Přešli jsme z Toyoty Land Cruiser na KIU a to proto, že nám Toyotu ukradli přímo na dálnici. Proč KIA? Pohodlné auto za super peníz, udělá stejnou práci a nekrade se! první kia byla Magentis 2003, 6v 3 litr-krásný vzhled, luxusní, skvělý zvuk motoru, pořád jsem ho musel vytáčet, spotřeba kolem 12l, z 0-100 za 8,5 sec. Po roce přišlo Sorento 2007 CRDi 2.5 litr, v kůži, 18´´ kola, automat. Nádherné povezení, sice mi občas přijde dost tvrdý podvozek-tím myslím při menžích nerovnostech bouchání od kol, které cítím až v podlaze, ale je to zcela vyjímečné, takže budiž. Máme ho dodnes spolu sse CEED 1.6 Crdi 85 kW-na první pohled to ušlo, říkal jsem si takové auto pro ženské(proto se kupovalo), ale při první, druhé, třetí jízdě jsem si ho oblíbil. Velice mě překvapovalo, dobrá spotřeba, skvělý zátah, po zajetí skvělé řazení, tak ostré brzdy u takového auta bych nečekal-bomba. Další kára bude asi opět KIA nové modeli CEED nebo Sorenta jsou uchvatne, Ceed má 6-kvalt skvělá volba

hezčí design, Sorento je taky krásně vyšperkované!
Co se týče poruchovosti: KIU jsme koupili vždy nové, nikdy nebylo v servise (mimo garančce atd.) Magentis najeto 120 tis. Sorento ted taky kolem 120 tis-tam se už měnily přední ložiska, samozřejmě rozvody. A ceed najeto 40 tis. bez problemů.
Přeji mnoho najetých kilometrů bez nehod a bez závad:)