Radio

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Příspěvekod milost » 18.12.2007 17:59

snike píše:Dneska jsem si trochu pohrával s nastavením rádia basy-výšky. Jak to máte nastavené vy, aby to hrálo co nejlépe pro vaše ouška? Využíváte někdo přednastavených hodnot: JAZZ, POP, CLASSICAL, ROCK? Máte někdo aktivovanou funkci SDVC - úprava hlasitosti v závislosti na rychlosti?

Funkci SDVC mám nastavenu na 1, jinak to opravdu hraje dosti hlasitě. Co se týče nastavení hloubek a výšek z toho mám rozpačité dojmy. Pokud je hlasitost nastavena na 8 a výše docela to jde bez přednastaveného ekvalizéru, ale při nižším nastavení hlasitosti není skoro žádný rozdíl v nastavení výšek na 0 nebo +10. Bohužel rádio nemá funkci "loudnes" pro tichý poslech. Tato funkce mi velice chybí. Proto nejvíce používám přednastavený ekvalizér na "ROCK" (dosti hloubek i výšek) a při vyšší hlasitosti pak používám "JAZZ" tam je o něco méně hloubek. Je to však jen subjektivní dojem a každý preferuje něco jiného. Za sebe však říkám, že to rádio není nic moc a bohužel vyměnit nelze. Ve FÁBII jsem měl osazeno z výroby 8 repro, žádné přednastavené ekvalizéry, pouze regulace výšek a hloubek a to byla proti tomuto koncertní síň.
milost Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2017)
3000 km @ 7.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Jakub » 18.12.2007 19:31

Koukám, dva lidé to jsou alespoň tři různé názory. Rádio že je nic moc ? A kolik značek dává v základu tak kvalitní rádio jako má cee'd ? Možná LEXUS se svým BANG & OLUFSEN. Rádio je v základním nastavení možná trochu přebasované ( pro vyznavače techna to ale stejně stačit nebude ), ale to se dá změnit vlastním nastavením ekvalizéru. Mě právě vyhovuje, že nešumí ani neškrká. Při slabším signálu má trochu zkreslený zvuk, ale to je pořád lepší, než škrkání. SDVC mám na 2 - mám v klidu nižší hlasitost, takže za jízdy potřebuji více zesílit :huh:
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod vladislav » 18.12.2007 19:36

Jakube máš recht....Která značka dává do základního typu radio takové kvality jako má Ceed..v té cenové relaci by jsme asi těžko hledali..... :shock: :shock: I klucí od Picanta mají v základu jen přípravu na rádio...Já osobně jsem moc spokojený.... :razz: :razz:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Jakub » 18.12.2007 19:43

vladislav píše:Jakube máš recht....Která značka dává do základního typu radio takové kvality jako má Ceed..v té cenové relaci by jsme asi těžko hledali..... :shock: :shock: I klucí od Picanta mají v základu jen přípravu na rádio...Já osobně jsem moc spokojený.... :razz: :razz:

A zvlášť když na pozadí hraje korejské benzínové kvarteto, že ? :lol:
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod vladislav » 19.12.2007 15:17

Tak bud jsem už z práce hluchý a nebo máš opravdu špatný kus...mě to hraje dobře... :wink: :wink:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Marek_Km » 19.12.2007 15:23

Asi trochu odbočuju, chci se zeptat, jestli někomu ještě zamrzá rádio. Četl jsem o tom, řešilo se to prý vytažením určité pojistky a zasunutím zpět. Při koupi auta jsem se na to přímo ptal a odpověď byla, že se to stávalo, ale od jisté doby to vyřešili a těm, co už auta měli, prý nabízeli opravu. Je to tak?
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod petr29 » 19.12.2007 15:25

U mě zatím rádio i Mp3 bez problémů.Doufám,že to vydrží. 8-)
petr29 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod petr29 » 19.12.2007 15:30

Marek_Km píše:Asi trochu odbočuju, chci se zeptat, jestli někomu ještě zamrzá rádio. Četl jsem o tom, řešilo se to prý vytažením určité pojistky a zasunutím zpět. Při koupi auta jsem se na to přímo ptal a odpověď byla, že se to stávalo, ale od jisté doby to vyřešili a těm, co už auta měli, prý nabízeli opravu. Je to tak?

Mě řekli,že by to mělo být už v pořádku, ale při případném problému rádio vymění . :kia:
petr29 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod snike » 19.12.2007 15:39

vladislav píše:Tak bud jsem už z práce hluchý a nebo máš opravdu špatný kus...mě to hraje dobře... :wink: :wink:

Jsi si jistý že to máš z práce :D :D :D
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Raven » 19.12.2007 15:50

Marek_Km píše:Asi trochu odbočuju, chci se zeptat, jestli někomu ještě zamrzá rádio. Četl jsem o tom, řešilo se to prý vytažením určité pojistky a zasunutím zpět. Při koupi auta jsem se na to přímo ptal a odpověď byla, že se to stávalo, ale od jisté doby to vyřešili a těm, co už auta měli, prý nabízeli opravu. Je to tak?

Me zamrza jen v zime, kdyz zapomenu otevrene okno. Ale skrabka pomuze :-)
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod vladislav » 19.12.2007 16:00

Raven píše:

Me zamrza jen v zime, kdyz zapomenu otevrene okno. Ale skrabka pomuze :-)

@Raven kup mu beranici....to určitě pomůže.... :snow:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod vlafi » 19.12.2007 19:17

@Marek

Ze začátku se to stávalo většině cee´dů,ale také jako mě jen jednou..Vyřešila to ta pojistka a od té doby v pohodě..Jak jsem byl v té Litvě,tak bylo zrovna od 10-20C pod nulou a problém ani jeden..
vlafi Muž
KIA Family

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (4)

Kia cee'd (2006)
100200 km @ 0 l/100km

Příspěvekod bob17 » 23.12.2007 17:12

jakub píše:Rádio VBR umí, ale pozor na některá omezení. Maximální bitrate je 320kbps, což se při VBR (podle nastavení komprese) může překročit a to vede k nestandartním situacím (zamrznutí, přeskakování). Maximální počet souborů je 345 ve 256 složkách. Osobně doporučuji se na VBR vykašlat a používat konstantní tok (tak 256kbps, ne 128kbps - to je jen náhodný šum a ne hudba). O něco lepší zvuk než zastaralé MP3 má formát Vorbis OGG.

Teď mě tak napadlo a ani z manuálu nejsem moudřejší: těch 345 souborů je myšleno celkem nebo na každý adresář?
bob17 Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
21000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 23.12.2007 17:47

bob17 píše:
jakub píše:Rádio VBR umí, ale pozor na některá omezení. Maximální bitrate je 320kbps, což se při VBR (podle nastavení komprese) může překročit a to vede k nestandartním situacím (zamrznutí, přeskakování). Maximální počet souborů je 345 ve 256 složkách. Osobně doporučuji se na VBR vykašlat a používat konstantní tok (tak 256kbps, ne 128kbps - to je jen náhodný šum a ne hudba). O něco lepší zvuk než zastaralé MP3 má formát Vorbis OGG.

Teď mě tak napadlo a ani z manuálu nejsem moudřejší: těch 345 souborů je myšleno celkem nebo na každý adresář?

Taky nevím, spíš bych to viděl bohužel asi celkově. A to je škoda. Zatím budu používat prastarou flešku 512, ale ceny těch vysokokapacitních jsou docela nízko, tak abych pak zbytečně nekoupil třeba 8 GB, kterou mi to třeba nevezme celou. Tak proto mě to taky zajímá...
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod snike » 23.12.2007 17:47

bob17 píše:

Dle toho jak je to psáno, tak chápu že by to mělo být 345 souborů dohromady ve všech složkách. Ani nevím kolik mám písniček na 4 GB Flashce, zkusím to schválně zjistit ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Elektronika