Ahoj,nejsi sám kdo je nespokojený s novým vozem.Od začátku řeším nějaký problém.Auto jsem pořídil loni v červnu a už mě mělo varovat to,že mi ho prodejce zaregistroval na někoho úplně jiného.Nakonec jsme se dohodli a auto jsem převzal i když techničák nejde vyměnit a přede mnou je tedy po dobu jednoho týdne auto registrováno na někoho jiného.Složil jsem totiž jako zálohu polovinu kupní ceny a měl jsem obavy jak dlouho by mi peníze vraceli.Dostal jsem od nich čestné prohlášení o chybné registraci a zdarma doplňky a první servis kompletně zdarma.Teď si však říkám,že to bylo varování a já ho nevyslyšel,měl jsem jim auto nechat a vybrat si jiné.Důvod?Závady:
1.Sedadlo řidiče nedrželo výšku-vyřešeno výměnou polohovací páky
2.Celkem čtyři reklamace nefunkčního klaksonu-dvě opravy spínače na volantu,dvakrát klakson vyměněn za nový
3.Dvakrát reklamace pískajícího ložiska spojky-dvakrát vyměněno ložisko plus přepákování
4.Nyní pozoruji problémy se startováním,tutově blbne imobilizér.Startuji a nic,vytáhnu klíč chvíli počkám a pak to znovu zkusím,auto naskočí bez problémů-zatím jsem neřešil
5.Mnohokrát probíraný smrad od zadního kola,dnes navíc doprovázený efektem rozpáleného zadního pravého kola-zatím jsem neřešil
6.Mlží se přední světlomety-zatím jsem neřešil
7.Zpočátku jsem také zpozoroval únik chladící kapaliny,teklo to dole po tom plastu co je pod chladičem-reklamoval jsem,bylo mi řečeno-natlakováno a nic jsme nenašli i když jsem ukázal kde to teče.Nicméně toto přestalo asi mi tam nalili nějaký těsnící roztok,ale neřekli to.
To je asi tak vše.Jinak proč jsem nějaké věci zatím neřešil?Důvod je prostý,momentálně jsem rád,že auto vůbec jezdí a nemám vůbec chuť pomalu každý měsíc vozit auto do servisu aby si tam tak týden postálo a pak zas znova.
Předchozí auto,které doteď mám je Hyundai Getz vyrobený v Koreji a je nesrovnatelně kvalitnější.Kupoval jsem jej též jako nový a dodnes jsem s ním najel 285 000 km prakticky bez závad.Servis vždy jen řešil předepsané úkony a ne pořád nějaký problém.
Uvažoval jsem o odstoupení od kupní smlouvy,ale vidím to jako dlouhodobý boj s nejistým výsledke a tak do toho asi nepůjdu,spíš ceeda prodám i když finanční ztráta bude velká.
Zdravím Jarda