Ceed 1,4 posilovač řízení

Trápí Vás něco na voze?

Re: Ceed 1,4 posilovač řízení

Příspěvekod Tony » 25.03.2010 19:56

tak to já mám asi ten původní soft protože je lehké. ono ale při vyšší rychlosti tuhne aby jsi měl auto více pod kontrolou zato přři parkování je lehké že otočím volant jedním prstem... a tak to má být.

co mě trošku štve tak je opravdu ta středová poloha, při bočním větru auto dost cestuje... budu snižovat podvozek o 30mm tak doufám že to pomůže.
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod bosyboss » 27.05.2010 21:48

jiko píše:Po 3 letech, 40000 km náhle přestal fungovat posilovač řízení. Podle servisu unikátní závada, příčina nejasná, pak údajně objednán díl v Koreji !!??, na který se čeká. Co tomu říkáte, máte někdo podobnou zkušenost? Díky!

Škoda , že si sem nenapísal, ako to dopadlo.
Ja mam ten samí problém. Pred mesiacom za jazdy prestal fungovať posilovač.Zastavil som vypnul motor, znova naštartoval a všetko v poriadku. Asi po 3 dňoch večer odstavím auto, všetko ok. Ráno prídem k autu a posilnovač nefunguje. V servise vymazali chybu z pc a aposilovač znova normálne fungoval. Ale len dva dni. Potom to samé. Reklamoval som to znova.
V servise povedali. že tam nejde prúd.
Objednali nový posilňovač, aj z celým riadením, s tým že to vymenia celé. No nakoniec vymenili len ten posilňovač s tým, že :kia: nachce preplatiť zvyšok. OK. Auto som si prevzal po 3 či 4 dňoch (bol som bez auta). To bolo minulý týždeň vo štvrtok. Dnes mi priateľka píše, že ráno sadne do auta a posilňovač znovu nefunguje, tak je auto opäť v servise.
Páni a dámy, ako je to naozaj s tým nárokom na náhradné vozidlo zdarma? V kia mi povedali, že z Kia asistenc mám nárok na náhradné auto zdarma len nejak 4-5 dní za celú dobu kia asistenc. A že podľa zákona je na vybavenie reklamácie 30 alebo 31 dní. Ako to je? Poprípade kde by sa dalo informovať? Ma to zaujíma.
Ďakujem.
bosyboss Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod jiko » 28.05.2010 11:18

Děkuji za reakci. Pokud jde o můj případ,auto bylo v servisu 3 týdny, údajně čekali na leteckou zásilku posilovače z Koreje, nikde v Evropě nebyl k dispozici, z výroby ze Žiliny získat ND nelze !!!???. Náhradní auto není nárok, nabídli mi za zvýhodněnou sazbu 200,- Kč/den Picanto. Na reklamaci mají 30 dní ze zákona. Od té doby v pořádku.
Zdravím!
jiko Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Občasný výpadek posilovače řízení

Příspěvekod Filda » 10.01.2012 11:53

Ahoj všem.
Mám Ceed 1,4 SW - 2,5 roku - asi 10tis. km. Před pár dny se mi při zařazení zpátečky a plném rejdu (zajíždění do garáže) ozvala rána a vypadl posilovač řízení. Po vypnutí zapalování a novém nastartování bylo vše v pořádku. Pak ještě dvakrát za sebou. Další jízda proběhla bez problémů, až zase včera při parkování - plný rejd, rána pod kapotou a řízení tvrdé, že se nedalo ani urvat. Je to pokaždé tak tvrdé řízení, že se nedá ani pohnout s řízením. Pokud by se to stalo za jízdy ta potěš pábůch. Je to podle mě dost vážná závada, která přímo hraničí s bezpečností. Setkal se s tím někdo? A jak to probíhalo v servisu? A může mi poradit někdo kam nejlépe v Brně? Díky Filda

EDIT Blackdeath.p: sloučeno s existujícím tématem.
Filda Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
1500 km @ 7.4 l/100km

Re: Občasný výpadek posilovače řízení

Příspěvekod only_one » 10.01.2012 14:34

tak od toho máš záruku ne? Závada, opravit a neřešit. Je to docela častá porucha. Alespoň na předfaceliftech i když servisy tvrdí něco jiného :-D

edit blackdeath.p: vymazan link odkazující na sloučené téma.
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Filda » 28.03.2012 17:02

Pokud někoho zajímá jak to dopadlo: Tak v prvním kole byly zkontrolovány spoje a přehrán nový software. Ujeto asi 8Okm a závada se objevila znovu. Po telefonické domluvě mi v servisu objednali nový posilovač řízení. Během týdne se mi ozvali, že je na skladě v servisu a pak po domluvě termínu jsem ráno přistavil auto a odpoledne bylo hotovo. Prý standartní postup. Oprava zdarma, v rámci záruky. Prozatím jde vše v pohodě, uvidíme co bude dál. Filda
Filda Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
1500 km @ 7.4 l/100km

Předchozí

Zpět na Závady