Přirezávající brzdové destičky k brzdovým kotoučům...

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Re: Přirezávající brzdové destičky k brzdovým kotoučům...

Příspěvekod lada » 24.03.2011 09:26

I ja to zvladnu,ale jen jsem narazel na reklamaci brzd,a oni hned zaplat! ;)
lada Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Stefi » 24.03.2011 18:58

:? K tomuto problému jsem přistupoval od začátku jinak, hodně záleží jak jezdíme, já asi využívám při ježdění temperament svojich aut, tak většinou destičky přední jsem měníl při 20-30 tisících, zadní při 60 tisících, a kotouče spravidla od 60 po 90 tisíc, a to jsem míval Bremba, ATE a teďjsem poprve hodil destičky no -name(bylo třeba tak co bylo přímo na prodejně), v mezi období a nedávno jsem nechal dát orginály :kia: dodávané servisu kotouče jsem měl svoje (214,-€) od této firmy Herth + Buss viz tady http://www.pixhost.org/show/1286/3763944_obraz0403.jpg , a vypadá to že nenechávají destičky žádné značky jak dřív, :twisted:
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Stefi » 13.04.2011 10:56

:roll: pro ty, kteří chtějí svoje oře zkrášlit je tu sada kotučů na předek Obrázek :twisted: (nabízí Elit cca 3800,-Kč) :thu:
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 13.04.2011 12:24

o víkendu jsem dal na předek kotouče Brembo a destičky Textar ( sada 3400 kč ) a není vidět ani náznak po přireznutí, takže super
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod palo-1 » 26.06.2013 20:58

Zdravím, předem se omlouvám, že jsem toto téma nepřečetl celé, ale chtěl bych se zeptat jak se k vám stavěl servis ohledně problému přirezávajících brzdových destiček ke kotoučům? Byl jsem totiž s tímto problémem v servise a bylo mi sděleno že KIA o tomto problému sice ví, ale že prý servis jako takový s tím nic dělat nemůže, jen zkusit ty brzdy vyčistit. Což mi přijde jako nic moc řešení. Tak se chci zeptat jaké máte s tímto problémem zkušenosti vy, respektive se servisem. Mě stačí když nechám auto dva dny stát a třetí den to je rána jak z děla, když se destičky při rozjezdu odtrhnou. Někdy se bojím abych se vůbec rozjel... (Ceeda mám 4 roky, najeto 25tis km).
palo-1 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Beda » 27.06.2013 07:56

Ja myslim, ze by sis ho mel precist cele, protoze odpovedi a reseni jsou tu uz zminene :idea:

PS: nektera reseni se ti nebudou libit, protoze je to investice z vlastni kapsy.
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod MartinP » 27.06.2013 09:28

Tento problém mají i podstatně draží značky a né jenom :kia:
MartinP Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
193000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod petokilian » 15.09.2014 18:46

Zdravim,to same aj ja kia rio 1,4 rok vyroby 2007 nabehane 54 tisic km,kotuče hrdzave,pri jazde śuchotavy zvuk,mechanik povedal,źe mam viac brzdit,normalka ma to hnéva,malo km a uź to robi galibu,ryhy na zadnych kotućov,da sa to prebrusit aj rućne flexkou jemnym kotućom120.sewas :SK: :thu:
petokilian Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia Rio III (2014)
1200 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod souk69 » 15.09.2014 21:09

:yes: No po umytí auta, dešti, nebo zkrátka vlhkém počasí mě také chytnou kotouče ,, lišku ". Destičky mě teda ještě nepřirezli a kotouče se po prvním přibrzdění vyleští. ;) Takže to nevidím jako problém......... :no:
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod svobod3 » 09.01.2015 10:49

Ahoj,
mám cca 3 měsíce starý Ceed SW (najeto aktuálně 1300 km) a včera při rozjedzu z garáže dost velká rána. Bál jsem se, že jsme do něčeho omylem narazil, ale nic. Prních pár metrů jsem slyšel divné zvuky, ale pak už to bylo ok. Nicméně mi to nedalo a večer jsme začal googlovat a našel toto téma. Snažil jsem se ho poctivě pročíst a pochopil jsem následující:

- může za to kombinace počasí a ne úplně kvalitního materiálu destiček
- v servisu vymění destičky, ale tím si člověk moc nepomůže (za čas se to začne dít znovu)

A teď dotazy:
- jedn se jen o estetický problém (zvuk a mapy na kotoučích) nebo to může mít vliv i na něco jiného?
- jdou mapy na kotoučích rozleštit?
- je možné tento problém vyřešit jinak než výměnou destiček za neoriginální/lepší?
- nechci se do toho pouštět sám, je možné do servisu přinést destičky jiné značky a v rámci záruky si je nechat vyměnit (práce zdarma, destičky bych si zaplatil)?

Díky
KIA Ceed SW 2014 FIFA
svobod3 Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2014)
34200 km @ 0 l/100km

Příspěvekod spd001 » 09.01.2015 17:00

ja neviem ale pokial nezatiahnes rucnu tak by sa to nemalo stat teda mne sa to este nestalo na ziadnom aute ze by zalepilo dosky bez zatiahnutia rucnej a zalezi na tom ako silno ju zatiahnes.v najhorsom pripade sa moze stat ze ti odtrhne segment od kovovej zakladni dosticky.mapy nechaj mapami tie zmiznu brzdenim.mas nove auto a uz chces menit dosticky :shock: ja mam auto 8 mes. a s brzdami absolutne ziadny problem ani v zadu ani v predu :thu: ak donesies do servisu ine dosky ako tie od nich tak v pripade ze by si ozaj mal problem s brzdami tak ti to neuznaju lebo si pouzil neoriginalne dieli.to radsej by som ich vymenil mimo servisu aby nebol o tom zaznam ale podla mna zbytocna panika treba rozumne pouzivat brzdi a nie brzdit "iba" motorom aby dosky a kotuce co najviac vydrzali.Moje kotuce su po kazdej jazde krasne vylestene :D
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod svobod3 » 09.01.2015 17:03

Je pravda, že do dneška jsem ručku zatahoval, teď to zkouším nedělat, tak uvidíme. Nicméně tu někdo psal, že ručka na to nemá vliv.
Já nic měnit nechci, ale abych se po každé projížďce v dešti následně rozjížděl s praskáním a novým "zářezem" na kotoučích, to se mi taky nechce ....
KIA Ceed SW 2014 FIFA
svobod3 Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2014)
34200 km @ 0 l/100km

Příspěvekod mv12 » 09.01.2015 17:32

Dokud nezačalo mrznout, tak jsem zatahoval ručku a nepozoroval jsem s brzdami žádný problém... Teď už jí nezatahuju kvůli obavám z mrazu.
Ale chci se zeptat. Já parkuju v průjezdu a ten je z kopce. Nevím už odkud to mám (možná z manuálu od Ceeda?), ale když prý stojí auto z kopce, tak něčemu technicky nesvědčí (může odejít, vymačkat se, snížit se životnost... už si nepamatuju), když to nechám jen na zařazené rychlosti, takže je nutno zatáhnout ručku (zatáhnout brzdu a pak teprve pustit spojku, aby to stálo víc na brzdě než rychlosti)... Dokonce tam tuším bylo i zda má být zařazena 1 či zpátečka podle toho, zda auto stojí z kopce či do kopce... Tak nevím, co je větší zlo, ale v mrazu to radši nechávám odbrzděné.
Co vy na to, mechanici?
(Starý auto jsem tam nechával stát normálně na rychlosti stále a nic se nedělo).
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod crui5er » 09.01.2015 19:35

O parkování v kopci se zařazenou rychlostí je zmínka např. zde http://www.autoweb.cz/10-zarucenych-zpusobu-jak-znicit-sve-auto/ Ve zkratce... v soukolí převodovky se vlivem stání v kopci a zvýšeného tlaku vymačkají vůle.

Co se týká přilepování destiček a orézání kotoučů, potýkal jsem se s tím hlavně když jsem auto umyl na myčce a poté zaparkoval ve vyhřáté garáži. Druhý den jsem pak měl orezlé kotouče a i když v garáži nepoužívám ručku, při rozjezdu se zadní destičky vždy "utrhly". Proto jsem se naučil jeden fígl... když vím, že jsou kotouče mokré, tak těsně před parkováním agresivněji přibrzdím předek a lehce za jízdy zatáhnu ruční brzdu, aby se kotouče pořádně prohřáli. Veškerá voda se pak z nich během stání odpaří a druhý den jsou jako nové.
crui5er Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2012)
70000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod spacirx » 09.01.2015 19:37

Já ručku zatahuju celoročně a nebyl nikdy problém, že by zamrzla. shuma 2000, ceed 2007 i ceed 2014 :-) akorát u shumy mi občas při vlhkém počasí zadní bubny při prvním brždění měly tendenci se kousnout, ale stačilo to lehce obrzdit a bylo to ok. Nesměl na to člověk zapomenou, jednou jsem kvůli tomu udělal na sněhu hodiny před křižovatkou.
CEE'D SW II 1.6 GDI Fifa World Cup Edition
Infra red
spacirx Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2014)
105000 km @ 6.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy