"Zalupanie" v spojkovom pedáli pri vyraďovaní

Trápí Vás něco na voze?

"Zalupanie" v spojkovom pedáli pri vyraďovaní

Příspěvekod Campinski » 26.07.2015 00:08

Zdravím členov Kia clubu.
Nedávno som sa stal majitelom faceliftovaneho Ceedu I., r.v. 2012, 1.6 CRDi 90k, M6.
Auto má nájazd iba necelých 10tis. km a pri nedávnej výmene oleja a filtov aj mechanik skonštatoval výborný stav odpovedajúci najazdeným kilometrom.
Vŕta mi však hlavou jedna vlastnosť spojkového pedálu. Prejavuje sa výradne v situácií keď je počas jazdy zaradený ktorýkoľvek prevodový stupeň, otáčky min. 1800 ot/min pri vytáčaní spojkového pedálu je cítiť v určitom mieste jeho dráhy tzv. "zalupanie". Nie je to nič extémne, avšak citelne mechanické v pedáli, nie je sprevádzané žiadnym zvukom (pokiaľ ho neprehlušuje teda motor). Pri púšťaní spojky sa nič také nedeje, hladký pohyb, žiadna "odozva", spojka taktiež zaberá kde má. Nič sa nedeje taktiež pri vyraďovaní rýchlosti v nižších otáčkach.
S autom jazdil chvíľu môj rodinný príslušník ktorý sí jav zrejme ani nevšimol dokým som na to neupozornil :D
Mechanikovi som dal vyskúšať a potvrdil že "zalupanie" je skutočne cítíť ale neriešil by to pokiaľ by sa to nezhoršovalo.
Auto nie je v záruke, jedná sa o neautorizovaný servis u dobrého známeho.

Stretli ste sa už s niečim podobným ? Na fóre som narazil na problémy s vibrujúcim spojkovým pedálom a s cvakavom zvuku zo spojky ale to asi nezodpovedá tejto situácií.
A možno som len paranoidný :)
Ďakujem vopred za postrehy.
Campinski Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2012)
0 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: "Zalupanie" v spojkovom pedáli pri vyraďovaní

Příspěvekod Indy Jones » 26.07.2015 22:31

Ahoj podle toho co pises se zadrhava pritlacne lozisko zrejme je vydrena vazelina v urcitem miste po case se sekne a vetsinou prasknou lanka jako prvni chce to zdvihnout a aspon tam na hridel splichnout wd cko :drink:
Kia ceed sw Jd 1,6 crdi 94kw r.v 2013 :kia: :CZ: :thu: :thu:
Indy Jones Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Re: "Zalupanie" v spojkovom pedáli pri vyraďovaní

Příspěvekod Campinski » 31.07.2015 10:30

Diki za tip. Pokusim sa tam streknut WD ked bude prilezitost.
Campinski Neuvedeno
Nováček

Kia cee'd (2012)
0 km @ 0 l/100km

Zpět na Závady