Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Samovolne poskozovani palubni desky... video

Trápí Vás něco na voze?

Re: Samovolne poskozovani palubni desky... video

Příspěvekod Danis » 21.07.2010 22:41

něco podobného mám u své felicie na zadním platu. Stejné čáry, a hned několik a ten koberec je jako by vypálený, seškvařený. Tzn. buď svítilo slunce přes zadní boční okno tak blbě, že to udělalo lupu a vypálilo, nebo přes přísavku (na okně byl pověšen holejový dres). Pokud by někoho zajímalo jak to vypadá, zítra bych sem dal foto.
Danis Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod imro-magi » 22.07.2010 00:18

Mám podozrenie, že pôvodcom by mohli byť aj podpätky :idea: :o ale to by sa muselo dokázať ! :yes:
Život je pes .... a my - sme jeho pätník !!!
imro-magi Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod PetrLa » 22.07.2010 16:41

imro-magi píše:Mám podozrenie, že pôvodcom by mohli byť aj podpätky :idea: :o ale to by sa muselo dokázať ! :yes:

:thu: :evil: :lol:
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod vegas » 22.07.2010 17:06

To Danis: to zní nejpravděpodobněji.

Jinak si myslím, ža na tento problém se záruka nevztahuje.
vegas Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
25000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Berka » 23.07.2010 17:19

@ dragy
s tím dokazováním je to jak jsem psal. V prvních 6 měsících nemusíš podle zákona ty dokazovat jak k závadě došlo, naopak prodejce musí dokázat nějakým způsobem že reklamaci nelze uplatnit, nebo ji musí přijmout. Možná by to znamenalo že v tvém případě si bude muset znalecký posudek objednat prodejce. Ale jak dnes pracují soudní znalci asi ví každý, jejich výroky jsou vždy blízké názoru platící strany, což je dost smutné.

Máme zde přeci člověka který pracuje ve firmě na automobilové plasty, divím se že nám ještě neposkytl fundovaný názor.

Ještě přidám perličku z jiného soudku.
Dnes jsem byl ve firmě na výrobu výfuků, mimo jiné tam vyrábí výfuky pro Kiu v Žilině, Audi, Mercedes-Benz, atd. Přišla řeč na kvalitu výrobků a dozvěděl jsem se, že asi před rokem si Audi dalo požadavek aby se začal při výrobě používat slabší plech, protože životnost výfuků je příliš dlouhá a potřebují zvýšit prodej náhradních dílů. A pak že kvalita je důležitá.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod dragy » 23.07.2010 19:31

tak SLÁVA ..... dostanu novou palubovku diky reklamaci...

ALE POZOR RELKAMACE BYLA UZNÁNA NA NEPATRNOU BUBLINU NA PALUBOVCEU U DVEŘÍ SPOLUJEZDCE. Bubliny jsem si sám nevšIml a i kdyby ano asi by mne ani nenapadlo jít to reklamovat.
Zato reklamační technik byl nadšenej viditelně se mu ulevilo.

Ale problem zustal pořád nevim co to zpusobilo to poškození. Co když se to objeví znova na nové palubce....
dragy Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod olin » 24.07.2010 11:43

Všechny přísavky z okna pryč (stejně je za to pokuta!) a uvidíš, že problém nebude. Přísavku navigace dej na stříbrný
rámeček středového panelu. Je na to speciální samolepící podložka buď přímo v balení navigace nebo se dá koupit. ;)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek Ceed SW III MY2020, 1.4 T-GDi, 103 kW, TOP Obrázeknajeto >19000 km a něco i nacouváno
Ceed SW II 1.6 GDi, 99 kW Comfort+
Ceed SW 1.4 CVVT, 80 kW Comfort+
olin Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 3. místo (1)
Sponzor (15) TOP sponzor (3) Organizátor srazu (1)

Kia Ceed SW III (2020)
19000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 24.07.2010 18:20

olin píše:Všechny přísavky z okna pryč (stejně je za to pokuta!) a uvidíš, že problém nebude. Přísavku navigace dej na stříbrný
rámeček středového panelu. Je na to speciální samolepící podložka buď přímo v balení navigace nebo se dá koupit. ;)

stejně tuhle opičárnu nechápu....já mám navigaci na skle a na soudruhy "pomáhat a chránit neberu ohled". Ať ji dám na sklo nebo na palubovku, pořád vidím stejně ...prostě mi nezaclání. Je příliš nízko aby zacláněla.....dokonce mi to jedni soudruzi dali už za pravdu, když k tomu měli výtky.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod martasczech » 24.07.2010 18:47

Můj názor je, že to přísavkou není, já mám držák od navigace na předním okně ode dne koupě auta (leden 2009) téměř neustále, sundavám ho jen při mytí okna a pak jde hned zpět a žádné problémy se neobjevily.
Obrázek You'll Never Walk Alone Obrázek
martasczech Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
57000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 24.07.2010 19:30

olin píše:Všechny přísavky z okna pryč (stejně je za to pokuta!) a uvidíš, že problém nebude. Přísavku navigace dej na stříbrný

vyhovuje mi to stejně, lépe se ovládá a snížíš riziko, že by to mohlo být od té přísavky :yes:
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Čambrla » 24.07.2010 20:39

Offtopic :
PetrLa píše: ...... a na soudruhy "pomáhat a chránit neberu ohled". .....dokonce mi to jedni soudruzi dali už za pravdu, když k tomu měli výtky.

Ale Petře!!! Nač taková slova. Navíc sám moc dobře víš, že policie není tím, kdo takové a podobné zákony, vyhlášky, nařízení a další legislativu vytváří. Ale ze zákona má povinnost dohlížet na řadu těchto nařízení, taxativně stanovených. A uvedený případ je zrovna jeden z nich. Taky mám na předním skle přísavku na navigaci, mám na to stejný pohled jako ty (mám na mysli to zdůvodnění, jestli mi tam zaclání či ne), ale kdybych byl dopravák, a zastavil tě při kontrole, tak tě na to minimálně musím upozornit a požadovat sundání. Je to náplň práce dopraváků. Tak prosím trošku jiná slova. Děkuji. ;)
cambrla@centrum.cz
Čambrla Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (17)

Kia cee'd GT II (2013)
123456 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod Jenda » 25.07.2010 09:00

Umístění navigace :thd:

Umístění navigace.jpg
Jenda Muž
KIA Family

5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2009)
0 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 25.07.2010 11:44

Čambrla píše:
Offtopic :
PetrLa píše: ...... a na soudruhy "pomáhat a chránit neberu ohled". .....dokonce mi to jedni soudruzi dali už za pravdu, když k tomu měli výtky.

Ale Petře!!! Nač taková slova. Navíc sám moc dobře víš, že policie není tím, kdo takové a podobné zákony, vyhlášky, nařízení a další legislativu vytváří. Ale ze zákona má povinnost dohlížet na řadu těchto nařízení, taxativně stanovených. A uvedený případ je zrovna jeden z nich. Taky mám na předním skle přísavku na navigaci, mám na to stejný pohled jako ty (mám na mysli to zdůvodnění, jestli mi tam zaclání či ne), ale kdybych byl dopravák, a zastavil tě při kontrole, tak tě na to minimálně musím upozornit a požadovat sundání. Je to náplň práce dopraváků. Tak prosím trošku jiná slova. Děkuji. ;)

asi jsme se nepochopili...možná jsem nemusel používat slovo soudruh, ale já to právě myslel v dobrém, že i přesto, že měli tu výtku (dle zákona oprávněnou), tak uznali, že je to nesmysl, protože i kdybych ji měl jinde, tak to vyjde úplně nastejno. Neřekl bych ani popel, kdyby mi tam zacláněla. Ovšem kdyby mi tam zacláněla, ani bych si ji tam nedal. Zrovna tak ovládání HF mám vedle rádia, asi jak ty máš držák pro telefon. Dokonce jezdím s brýlemi, protože se mi zdá, že nevidím tak dobře jak bych chtěl a to i přes to, že ze zákona ještě nemusím, protože je to až od nějakých dioptrií. Z principu mě rozčiluje, když na něco nebo někam dobře nevidím.

Ano vím, dopravní policie zákony netvoří. Tímto se omlouvám.

PS: a víš jak je to s tou potrefenou husou? :tongue:
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod PetrLa » 25.07.2010 11:50

Jenda píše:Umístění navigace :thd:

Umístění navigace.jpg

Mám ji na pozici B ...možná ještě níž....když ji tam dávám, tak ji musím celou naklopit displayem k palubovce. Napájecí kabel od mého TomToma je pak při seřízení, abych na navigaci dobře viděl, cca půl centimetru až centimetr od palubní desky. Navigace mi omezuje výhled jen na kapotu vozidla. Na vozovce vidím úplně všechno. V tomto ohledu je Ceed dobře řešený.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod Čambrla » 25.07.2010 11:56

to: PetrLa

OK, všechno dobré. :thu: A za tu potrefenou husu tě příště porazím v bowlingu
:lol:
cambrla@centrum.cz
Čambrla Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (17)

Kia cee'd GT II (2013)
123456 km @ 8.2 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady