Tony píše:jako ja nevim co mate s tim kompresorem? mě běží klima nonstop a vubec takové věci neřeším. v návodu nic o tom není spíše tam je že by se měla používat pravidelně a osobně si myslím že když už ji v autě mám tak ji sakra používám. a když odejde tak pujde na výměnu no a co? proto tu je ne? aby topila resp. chladila a musím říct že v létě je dokonalá a chladit začíná okamžitě a v zimě klasika po zahřáti motoru (proto se někomu může zdát že nefunguje, protože ještě neměl dostatečně zahřáte auto). jinak i při -15C fachala bez problému. nerad totiž jezdím v autě zabalený v bundě jak sněhulák, jezdím v mikině a proto sem rád že tam mám svých 20C
a k těm 0,5l/100km což je cca 15kč na 100km tedy cca 20haléřu na kilák, se na mě nezlobte ale když sem dal za auto půl mega tak tohle mi je někde

No, 100 lidí, 100 chutí. Můj názor je ten, že pokud něco mám a zrovna to nepotřebuji použít, tak to nepoužiju. Pokud např. jedu krátkou trasu, cca do 15 km, tak se nepotřebuji vysvlékat z bundy, protože za chvíli vystupuju. Pokud by klima hřála do pár sekund od nastartovaní, tak bych to možná shodil, ale to už si můžu počkat na teplo z motoru a pokud bude pod nulou, tak to stejně nezapne (ta klima). Tak aspoň já nevidím důvod si tím topit. Samo že dám na rady výrobce a nechám ji kvůli promazání kompresoru občas na chvíli jet, ale proč pořád? Ty nevidíš důvod ji vypínat, já zase nevidím důvod ji mít zapnutou, pokud ji zrovna nepotřebuju. V létě se napracuje až až. A toho půl litru na 100 km, no ono to vyjde možná i víc, třeba ve městě a tak. Proč by měl mít motor zbytečně větší zátěž? A protože to auto nestálo pár korun, tak každý ušetřený půllitr není na škodu. Znáš to, korunka ke korunce. Při mém platu bych na to hledět nemusel, prostě jen nemusím zbytečné plýtvání. Čímkoliv. Neuraz se, pouze můj názor.