nedá mi to nenapísať. určite veľa z vás to pozná. Idete autom a borec pred vami má zapnuté hmlové svetla, lebo je hmla. To že viditeľnosť je cca na 100 metrov nikomu nevadí. On vidí hmlu a musí si teda zapnúť hmlovky

a to že stojí v kolóne je tiež jedno, šak nech ten za mnou má vypálené oči od mojich hmloviek...mám hmlovky, tak ich zapnem aby každý videl...
V tomto smere by asi bolo najlepšie aby už v autoškolách poriadne učili kedy a ako správne používať hmlovky. Ako predné, tak aj zadné.
Ak to robí aj niekto z vás, pokúste sa objektívne zhodnotiť, či je viditeľnosť natoľko zlá, že je potreba tia hmlovky zapnúť. v prípade že je za vami auto, vypnutím hmloviek veľmi pomôžete šoférovi ktorý je hneď za vami a nemusí pozerať no to silné červené svetlo. Najhoršie to je v noci a cez deň to tiež neni úplne príjemné.
A jeden dotaz, možno ma niekto opraví, ale keď som robil autoškolu, dostal som na teórii otázku svetlá. Tu ma policajt opravil a povedal mi, že predné hmlové svetlá ak teda automobil má, sa používajú len s parkovacími/obrysovými svetlami a nie stretávacími svetlami. Nikoho som ešte nevidel takto ísť. Ja som to raz skúsil v ozaj hustej hmle a potvrdilo sa mi že je to lepšie...ale musí to byť hmla ako mlieko. V ostatných prípadoch sú predné hmlovky v podstate zbytočné.
Tak páni, ruku na srdce koľkí z vás už vypalovali zadnou hmlovkou oči vodičovi čo šiel za vami

samozrejme občas človek zabudne, ako stať sa to môže, ale niektorí to proste ignorujú... aj keď im človek zabliká, nevypnú to.
Záverom by som povedal, snažme sa byť ohľaduplní voči ostatným účastníkom cestnej premávky a toto je jedna z vecí, ktorá je jednoduchá a veľa pomôže.
edit blackdeath.p: .... sloučeno s existujícím tématemedit ohen10: nechcel som to zlučovať, lebo je to niečo iné. Ja píšem o používaní hmloviek, ale budiš... nech to je teda spojené aj keď s apodľa mňa jedná o inú vec
edit blackdeathp: toto je všeobecná diskuze na téma mlhovky takže i tvůj přéspěvek jsem určitě patří
, jinak pokud tě mohu poprosit používej tlačítko editovat-upravit tvůj (pokud budeš psát do tématu kde poslední příspěvek je tvůj) - upravil jsem to.