Skubani vozu (motoru 1.6CRDi)

Trápí Vás něco na voze?

Příspěvekod snike » 30.01.2008 12:14

AllInOne píše:
milan69 píše:Tak že pánové,myslel jsem že jsem na tom líp než ostatní :D, ale při dnešním návratu z práce mi to taky pěkně zaškubalo,jako by mi došla nafta,tak hned podřadit a jelo se dál.Tak doufám že mě pěkně přivítáte do klubu :kia: škubačů :x

kolik máš najeto, kolego?

Myslím, že kolik má najeto na škubání nemá vliv, mně to škubalo hnedka od začátku :yes: :yes: :yes:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 04.02.2008 17:34

Zdravím.
Tak vážení kolegové.Dnes jsem opět navštívil servis,chtěl jsem se zeptat jak dopadli mé reklamace u KII v Praze.Technik mi sděli že zapoměl volat ,ale zavolal tam v mé přítomnosti.Nebudu psát s kým hovořil ale stálo to asi za to.Začnu takto:shifty:střikovače,nejdříve že jdou seřídit a pak že ne,takže mi to stříká pod stěrače a když jedu rychleji na spodek čelního okna,prostě nelze stím nic dělat.Za další - tlumiče bouchá mi zadek, tlumiče mají- jeden 79% druhý 84%,na to kolik mam najeto je to nějak málo ale odpovědí bylo třeba mu bouchá rezerva v kufru,bylo mi jasné že se jim do toho nechce,přesto chci aby to servis řešil.No a pak blinkry,nedávno jsem projel Jihlavou se zapnutým blinkrem do prava a jsem rád že nedošlo k nehodě ,že by si někdo myslel ,že chci někam odbočit.prostě nevypnuli ani když jsem odbočoval do leva.Takže pro mě osobně je to riziková věc.Odpověd byla at je nazapínám, at se jich jen dotknu,ono to blikne apod.Prostě to tak je.!!!Nádherná odpověď od dovozce vážně. Takže i můj Favorit z roku 93 je v tomto spolehlivější!!!Mimochodem měl jsem KIA RIO půjčené a tam ty blinkry šli o hodně lépe a zvuková signalizace taky byla podstatně lepší.No ,abych to dal do správných kolejí tak jsem psal do Prahy,ohledně mé nespokojenosti s autem,jelikož jsem tam už měl toho mnoho.a dnes jsem dostal aspoň na jednu závadu odpověď i když už v servisu mi bylo sděleno že dnes nebo zítra to dostanou ale chvilku to bude trvat než to začnou dělat.A tak pro všechny majitele KIA ceeed 1,6CRDI přeposílám ohledně motoru to co mi bylo z Prahy dnes napsáno a v servisu potvrzenu.

Pokud je předmětem vaší nespokojenosti a podstatou reklamace kolísání otáček
v rozmezí okolo 1900 až 2300 ot/min projevující se "škubáním" motoru,
zejména při zatížení "v tahu", mohu sdělit následující:

Tento syndrom byl výrobcem vozidla investigován na základě požadavku
národních distributorů s ohledem na výskyt připomínek zákazníků k chování
motoru vozidla v uvedeném jízdním režimu. Následně výrobce upravil
softwarovou mapu řídící jednotky tak, aby syndrom byl zcela eliminován.

Servisní informace jak postupovat při řešení těchto případů spolu s novým
softwarem pro dílenské přeprogramování bude dealerské síti KIA uvolněna a
podstoupena v průběhu zítřejšího dne.

Navštivte proto prosím Vašeho regionálně nejbližšího KIA Dealera za účelem
úpravy softwaru řídící jednotky. Pevně věřím, že po provedení této, z
dílenského hlediska jednoduché operace, budete s vlastnostmi a chováním
motoru vašeho vozidla již plně spokojen.

Břetislav Dolejší

Tak snad to bude pro majitele dobrá informace.A za mě jen toto,snažil jsem se dost a proto radím,pokud něco je, nečekejte a jeďte do servisu aby se to řešilo.Já teď řeším to ostatní a docela to unavuje.Ale když všichni ,budou reklamovat to co je vážně špatné ,ledy se hnou.Budu tomu věřit i když pochybnosti zůstávají.Není asi dobré čekat až pojedu na garančku.Takže přeji ať to stím motorem vyjde a jezdí to jak to má.Až se budou reklamovat blinkry budou muset i toto řešit ale jak jsem zjistil asi tomhle nevíc rejpu já,jelikož se stím nehodlám smířit, navíc když vím že u jiného auta zn KIA to jde dobře.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod snike » 04.02.2008 17:38

@Anonym: Tak to je pro nás super zpráva, že s tím :kia: již něco udělala a že je k dispozici upgrade softwaru ;-) Ve středu to budu řešit v Dolnisu, tak třeba se k nim do té doby oficiální zpráva z Kia Motors o tomto problému dostane.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 04.02.2008 17:46

snike píše:@Anonym: Tak to je pro nás super zpráva, že s tím :kia: již něco udělala a že je k dispozici upgrade softwaru ;-) Ve středu to budu řešit v Dolnisu, tak třeba se k nim do té doby oficiální zpráva z Kia Motors o tomto problému dostane.

Dnes nebo zítra to mají poslat do všech servisů!! A co převodovka?
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Beda » 04.02.2008 20:00

Dik za dobrou zpravu Anonym, jsem zvedavej zda mi to za tyden dva uz budou schopni prehrat 8-)
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod emann » 04.02.2008 21:31

tak to je super hned se tam objenám jakmile mi to budou moci přehrát,jenom doufám že to pak nepojede ještě hůř
emann Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2007)
111400 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod AllInOne » 04.02.2008 21:37

To je dobrá pzráva. A myslíš, že to budou přehrávat automaticky třeba při garančkách? Mně to zatím nezaškubalo, najeto asi 1700km.
AllInOne Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2008)
53000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod emann » 04.02.2008 21:40

AllInOne píše:To je dobrá pzráva. A myslíš, že to budou přehrávat automaticky třeba při garančkách? Mně to zatím nezaškubalo, najeto asi 1700km.

no myslím že by to měli udělat pro všechny takovou tu svolávací akci jak se to dělá když se na něco přijde že bylo špatně vyrobeno
emann Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2007)
111400 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 04.02.2008 21:44

emann píše:
AllInOne píše:To je dobrá pzráva. A myslíš, že to budou přehrávat automaticky třeba při garančkách? Mně to zatím nezaškubalo, najeto asi 1700km.

no myslím že by to měli udělat pro všechny takovou tu svolávací akci jak se to dělá když se na něco přijde že bylo špatně vyrobeno

Ne ja bych to udelal jen pro ty co to reklamovali, ostatnim to ocividne nevadilo a byli spokojeni!
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod emann » 04.02.2008 21:48

Kužel píše:
emann píše:

Ne ja bych to udelal jen pro ty co to reklamovali, ostatnim to ocividne nevadilo a byli spokojeni!

ty jsi ale tvrďák
emann Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2007)
111400 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 04.02.2008 21:53

Ne nejsem tvrdak hodne lidi si stezuje a nic proto neudelaji. Ať se stydí.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod emann » 04.02.2008 21:57

Kužel píše:Ne nejsem tvrdak hodne lidi si stezuje a nic proto neudelaji. Ať se stydí.

já se teda stydím,neměl jsem tolik času zajet do toho servisu jediné co jsem pro to udělal že jsem si sehnal číslo na známého technika v servisu ale ani tomu jsem nezavolal ,no takže budu jezdit dál se škubajícím motorem!!!!!
emann Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2007)
111400 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 04.02.2008 22:32

Jde jen o to ze spousta lidi o tom vi a nic s tim nedela a ceka na ostatni. Muzeme podekovat Anonymmu za jeho snahu a vysledek.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 04.02.2008 23:32

Dobra zprava Anonym... diky moc... kupodivu to slo docela rychle. Po te nasi historce s ochutnavanim nafty jsem v to moc nedoufal. Ale je videt, ze na jistych mistech maji zajem resit problemy... :idea:

Vypada to tak, ze si pojedu s tim ochutnavacem promluvit :D
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 04.02.2008 23:35

No dle mého názoru by to měli přehrát všem.I já doufám že to pak bude v pořádku,jelikož to jediné, čemu zatím věřím, je motor i když zatím škube.
Návštěvník

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady