porucha EPS a ESP?

Trápí Vás něco na voze?

porucha EPS a ESP?

Příspěvekod regin » 03.12.2010 20:30

Jedu si tak, jedu, fakt úplně normálně po městě, a najednou se mi na palubce rozsvítí EPS a ESP OFF. Ne a ne se jich zbavit, vypnutí nepomáhá, pořád to tam je.
Hlavně se mi brutálně zablokoval volant. Musel jsem zbytek cesty silou dokroutit (asi jako když točíte kolama v hlubokým sněhu).

Stalo se vám někomu někdy něco podobného? Hádám, že jiná cesta než přes servis z téhle situace nevede...???
regin Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: porucha EPS a ESP?

Příspěvekod JonnY » 03.12.2010 21:59

rychlo rychlo do servisu.
mne sa EPS (posilovac riadenia) rozsvietilo tiez, ale ziaden problem nenastal. v servise zresetovali riadiacu jednotku a je to ok...
JonnY Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Tony » 07.12.2010 12:53

no jestli to je i po vypnutí a znova nastartování motoru tak do servisu. možná ještě odpojit baterii a zase napojit. jestli to nebyl jen nějaký šotek. neměl jsi třeba ucpané kola od sněhu? jako myslím mezi podběhy.
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod profano » 07.02.2011 07:37

Taky mě zůstala svítit kontrolka EPS. Mám ProCeéd 2008 1,4 benzin. V manuálu ale píší, že kontrolka je jen u dieselových motorů. Tak jak to tedy je. :?
profano Muž
Sponzor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (5) TOP sponzor (1)

Kia XCeed (2021)
45000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod -Petr- » 07.02.2011 13:10

regin píše:Jedu si tak, jedu, fakt úplně normálně po městě, a najednou se mi na palubce rozsvítí EPS a ESP OFF. Ne a ne se jich zbavit, vypnutí nepomáhá, pořád to tam je.
Hlavně se mi brutálně zablokoval volant. Musel jsem zbytek cesty silou dokroutit (asi jako když točíte kolama v hlubokým sněhu).

Stalo se vám někomu někdy něco podobného? Hádám, že jiná cesta než přes servis z téhle situace nevede...???

Jó, tak něco podobného znám. Doufám, že máš auto ještě v záruce. Tohle se mi nestalo u Kia ale u VW, do servořízení se dostala voda se solí, rozežrala tišťáky (koukal jsem jako tydýt na to, že v servu jsou SMD, procesory, krokový motor) - no bylo to na výměnu serva a tehdy mne to stálo 20.000 a to ze známosti. Nicméně to byl další z hlavních důvodů, proč koupit nové auto.
Tehdy se to událo tak, že jsem v pohodě přijel k baráku, vše ok. Ráno nastartuju a volant abych páčil klackem. Párkrát se to ještě chytlo ale cca po týdnu už to bylo definitivně v digitálním nebi.
Jak to popisuješ, tak se zdá že by to také mohlo být něco na ten styl. Určitě bych neváhal a letěl do servisu. Až to budeš mít opravený, dej vědět. Tohle by mne taky zajímalo.
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod profano » 07.02.2011 13:32

V záruce to ještě mám, ale na posilovači jsem nic nepoznal, jen ta rozsvícená kontrolka. Každopádně do servisu zajedu.
profano Muž
Sponzor

Kia XCeed (2021)
45000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod profano » 09.02.2011 08:03

Tak jsem byl včera v servisu, vše v pořádku, jen prý málo nabitá baterie, proto ta hláška. Tak ji nabiju a uvidím.
profano Muž
Sponzor

Kia XCeed (2021)
45000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod regin » 06.07.2011 15:23

-Petr- píše:
regin píše:Jedu si tak, jedu, fakt úplně normálně po městě, a najednou se mi na palubce rozsvítí EPS a ESP OFF. Ne a ne se jich zbavit, vypnutí nepomáhá, pořád to tam je.

Jó, tak něco podobného znám. Doufám, že máš auto ještě v záruce. Tohle se mi nestalo u Kia ale u VW, do servořízení se dostala voda se solí, rozežrala tišťáky (koukal jsem jako tydýt na to, že v servu jsou SMD, procesory, krokový motor) - no bylo to na výměnu serva a tehdy mne to stálo 20.000 a to ze známosti. Nicméně to byl další z hlavních důvodů, proč koupit nové auto.
Tehdy se to událo tak, že jsem v pohodě přijel k baráku, vše ok. Ráno nastartuju a volant abych páčil klackem. Párkrát se to ještě chytlo ale cca po týdnu už to bylo definitivně v digitálním nebi.
Jak to popisuješ, tak se zdá že by to také mohlo být něco na ten styl. Určitě bych neváhal a letěl do servisu. Až to budeš mít opravený, dej vědět. Tohle by mne taky zajímalo.

Pomohl tenkrát restart elektroniky. Doufám, že to bylo naposled, máme malýho čmučka, tak bych nerad něco takovýho zažil s malou v autě...
regin Neuvedeno
Nováček

Zpět na Závady