Zavady sumarne

Trápí Vás něco na voze?

Re: První problémy po 6 měsících :

Příspěvekod Raven » 09.01.2008 00:13

snike píše:
Raven píše:Mozna to bude tim, ze jsem mereni a automatizaci studoval. Ovsem je to uz mnoho let a od te doby se jiste mnohe zmenilo. Treba to, ze kdyz nastavim 20st. C tak to reguluje na 25 :-). To za rakouskouherska nebejvalo. Tenkrat 10 deka salamu to bylo nejakyho salamu :-)

Ale vazne. Kdyz me sverili predvadecku tak se to chovalo stejne jak zde mnoho lidi popisuje. Nastavil jsem 19 st. a ve voze bylo nesnesitelne. Zadne slunko nesvitilo. Az kdyz jsem to nastavil na 17 st. (pokud si matne pamatuji tak to je minimum) tak to chladilo jaxpatri. Jak vidno neni to zavada, ale vlastnost :-) Kde soudruzi u Koreje udelali chybu??

Tak když jsi to studoval, tak ti musí být jasný, že není v silách automatické klimatizace udržet v celé kabině přesně nastavenou teplotu ;-) Myslím, že ostatní auta střední třídy s automatickou klimatizací na tom budou úplně stejně ;-) Já si zatím na automatickou klimatizaci v Cee´du nemohu stěžovat, to co od ní očekávám zatím splňuje ;-)

Pokud si ocekaval, ze misto chlazeni bude topit tak chapu tvou spokojenost. Jak vidis dela to vice lidem.
Jinak proc by to mel byt problem? Je jedno jake tridy auto jest. Michat studenej s teplym vzduchem a vhodne umisti mereni teploty jsou pomerne trivialni zalezitosti. Vsude jinde to funguje. Proc ne u Ceeda nevim a ani me to vcelku netrapi. Po zkusenosti s "automatickou" klimou jsem koupil manuelni :huh:
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: První problémy po 6 měsících :

Příspěvekod snike » 09.01.2008 08:02

Raven píše:Pokud si ocekaval, ze misto chlazeni bude topit tak chapu tvou spokojenost. Jak vidis dela to vice lidem.
Jinak proc by to mel byt problem? Je jedno jake tridy auto jest. Michat studenej s teplym vzduchem a vhodne umisti mereni teploty jsou pomerne trivialni zalezitosti. Vsude jinde to funguje. Proc ne u Ceeda nevim a ani me to vcelku netrapi. Po zkusenosti s "automatickou" klimou jsem koupil manuelni :huh:

Tak v tom případě já i otec máme štěstí, že v našich Cee´dech funguje automatická klimatizace tak jak má ;-) Osobně mám zkušenost s klimatizacemi i v jiných autech Octavia I, Fabia I, 307, Vectra II, A4 a S60 a kromě A4 a S60 kde je duální klimatizace, v ostatních autech mezi nimi a Cee´dem ve fungování nevidím žádný rozdíl ;-) Naopak v 307 mi hrozně vadilo, že neustále se měnil směr proudění vzduchu, asi nějak moc citlivé senzory. Tak jsem to přepnul do manuálního módu, nastavil dle mé potřeby a pak to bylo již v pohodě.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Jakub » 09.01.2008 08:37

Já nevím. V létě jsem tam měl nastaveno 23°C a chladilo to akorát (na těch 23°C). Na podzim jsem to přenastavil na 20°C aby nebyl takový rozdíl teplot. A ono to pořád funguje - topí na 20°C. Topilo to i dnes v -10°C. Takže já si na automatiku nestěžuju. :cool:
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Raven » 09.01.2008 13:34

jakub píše:Já nevím. V létě jsem tam měl nastaveno 23°C a chladilo to akorát (na těch 23°C). Na podzim jsem to přenastavil na 20°C aby nebyl takový rozdíl teplot. A ono to pořád funguje - topí na 20°C. Topilo to i dnes v -10°C. Takže já si na automatiku nestěžuju. :cool:

Nekteri popisuji to co ja, nekteri jsou spokojeni. Je mozne tedy, ze KIA (nebo dodavatel) zplodila serii podivne fungujicich jednotek. Ale to neni nic noveho pod sluncem a proste se to stava.
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 21.01.2008 22:43

Tak i mne dnes potkal další problém. Ceeda mam 6 měsíců, 11 kkm, už byl v servisu na kapající olej, nějaká netěsnící ucpávka a dnes mi přestal ukazovat otáčkoměr. Žádnou pojistku jsem nenašel, tak hurá do servisu. Koukali na mne jak na zjevení, dohoda ve čtvrtek na diagnostiku, poté se rozhodne co dál ... :(
Sad
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 22.01.2008 14:14

Problémy s klimatizací trvají a trvají a trvají ..... ještě že si můžu stáhnout okénka - autor 1 - příspěvku

Protože se na úvod píšou ty dobrý věci, musím napsat, že problému č.1,2 a 4 jsem se úspěšně zbavil, resp. se jej zbavily v servusu Kia, ale ta klima - ta mě bolí a bolí. Největším paradoxem v celé věci je to, že přístup servisu KIA byl v tom, že se porovnávala dvě vozidla zhruba stejného stáří, či-li vozidla vyrobená hned počátkem roku 2007. ( Jednalo se o předváděcí vůz - ten můj samožřejmě převáděcí nebyl a není a doufám nebude). Porovnávali se elektronické parametry dle PC, které udávají info o celém systému klimatizace a nebyl v nich žádný znatelný rozdíl. Řekli mi, že vozidlo je stejné a že je to takhle v pořádku. Protože fakt se v autě vařím, požádál jsem "servismany", zda se za jejich asistence mohu v předváděcím vozidle projet, abych zjistil nějaký rozdíl a začal jsem už o sobě i pochybovat, jestli nejsem fakt horkokrevnej. Po cca 5 km s jízdou tímto vozidlem jsem na vozidle hned spozoroval závadu, kterou jsem popisoval v bodě 1 - prostě auto začalo poskavat a při projíždění zatačkou bouchat na přední kolo .... takže že by zase kloub - mechanici to nějak nekomentovali, ale domnívám se, že věděli, která bije ??? A klimatizace ... Jeli jsme s vozidlem cca 15-20 km - já řídil, vzadu seděl technik s napojeným notebookem na řídící jednotku, ve vozidle nastavena automatická klimatizace na 19 st. C a technikovi PC ukazovalo, že ve vozidle je stále 26 st. C - či-li to samé jako v mém vozidle. Tedy jejich závěr činil - "vidíte druhé vozidlo je úplně stejné, tudíž to není závada". S tím se však spokojit samosřejmě nechci, protože mi je jasné, že se zřejmě jedná o vozidla stejné vadné serie a začínají se u nich projevovat stejné závady. No nic, otráven jsem odjel ze servisu se staženým okénkem v autě, protože pouštět klimatizaci v autě na low, když bylo venku 5 st. se mi fakt nechtělo. Jediné co mě napadá, vyhledat jiný servis KIA a i když je vozidlo v záruce jim prostě zaplatit za to, aby ze mě za chvíli nebyl párek v rohlíku, nebo abych nemusel vydělávat jen na náplně do klimy ....

Sněžný muž Jimmy.T
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Beda » 22.01.2008 15:34

@Laskyx

Uz jsem to kdysi psal, ze intelgince klimatizace je naprosto nulova, takze bud te spari a nebo umrznes ... myslim, ze je to obecne problem vsech korejskych vozu :( Dost casto musim prepinat mezi 15,5°C a nebo Low, abych si ukociroval v aute prijatelnou teplotu :| Nejvice mi vadi, ze kdyz prepnu na Low, tak se sama hned pusti klimatizace a pritom ja chci jen vzduch z venku :help:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Kosťa » 22.01.2008 16:45

Zdravím přátelé,
pročítám si tady vaše příspěvky a docela s vámi soucítím, když si člověk za nemalý peníz pořídí nové auto a má s ním potíže. Moje poznatky z nového auta. Strašně dlouho jsme doma dumali a procházeli různé recenze, až nakonec padla volba na KIA cee´d. Předváděčka v NH Car na Strahově byla už jen třešnička na dortu. Prodejce v NHCar byl super, posléze byla i sleva. Takže objednáno, domluveno, podepsáno. To čekání bylo přímo mučení a čekali jsme dlouho, fakt dlouho. Syn chtěl do auta ještě ESP a proto se dodání auta zdrželo skoro o měsíc!! Nebudu to už natahovat, přesedlal jsem, jak jsem zde již psal z 18 let starého Favoritka do tohoto pro mě super auta. Mám proto pocit, že si v Žilině řekli, že udělají pár kusů, které budou prostě na 100% a já jsem jedno z těch aut pořídil. Nemohu si zatím na nic závažného stěžovat!!! Veškeré chyby jsou zatím v mém řidičském umění (neumění). Máme auto sice už skoro 8 měsíců ,ale většinou s ním jezdí syn, pak žena a sem tam se svezu i já. A to je pro mně vždy svátek a patřičně si to vychutnávám. Vše mi připadá skoro dokonalé, jen jsem si musel zvykat na širší přední sloupky při výhledu do stran, spojka, plyn a plynulý rozjed tak, aby se nedělal uzel na ručičce otáčkoměru mi taky chvilku trvalo, musím přiznat, že mi to trvalo nejdéle z celé familie a to už jezdím od 62. roku (asi právě proto). Troch jsem si musel zvyknout pro mě dost omezený výhled dozadu (ve Favoritu jsem byl jak ve výkladní skříni). Ale říkám, je to jen věc zvyku. Tak abych nezdržoval pracující masy. Žádné z chyb či problémů, které popisujete se u našeho cídečka neobjevily. Snad je to možná tím, že nemáme takové zkušenosti z jiných aut. Jo a ta přední kapota taky nelícuje, ale já si myslel, že to tak má být!!! (malinko přečuhuje dopředu, jinak spáry na obou stranách jsou stejné a i sedí stejně na gumách světel). Musím také napsat, že jsem absolvoval cca 300 km na prosoleném sněhu a poté jsem na motorových plastech objevil pár bílých kapek. Nic moc, ale byly tam.
A už když jsem v tom psaní, přeci jenom mám jednu věc, kerá mě trochu zamrzela, je to sice prkotina, ale u Favorita se mi to nedělo.
Za mokra a deště se při jízdě v rozmezí 60 - 120 Km/hod usazují na zadním okně malinké kapičky. Za autem je evidentně docela slušné turbulentní proudění. Musím proto dost často používat zadí stěrač. Chci se proto také zeptat těch, co mají vzadu deflektor, zda tento problém vyřešil. Záleží ale na tom, kde se utrhávají proudnice a vziká to turbulentní proudění, zda od střechy, boků, či spodku. Nemám tušení, jestli byl model KIA cee´d ofukován v aerodinamickém tumelu. Aspoň jsem to nikde nečetl. Ona je to docela drahá legrace.
Kosťa Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2007)
20000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 22.01.2008 17:14

Mám na zadním okně spoiler..a auto je špinavé pořad stejně.. mám tím na mysli páté dveře...je pravdu ,že Ceed se špíní ze všech aut co jsem měl nejvíce...Tuto skutečnost soudruzi z Korei dost podcenili...měl jsem před tím Peugeot 307 a ten se tolik nešpinil... :no: :no: Ale zase Ceed vede v mnoha jiných parametrech a vlastnostech...

Obrázek
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Návštěvník » 22.01.2008 17:34

Dík za cenné info!!! Uvažoval jsem podobně jako Kosťa, tedy, že by enormní svinění zadního okna vyřešil spoiler. Není tomu tak, ušetřil jsem a použiji na jiné doplňky ...
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 01.02.2008 16:22

No co viem, tak bohuzial najviac sa svinia hatchbacky a kombiky. Teda zadna cast auta - dvere. Preto sa tam aj montuje stierac - obvykle. Aj ked paradoxne vseobecne sa da tvrdit, ze najlepsiu aerodynamiku maju kombiky, potom sedany a nakoniec hatche - ked sa napr. porovnava ten isty model auta, len v inom prevedeni karoserie.
Pri sedane je naopak super, ze za dazda a vyssej rychlosti - tak cca 80km/h vzduch vycisti zadne okno a pri jazde je uplne ciste - bez vody. Teda aspon pri mojom sedane to tak robilo.
Ale ono strasne zalezi na detailoch konkretneho auta - napr. taka fabia - tej sa priserne svinia vonkajsie spataky a to najma vtedy ak nema lapace necistot (zasterky) aj na prednych kolesach...
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod ferino » 08.02.2008 14:45

vladislav píše:Mám na zadním okně spoiler..a auto je špinavé pořad stejně.. mám tím na mysli páté dveře...je pravdu ,že Ceed se špíní ze všech aut co jsem měl nejvíce...Tuto skutečnost soudruzi z Korei dost podcenili...měl jsem před tím Peugeot 307 a ten se tolik nešpinil... :no: :no: Ale zase Ceed vede v mnoha jiných parametrech a vlastnostech...

Obrázek

Riesili sme podobny problem. Dali sme zasterky dopredu aj dozadu a je to o triedu lepsie. Sice kufor sa spini stale, ale uz to nie je take kriticke, a hlavne z predu. Ak si vsimnes, tak tie kolesa su mimo linie karoserie, takze je pochopitelne ze ohadzu "kasnu". Zasterky (440,-SK/kus) jedno ci dopredu alebo dozadu to ciastocne riesia.
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Jakub » 08.02.2008 14:57

@ferino

Česká verze má přední i zadní zástěrky standardně ve všech výbavách.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod ferino » 08.02.2008 15:08

jakub píše:@ferino

Česká verze má přední i zadní zástěrky standardně ve všech výbavách.

Hmm, tak to potom bud stastny ze nevies ako to vyzera bez tych zasteriek. ;-)
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Vybitá baterie - z neznámého důvodu

Příspěvekod Joey » 22.02.2008 12:48

Co se mě dneska nestalo, dojdu do garáže, zmáčknu dálkové ovládaní a NIC. Totálně vybitá baterie. Přitom před 2 dny jsem s tím normálně jel a žádná známka toho, že by baterie byla slabá. Takže jsem musel nastartovat přes kabely. A doufám, že se to po cestě do práce nabije ( 50 km, uvidím odpoledne ). Ještě dodám, že mě v týdnu přestalo fungovat rádio ( vím že se to dá zprovoznit vytažením a zasunutím pojistky, už jsem to jednou dělal, ale teď jsem na to neměl čas ), ale to snad nemá s tím souvislost.
Nevíte čím by to mohlo být? Neměli jste někdo něco podobného?
A ještě jedna otázka: Je problém nechat si udělat garanční prohlídku u jiného prodejce než jsem kupoval auto (důvodem je vzdálenost od bydliště) ?
Díky
KIA cee'd 1.4 LX 80 kW, Kompass Blue
Joey Neuvedeno
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Závady