Reklamace přístrojové desky

Výbava, autopotahy, koberečky atd.

Re: Reklamace přístrojové desky

Příspěvekod William » 24.09.2010 18:53

Tak to je přesně vidět,že u nás se lidi zaměstnávají dle známostí a ne kvalifikace a prostě jsme ještě nedospěli k západnímu trendu.Já si tedy na prodejce a samotný prodej stěžovat nemůžu,vše proběhlo OK,byl jsem nadšený,než se objevila první bublina na palubce a následující starosti s tím spojené... :| Auto se mi líbilo již na autosalonu v Lipsku,kde jsem ho důkladně prolezl,vše si vyzkoušel,ale to jsem ještě netušil,že bych do něho někdy šel.Jak jsem již psal,kupoval jsem tak nějak "rozumem:poměr cena-výkon" a ne srdcem,ale i když mám snad starosti za sebou,příště prostě cena nebude rozhodující... ;)
KIA cee´d SW II JD 1,4 CVVT Exclusive+zatmavení zadních oken+kožené potahy
William Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Bydliště: Severní čechy-okres Litoměřice  Czech Republic (cz)
2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Paul Atreides » 30.09.2010 16:03

Tak tady v tomto tématu je info z mé prozatím poslední návštěvy servisu:
viewtopic.php?f=22&t=1911&p=48270#p48270h
KIA ProCeed GT Line 1.5 T-GDI 7DCT r. v. 2022 červená Infra
KIA CEED SW 1.6 CVVT Comfort Plus r.v. 2010 Q8 beige (prodáno)
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod William » 30.09.2010 17:18

Zdravím,gratuluji k docela dobrému pokroku,myslím,že ta výměna vozu by byla nejlepší,ale znáte to jak to u nás chodí.... ta přístrojovka bude stát něco přes 18000,- mé auto stálo tedy :kia: 37000,- za 2 přístrojovky
..po té výměně palubky opravdu radím vše zkontrolovat- mě nedocvakli tu plastovou lištu na prahu u spolujezdce (zjistil jsem když to drnčelo) ,na sloupcích u okna je vidět vyloupnutí šroubovákem na krytkách airbagu,jak už jsem se minule zmínil( stále na ně čekám) a pak jsem měl nedocvaklý plast pod ruční brzdou-to jsem také hned nezjistil :|
tak držím palce a jsem zvědav jak to dopadne :thu:
William Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Jardys » 30.09.2010 19:10

Paul Atreides píše:Tak tady v tomto tématu je info z mé prozatím poslední návštěvy servisu:
http://www.kia-club.org/viewtopic.php?f ... 70#p48270h

Ahoj,nejsi sám kdo je nespokojený s novým vozem.Od začátku řeším nějaký problém.Auto jsem pořídil loni v červnu a už mě mělo varovat to,že mi ho prodejce zaregistroval na někoho úplně jiného.Nakonec jsme se dohodli a auto jsem převzal i když techničák nejde vyměnit a přede mnou je tedy po dobu jednoho týdne auto registrováno na někoho jiného.Složil jsem totiž jako zálohu polovinu kupní ceny a měl jsem obavy jak dlouho by mi peníze vraceli.Dostal jsem od nich čestné prohlášení o chybné registraci a zdarma doplňky a první servis kompletně zdarma.Teď si však říkám,že to bylo varování a já ho nevyslyšel,měl jsem jim auto nechat a vybrat si jiné.Důvod?Závady:
1.Sedadlo řidiče nedrželo výšku-vyřešeno výměnou polohovací páky
2.Celkem čtyři reklamace nefunkčního klaksonu-dvě opravy spínače na volantu,dvakrát klakson vyměněn za nový
3.Dvakrát reklamace pískajícího ložiska spojky-dvakrát vyměněno ložisko plus přepákování
4.Nyní pozoruji problémy se startováním,tutově blbne imobilizér.Startuji a nic,vytáhnu klíč chvíli počkám a pak to znovu zkusím,auto naskočí bez problémů-zatím jsem neřešil
5.Mnohokrát probíraný smrad od zadního kola,dnes navíc doprovázený efektem rozpáleného zadního pravého kola-zatím jsem neřešil
6.Mlží se přední světlomety-zatím jsem neřešil
7.Zpočátku jsem také zpozoroval únik chladící kapaliny,teklo to dole po tom plastu co je pod chladičem-reklamoval jsem,bylo mi řečeno-natlakováno a nic jsme nenašli i když jsem ukázal kde to teče.Nicméně toto přestalo asi mi tam nalili nějaký těsnící roztok,ale neřekli to.
To je asi tak vše.Jinak proč jsem nějaké věci zatím neřešil?Důvod je prostý,momentálně jsem rád,že auto vůbec jezdí a nemám vůbec chuť pomalu každý měsíc vozit auto do servisu aby si tam tak týden postálo a pak zas znova.
Předchozí auto,které doteď mám je Hyundai Getz vyrobený v Koreji a je nesrovnatelně kvalitnější.Kupoval jsem jej též jako nový a dodnes jsem s ním najel 285 000 km prakticky bez závad.Servis vždy jen řešil předepsané úkony a ne pořád nějaký problém.
Uvažoval jsem o odstoupení od kupní smlouvy,ale vidím to jako dlouhodobý boj s nejistým výsledke a tak do toho asi nepůjdu,spíš ceeda prodám i když finanční ztráta bude velká.
Zdravím Jarda
Kia Ceed SW 1,4 Active
Jardys Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Paul Atreides » 01.10.2010 16:23

Jardys:
Ahoj, vidím, že u KIA bychom mohli pravidlo "smůla na kus" překvalifikovat na "Štěstí na náhodou neproblémového CEEDa". Je to k vzteku a nedovedu si představit, jak bych reagoval kdybych byl nucen na podobné auto šetřit 4-5 let, a poté dostal takový vergl.
S těmi korejskými vozy mám stejnou zkušenost- H. Accent, v podstatě bezproblémové auto, najeto hodně přes 100 000, teď slouží manželce. Jediné, co na něm bylo pomrveno - bylo pomrveno kde jinde než v českém autorizovaném servisu. Byl bych raději, kdyby KIA vyráběla někde jinde než v ČR-Slovensku, nevidím žádnou výhodu v tom mít vyrobeno auto českýma nebo bratrskýma slovenskýma rukama.
Já osobně jsem s korejskými vozy asi skončil, najedu s KIA rychle tak 100 000, dám ji manželce, aby využila tu 7-letou záruku, která mi dnes zní dost ironicky, a koupím si něco podle chuti a ne jako teď rozumem.
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod William » 01.10.2010 17:52

...ještě horší je,když člověk ví,kolik let ještě za takový auto bude splácet,jako v mém případě :( příště si opravdu raději připlatím... když jsem ted trošku pod pokličkou viděl to zpracování,ty nekvalitní plasty,kterých jsem si původně nevšímal,tak mě to fakt mrzí ... nejvíc mě dostalo když jsem poprvé luxoval kufr a hned mám čáry a rýhy od vysavače na těch malých plast.přihrádkách v kufru,ted už to vypadá blbě a přeleštit to nejde,nijak jsem netlačil,prostě normálně luxoval...u předešlých aut jsem takové zásahy neviděl....pod nedocvaklým plastem na prahu u spolujezdce už je to poškrábané od těch kovových západek co zacvakávají do prahu,protože je to fakt lacině udělaný,u jiných aut plast zacvakne do plastové díry,aby se nic nepoškrábalo nic nedrnčelo a zamezilo vlhkosti,tady na tom prahu jsou kovové západky zapadající na kov na karoserii bez žádných ochraných plastů,proto už je to pod tím poškrábaně a díry zvrchu do kastle(na prahu) kam se to zacvakává,právě nejsou chráněné a určitě se tam vlhkost dostane :?
William Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 02.10.2010 21:10

Ještě k těm boulím na palubce. Když jste psal, že jste viděl i další nové auto v Litoměřicích s boulemi na palubce. Mám podezření, že se ty boule objevují při velkých vedrech. Moje auto neskutečně "smrdělo" (lepidlo?) při vedrech v červenci-srpnu - tu příjemnou vůni novoty pohltil po otevření autra podivný puch, který za chvíli zmizel.
Pak se bojím, jestli se za rok nebude problém opakovat. Nikdo jiný zde na fóru problém nemá?
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod William » 02.10.2010 21:17

Jo jo,je to pravda,že by to tak mohlo být,bylo to někdy po těch 14dnech extrémů na přelomu června a července nebo tak nějak... ještě jsme přemýšleli jestli to třeba nemůže způsobit přední okno a něco třeba ve skle,které to na těch určitých místech nějak třeba více propálí,ale to je jen doměnka...
William Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod souk69 » 03.10.2010 13:40

;) Já jsem dával při parkování na slunci v těch vedrech protisluneční clonu. Přístrojovka v pořádku a také se tolik norozpálil vnitřek vozu. :thu:
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 03.10.2010 17:16

souk69: Jasně, to je lepší a asi zabráníte vyšisování po několika letech. Ale pokud by za ten problém mohlo vedro, tak jsem zvědav, jak ta auta přežijí třeba někde na Rhodu...
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod William » 19.10.2010 20:25

Zdravím,mám prosbu :help: jestli by mohl někdo vyzkoušet,jestli není volný ten krycí plast s hlavovým airbagem sloupků u předního okna (vpravo i vlevo) ,jestli je dole u přístrojovky pevně přichycen,nebo má vůli... já když se jich dotknu na obou stranách a zatlačím na ně,tak ho zatlačím více na sloupek,jakoby nebyl přichycen,ale nevím jestli to tak má být,nebo je to normální a nechce se mi zase jezdit do :kia: servisu kvůli tomu,potřeboval bych si to potvrdit a zrovna ne a ne nikde potkat Ceeda .děkuji vám za případné info,moc by mi to pomohlo :roll:
William Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod William » 20.10.2010 17:28

ještě jednou prosím,nenašel by se někdo,kdo by ve svém autě šáhnul na ten plast.sloupek,jestli je dole v rohu napevno přichycen ke kastli nebo má vůli,děkuji :help:
William Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Jakub » 21.10.2010 07:41

Sloupek je přidělaný jen uprostřed asi 3mi plastovými západkami a nahoře šroubkem. Takže u okna má vůli.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod William » 21.10.2010 15:07

OK,díky moc :drink:
William Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Berka » 22.10.2010 20:36

To takhle procházíš celé auto a hledáš kde se co hýbe? :roll:
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Interiér