne. Se značkovými servisy nemám dobré zkušenosti, vždy mi více poradil, ten kdo dělá běžně auta a v servisech se vždy jen chytře tvářili :angry: . Stabilizační tyčky jsem si sehnal originál 550 kč za kus, mimochodem když jsem si je chtěl objednat přes Kia servis, tak chtěli 1100 - 1200 kč za kus :thd:

S větou: Se značkovými servisy nemám vždy :no: dobré zkušenosti, vždy mi více poradil, ten kdo dělá běžně auta a v servisech se vždy jen chytře tvářili :angry: nejde často nesouhlasit. Také mám často bohužel tentýž pocit... :?
Kia Cee'd II (2015)
Nalim2 Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1)
23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1)

Kia XCeed (2025)
628 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod mike73 » 10.03.2010 21:40

Nalim2 píše:
lebka75 píše:bouchání a klepání od přední i zadní nápravy mají většinou na starost stabilizační tyčky. Jestli- že máš v pohodě garančky, tak to dělají na záruku. Já se na ně vyprdnul, byl jsem jenom na první a teď si měním všechno sám. Je to na každém,jak se rozhodne. Se značkovými servisy nemám dobré zkušenosti, vždy mi více poradil, ten kdo dělá běžně auta a v servisech se vždy jen chytře tvářili :angry: . Stabilizační tyčky jsem si sehnal originál 550 kč za kus, mimochodem když jsem si je chtěl objednat přes Kia servis, tak chtěli 1100 - 1200 kč za kus :thd:

S větou: Se značkovými servisy nemám vždy :no: dobré zkušenosti, vždy mi více poradil, ten kdo dělá běžně auta a v servisech se vždy jen chytře tvářili :angry: nejde často nesouhlasit. Také mám často bohužel tentýž pocit... :?

napodobne, nic mi zatim neboucha ale dnes jsem byl v servisu svedkem jak se zakaznika snazili presvedcit ze bouchani od zadni napravy je dano jeji konstrukci a pri nizkych teplotach (dnes okolo 0°C) je to normalni - nakonec odjel ale rekl bych ze se vrati
SW 1.6 CRDi 85kW , cerveny, rv. 2008
mike73 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod maria40 » 10.03.2010 23:21

Tak s búchaním od zadnej nápravy mám problém už hodne dlho. Idem s tým už siedmi krát na reklamáciu. Búcha to hlavne ráno, a čím viac mrzne tým je to horšie. Na piatej reklamačke vymenené tlmiče. Na šiestej vraj dotiahnutie spojov na podvozku. Na tejto siedmej neviem čo budú tvrdiť. Je to buchot, ako by som vozil v kufri plechovú krabicu.
Mám najazdených 40 000km.
KIA Ceéd 1,6 CVVT
maria40 Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (8) TOP sponzor (1)

Kia cee'd (2007)
91000 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Mark77 » 11.03.2010 07:45

Mám najeto 33 tis. km a žádný bouchání nemám :) . Ani při - 15°C 8-)
Kia Ceed SW 1,5 T-GDI - automat, 2023
Kia Ceed SW 1,6 Crdi - manuál , 2008, najeto 199 tis - prodáno
Mark77 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Ceed SW III (2023)
8221 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod miroslav » 11.03.2010 18:38

Mám na Soulu najeto 2250 km a přední náprava bouchá od začátku. V servisu na reklamaci zjistili vadný pravý tlumič , tak budou měnit oba. Uvidím po opravě.
miroslav Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod miroslav » 16.03.2010 18:17

Zdravím, tak jsem byl dnes v servisu na odstranění závady (bochání př.nápr.) V Kia Praha neuznali tlumiče a poslali komlet uložení tlumičů. Prý není možné aby byli vadně tlumiče. Mechanik při kontrole zjistil že pravý má vůli ale nějakej chytrák v kanceláři tvrdí něco jiného. Vyměnili uložení na obou stranách a bouchá to pořád. Den dovolený v pr.... a budu to muset znovu reklamovat.Připadá mi ,že mechanik je uplně zbytečný člověk. Stačí ing. v KIA Praha , který závadu posuzuje z kanceláře. Měly by proplácet km na přistavení do servisu a ušlou mzdu pak by to řešili.Já mám servis 50 km. JInak SOUL je velice dobrý autičko a 16 benzín se začíná dobře rozjíždět. Mam 2580 km a řek bych , že má na Vengu.
miroslav Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod maria40 » 22.04.2010 22:07

maria40 píše:Tak s búchaním od zadnej nápravy mám problém už hodne dlho. Idem s tým už siedmi krát na reklamáciu. Búcha to hlavne ráno, a čím viac mrzne tým je to horšie. Na piatej reklamačke vymenené tlmiče. Na šiestej vraj dotiahnutie spojov na podvozku. Na tejto siedmej neviem čo budú tvrdiť. Je to buchot, ako by som vozil v kufri plechovú krabicu.
Mám najazdených 40 000km.

Tak v utorok pri siedmej reklamácii na stažnosť búchania zadnej nápravy vymenené horné úchyty tlmičov a čuduj sa svete - je po buchote. Podvozok je zrazu tichý. Už nemám pocit,že vozím v kufri prázdnu plechovú krabicu.
KIA Ceéd 1,6 CVVT
maria40 Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (8) TOP sponzor (1)

Kia cee'd (2007)
91000 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod titanus » 29.10.2010 13:37

poslednu dobu som pocul take plechove cinkanie od zadneho praveho kolesa...prejavovalo sa to hlavne pri prechodoch po nerovnostiach ked sa auto zhuplo...vcera som si prehadzoval zimne kola a zameral som sa na zadnu napravu...najprv lavu aby som vedel ako to ma vyzerat tam kde to nebucha :D a potom pravu...a cuduj sa svete nasiel som tam nieco co tam urcite nema co robit...kamienok v spodnej casti pruziny :roll: kamienok vybraty a je klud ako pred tym :thu: uz som sa chystal aj do servisu, usetrenych par hodin casu :) cize odporucam pri vymene gum skontrolovat ;)

Obrázek Obrázek

P.S. na prvom obrazku kamienok nehladajte, fotene az po jeho vybrati ;)

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Tlmice...

Příspěvekod Ceedka » 04.12.2010 21:25

Caute, chcem sa opytat ma neikto problem s hlucnym prechadzanim nerovnosti pri pomalej(10-40) aj pri rychlej (50-70) jazde ??? Lebo mne to niekedy bucha a niekedy nie. tycky stabilizatora boli menene a aj tak to bucha, tak nejak medzi plastom a kovom. Neviem ci to nemôze byt aj dvojite dno pretoze tam mam plno veci ale vsetky su upevnene... tak neviem, nemôzu to byt tlmice ? viete mi poradit ? Dakujem
Ceedka Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2007)
110000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod BednarMar1 » 05.12.2010 10:15

Ceedka: mrkni do kapitoly podvozku, tam toho je spousta. Většinou zlobí tlumiče (uložení), kostice, případně víko kufru.
BednarMar1 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Ceedka » 05.12.2010 12:57

tak teraz sa asi bude robit dalsia prehliatka(newiem asi pri 75000?) a to sa mi vidi ze rozoberaju vela veci na aute poplatok zas to ma byt az 330eur... :( tak som zvedavy na co pridu tam ... duifam ze sa to vyriesi pretoze to niekedy pocut a niekedy vobec nie ! :D nechapem ... :D
Ceedka Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2007)
110000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Pujo » 05.12.2010 22:58

Ja sa pripajam v stredu 8.12 idem an vzmenu horneho uloyenie tlmicov, to mi navrhoval veduci servisu priamo cez telefon, bez akehokolvek testu. Takze som zvedavy ako sa to bude spravat po vymene a ci sa ten zvuk od zadnej napravy strati. :D kazdopadne dam info
Kia Cee'd 1,6 CVVT,FL 2010
Pujo Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2010)
11400 km @ 6.5 l/100km

Re: Tlmice...

Příspěvekod luboss » 06.12.2010 15:45

Ceedka píše:Caute, chcem sa opytat ma neikto problem s hlucnym prechadzanim nerovnosti pri pomalej(10-40) aj pri rychlej (50-70) jazde ??? Lebo mne to niekedy bucha a niekedy nie. tycky stabilizatora boli menene a aj tak to bucha, tak nejak medzi plastom a kovom. Neviem ci to nemôze byt aj dvojite dno pretoze tam mam plno veci ale vsetky su upevnene... tak neviem, nemôzu to byt tlmice ? viete mi poradit ? Dakujem

Myslim ze ja mam podobny problem ale buchanie pocujem od prednej napravy. Tyčky stabilizatorv boli menene ale buchanie pokračuje. Asi tyžden som jazdil s inym ceedom (1,6 crdi) a tam bolo absolutne ticho.
luboss Muž
Fanda vozů Kia

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2013)
121000 km @ 5.9 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady