V krátkém časovém úseku , řádově několik minut, se u nás kolem půl osmé večer změnila silnice ve sklenici a já akorát v tu dobu jsem musel být na cestě ( vezl jsem dceru z nádraží domů). Cca. 60 metrů před domem máme táhlý kopec a já dojel nějakou felici či fábii, která měla co dělat. Spomalila mě až tak, že jsem zůstal v kopci stát. Jediná možnost - sjet dolů a opět se rozjet. Malá nepozornost, asi více tlaku na volantu a už jsem se točil. Skončil jsem sousedovi v plotě. Opticky větší škoda je na plotě (ještě , že jsem netrefil sloupek, ale jen pár latěk), ale já mám malou prohlubeň na zadních dveřích, v tom zlomu pod oknem a rozbitý pravý spodní zadní světlomet. V garáži jsem pak posbíral rozbité střípky ze světla, co se dalo slepil a zbytek zasilikonoval .
Zimní gumy mám druhým rokem, continentalky, jen mi pak vrtalo hlavou, že sám jsem měl problém ten kopec i v těch aktuálně těžkých podmínkách vyjek, když v dobu,kdy jsem se omlouval sousedovi a zjišťoval škody, tak několik aut projelo celkem bez viditelných potíží. Sjet gumy za dvě zimy? Problém s tlakem v pneumatice? Nevím.
Lak je OK, tu prohlubeň spraví nějaká nálepka, koncové světlo však bratru za 3600,-Kč.
Takže tak.