Dusík v pneu

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Příspěvekod Raven » 15.07.2008 08:09

Nj, jak rika golega: "Kazdej mame neco z valky" ;)

g-m píše:osobne by som z vymeny pneumatik az taku tragediu nerobil. je mi jedno, co proklamuje vyrobca ale tak ci onak, dusik tomu pomoct moze, no nezachrani to. proste sami dobre viete, ked nahodite nove gumy na auto, ako to sedi... ked to uz nesedi tak, ako som zvyknuty menim. bez ohladu na vek a pocet najazdenych km.

staci za kazdej zmeny pocasia a stavu vozovky na bezpecnejsom kusku troska prudsie na brzdy a hned vidis kam a ako ti auto leti. podla toho sa zariadim... je to moja zasada a zatial som s nou spokojny :)
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Baggio » 11.08.2008 21:47

Dusik je dobra vec
Baggio Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod autas » 12.08.2008 11:02

Já to zkusil a je to asi jen o dobrém pocitu, ( když nepočítám, jak tu někteří psali, oxidaci pryže a.p.) nezaznamenal jsem žádnou nápadnou změnu. Ale za stovku všechny čtyři, to někdy nejsou ani čtyři :drink: . :lol:
autas Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
16100 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod mbiron » 12.08.2008 11:30

Auťas píše:Já to zkusil a je to asi jen o dobrém pocitu, ( když nepočítám, jak tu někteří psali, oxidaci pryže a.p.) nezaznamenal jsem žádnou nápadnou změnu. Ale za stovku všechny čtyři, to někdy nejsou ani čtyři :drink: . :lol:

Ono to neni jen o pocitu.Ono to vazne funguje a stalost tlaku je dokazana.Ja to mel na predeslem aute a maximalne jsem si to pochvaloval.Prohlidky jsem nechal delat kazdy rok zcela zdarma v Barumce
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod autas » 12.08.2008 14:30

mbiron píše:
Auťas píše:Já to zkusil a je to asi jen o dobrém pocitu, ( když nepočítám, jak tu někteří psali, oxidaci pryže a.p.) nezaznamenal jsem žádnou nápadnou změnu. Ale za stovku všechny čtyři, to někdy nejsou ani čtyři :drink: . :lol:

Ono to neni jen o pocitu.Ono to vazne funguje a stalost tlaku je dokazana.Ja to mel na predeslem aute a maximalne jsem si to pochvaloval.Prohlidky jsem nechal delat kazdy rok zcela zdarma v Barumce

No tím lépe. Mám z toho dobrý pocit ;-)
autas Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2008)
16100 km @ 6.9 l/100km

Re: Dusík v pneu

Příspěvekod souk69 » 16.10.2009 19:42

:D No mě osobně stálost tlaku v pneu při huštění dusíkem nepřesvědčila. Měníl jsem včera letní za zimní a v zimácích byl tlak po sedmi měsících uskladnění stejný jako při sundání letos na jaře. :thu: Možná, že dusík nějaké výhody má, ale já osobně :thd:
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod violator » 16.10.2009 21:05

Dusík v pneu můžu jen doporučit. Hlavně v létě po delších trasách. Teplotní roztažnost vzduchu a dusíku je hodně znát a podílí se na životnosti pneumatik. Foukal jsem dusík i do náklaďáku a tam to bylo hodně znát.
řekl bych, že už s jiným autem... Nicméně rád zůstanu členem, protože toto diskusní fórum je jedno z nejlepších !
violator Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Bydliště: Vesnička má středisková (Vítkov)  Czech Republic (cz)
6. sraz Kia-Club.org (1)

Příspěvekod mbiron » 18.10.2009 10:02

PetrLa by asi mohl udelat prednasku o dusiku ci vzduchu v pneu, vyhody dusiku jsou urcite jasne, vetsi zivotnost pneu, diky mensi oxidaci, stalost tlaku, nevyhody, dostupnost. Foukam uz jen dusikem a gumy nechavam delat v Barumce kde uz kontrola stavu a tlaku je zdarma.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 18.10.2009 11:13

mbiron píše:PetrLa by asi mohl udelat prednasku o dusiku ci vzduchu v pneu, vyhody dusiku jsou urcite jasne, vetsi zivotnost pneu, diky mensi oxidaci, stalost tlaku, nevyhody, dostupnost. Foukam uz jen dusikem a gumy nechavam delat v Barumce kde uz kontrola stavu a tlaku je zdarma.

Ahoj, nemá to cenu ...chtěl jsem to kdysi přirovnat pro ty zatvrzelé k octu, který je v malé koncentraci poživatelný a ve velké může normálně poleptat. A to samé je určitá koncentrace kyslíku (nedej bože ozónu) ve vzduchu. Pro každou látku je kritická jiná koncentrace. Zlato třeba potřebuje na rozpuštění lučavku královskou a na zinek stačí kyselina chlorovodíková. Vnitřní guma je prostě velmi měkká a tak jí ten plyn prostě dělá dobře.

Pro zatvrzelé je ale vzduch z necelých 80% dusík a tím to hasne. Jak jsem psal ať si do toho klidně prdí. Víš jak je to přísloví. Sytý hladovému nevěří. Proč bych se unavoval přednáškami. Mám dost psaní do školy i bez přesvědčování. Já osobně hustím plynem, protože s tím mám dlouhodobě dobré zkušenosti. Neuchází mi to, nemusím jezdit dofoukávat, což mi šetří čas a čas se dá velmi lehce přepočítat na peníze. Ale je fakt, že pro ty co najezdí s bídou 3000 km ročně to asi nemá opravdu cenu.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod mbiron » 18.10.2009 12:57

Naprosto s tebou souhlasim, ze nekdo ma proste svoji hlavu a bude to dal foukat vzduchem protoze to je good. V praci vsichni technici foukaji dusikem a kdyz jim reknu, proc nakladac foukam vzduchem, tak ze to nema smysl, to je skoda penez.a hned vedle baraku mame tekutej dusik cca 8000 kg :no:
mbiron Muž
KIA Family

Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 18.10.2009 14:51

mbiron píše:Naprosto s tebou souhlasim, ze nekdo ma proste svoji hlavu a bude to dal foukat vzduchem protoze to je good. V praci vsichni technici foukaji dusikem a kdyz jim reknu, proc nakladac foukam vzduchem, tak ze to nema smysl, to je skoda penez.a hned vedle baraku mame tekutej dusik cca 8000 kg :no:

I stlačený vzduch jsou peníze ...on ten kompresor taky potřebuje elektřinu a nějakou tu údržbu a i jeho pořízení je náklad. Když to všechno započteš, tak vlastně ten dusík až o tolik dražší není....zvlášť když ho tam máte 8000kg. Nám to vozí nějaký Messer nebo tak něco. Stojí mi to hned vedle kanclu (obrovský nastojato bílý válec) a modlím se ať to neprdne, nebo dopadnu jak terminátor :-D
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod Axel » 18.10.2009 21:57

neboj tu na 100% vyrobil Ferox(dnes Chart) tady v Děčíně a ti v tom jsou opravdovi odborníci, tak kein strach :)
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod mbiron » 18.10.2009 23:07

PetrLa píše:
mbiron píše:Naprosto s tebou souhlasim, ze nekdo ma proste svoji hlavu a bude to dal foukat vzduchem protoze to je good. V praci vsichni technici foukaji dusikem a kdyz jim reknu, proc nakladac foukam vzduchem, tak ze to nema smysl, to je skoda penez.a hned vedle baraku mame tekutej dusik cca 8000 kg :no:

I stlačený vzduch jsou peníze ...on ten kompresor taky potřebuje elektřinu a nějakou tu údržbu a i jeho pořízení je náklad. Když to všechno započteš, tak vlastně ten dusík až o tolik dražší není....zvlášť když ho tam máte 8000kg. Nám to vozí nějaký Messer nebo tak něco. Stojí mi to hned vedle kanclu (obrovský nastojato bílý válec) a modlím se ať to neprdne, nebo dopadnu jak terminátor :-D

Tak to ti tam stoji podobnej jako u nas, taky bilej jen od Linde a zavazi ho brnaci takze mame kazdy tyden navstevu z moravy. Jinak takova pumpicka vyjde celkem levne. Jinak o bezpecnost se nemusis bat, neboj ze jsem se jich neptal jestli se nemuze stat aby to prdlo, tak prej nemuze, i kdyby odesel ventil tak se to samo odstavi,takze neboj Termnator z tebe nebude ;)
mbiron Muž
KIA Family

Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Axel » 19.10.2009 00:06

pokud se nepletu tak Linde je spolecnost co to plni nebo co je montuje(teď si nejsem jist)...ale výrobce je určitě Ferox...
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod mbiron » 19.10.2009 16:21

Jestli je to Ferox to ted netusim ale ve stredu se urcite podivam na stitek vyrobce, ano Linde nam plni a servisuje cele zarizeni.
mbiron Muž
KIA Family

Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy