nova kia ceed 2013

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: nova kia ceed 2013

Příspěvekod William » 01.10.2013 21:59

@HarvyM... tak to je příjemná slevička,O2 nemám,takže škoda....
KIA cee´d SW II JD 1,4 CVVT Exclusive+zatmavení zadních oken+kožené potahy
William Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Bydliště: Severní čechy-okres Litoměřice  Czech Republic (cz)
2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod JiříK. » 17.10.2013 12:15

Zdravím všechny příznivce vozů KIA.Novým ceedem jezdím od loňského léta,mám najeto asi 14000km,motor 1,6 GDI.S autem jsem celkově spokojen,takže souhlasím s výše popsanými klady.Před tím jsem měl poslední model Mazdy 323f,což bylo mimochodem skvělý a mimořádně spolehlivý auto - dobrá ergonomie,hydraulický posilovač řízení,jízdní vlastnosti srovnatelné s focusem,přesné řazení,živý a točivý motor.Takže jsem měl s čím srovnávat.Byl jsem se svézt s novou Mazdou 3 a následně novým ceedem a k vlasnímu překvapení jsem zjistil,že ceed nejede hůř než Mazda.Ceed,se kterým jsem se svezl měl motor 1,4 a subjektivně mi přišel velice příjemný a pro ceed jako dostatečný pohon - táhne zodpovědně a má 6stupňovou převodovku,což není standart ani u vyšších kubatur u konkurence,viz např.VW,takže ho lze s klidem doporučit.A pokud je někdo zvyklý na rozevláté francouzské řazení,tak tady bude nadšen.Závoďák to není ani s GDI,ale doporučuju svézt se s T-GDI,tam se po sešlápnutí plynu dějou věci.Jako by tam vlítli všichni čerti. :twisted:
JiříK. Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Berka » 26.10.2013 14:50

Takže jsem se včera konečně projel novým ceedem 1.6 GDi. Pokud budu počítat naší širší rodinu, tak máme celkem v příbuzenstvu 3 ceedy. Já starší SW 1.6 CRDi, můj tchán také starší model 1,6 CRDi, ale krátkého a konečně moje teta si před pár měsíci koupila nového ceeda 1.6 GDi kterého jsem si včera sám vyzkoušel a zde jsou mé postřehy.
Design je o hezký kus dál než u mého a zde dávám jednoznačně palec nahoru. Jak exteriér tak interiér vypadá zvláště v této nejvyšší verzi opravdu skvěle :thu: .
Komfort jízdy se naštěstí také značně posunul a opět dávám palec nahoru, super. Co mi ale silně zklamalo byl hluk od pneumatik. Možná jsou příčinou konkrétní pneu Hankook které automobilka montuje, možná to je prostě opět konstrukční chyba, každopádně zklamání.
Řízení bylo dalším zklamáním. Sice se dá nastavit tuhost, ale nemůžu si pomoct řízení ve starším ceedu mi vyhovuje víc. Připadal jsem si jako když řídím ještěrku (vysokozdvižný vozík). Tam taky točíte volantem, vozík zatočí, ale řízení je úplně bez odezvy, prostě nic. Je to jako hrát hru na počítači, kde máte připojený nějaký laciný volant a prostě jen zatáčíte.
Převodovka mi potěšila. Konečně jde řadit naprosto dokonale a nemám k převodovce jedinou výhradu.
A teď konečně motor. Asi absolutně největší zklamání z celého auta. Nejprve jsem se podíval jakou mají na autě průměrnou spotřebu za poslední dobu. Ukázalo se číslo 6,8 což je vzhledem k převážně krátkým trasám a jízdám po městě krásná hodnota a to vím že moje teta rozhodně nepatří k šetřílkům a jezdí opravdu dobře, dá se říct že i svižně. Navíc motor má zatím najeto jen 2800 km.
Pak jsem konečně vyjel a pochvaloval si jak krásně kultivovaně běží, ale už po pár minutách jsem tušil nějakou zradu jakmile jsem začal víc pozorovat otáčkoměr. Ten motor se snad ani netočí a pohybuje se v otáčkách které jsou většinou vyhrazené silným náklaďákům. Prostě mu stačí úplně spodní okraj otáčkoměru. Ze začátku jsme byl nadšený jak dokonalý motor to je, ale pak to přišlo. Vyjel jsem za město, motor už byl dávno ohřátý, takže přidám a ... a prostě nic! Do otáček se mu nechce, leze nahoru tak nějak pomalu, naprosto žádná, ale žádná gradace výkonu. Celou dobu jsem nadával dopr... kde je těch 135 koní?! Zkoušel jsem to několikrát, motor nechal vytočit až k 6000 otáčkám, ale než se tam dostal tak to byla doba a hlavně totální nuda. Pořád jsem nemohl uvěřit že je ten motor tak tupý. Připomínal mi elektromotor, bohužel. Nevím kde je těch 135 koní, ale tady rozhodně nejsou :thd: a krouťák je také někde na dovolený.
Takže když to shrnu, nový ceed je krásné auto s velmi kvalitním zpracováním, nízkou spotřebou a velmi příjemný na cestování. Ale bohužel nepřináší absolutně žádnou radost z řízení. Prostě to auto je totálně bezpohlavní a z jeho řízení jsem neměl žádnou radost. Prostě jsem se cítil jako že jen jedu, ale cestu si neužívám, jsem jen cestující který přisedl, ne řidič. Bohužel je to dokonalé auto do dnešní doby, ale takové já nechci.
Možná je můj názor pokřivený tím, že jsem si odvykl řídit benzínová auta. Sám mám dlouho 1.6 CRDi kde je prostě znát když přidáte plyn, v práci mám také octavii TDI a hlavně jsem celé léto projezdil na motorce která je co do zážitku z řízení úplně někde jinde. Najezdil jsem na ní za cca 2 měsíce 6tis km a musím říct že ceeda od té doby používám jen opravdu sporadicky, vlastně téměř vůbec. O to víc jsem se těšil na svezení v novém ceedu a byl jsem zvědavý na ten skvělý motor GDi.
Vím že tím asi někoho naštvu, ale to se nedá nic dělat.

P.S. včera večer jsem po dlouhé době usednul za volant našeho ceeda, jel jsem do Průhonic oběhnout nějaké nákupy pak na večeři s přáteli a hádejte koho jsem potkal v Průhonicích? Víta Pěkného z Kia motors Czech v novém ceedu GT. Parkovali jsme vedle sebe před jedním obchodem a když jsem vylezl tak se při pohledu na ceeda pousmál a pozdravil. To se vám u škodovky nestane :D
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod rudolf.tomka » 26.10.2013 17:21

KIA SOUL 1,6 CVVT tomato red
rudolf.tomka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (13) TOP sponzor (2)

Kia Soul (2009)
183000 km @ 7.50 l/100km

Příspěvekod mbiron » 28.10.2013 16:21

Pokud chces odezvu a vykon tak si porid GT tam dostanes co co potrebujes.
Ja mam 1,4 a naprosto mi vyhovuje, motor neni zadnej okruhovej svalovec ale pro dnesni dobu plne dostacujici. Jel jsem s nim ve ctyrech lidech do Krkonos pri prumerne spotrebe 6,2l/100km. Pokud jde o to rizeni, mas pravdu v rezimu normal a comfort je to naprosto bez odezvy ale na druhou stranu, parkovani s comfortem ci jizda v prudkych zatackach horskeho typu ci mestskych ulicek je to naprostej luxus. Po prepnuti do rezimu sport volant stuhne tak, ze si clovek pripada jak kdyz vlezl do posilovny a odezva je v ten moment na svete.
Pokud jde o tu 1,6 a to ze ma najeto necele tri tisice, to se upravi a bude to litat jak dive. Chce to ty koniky probudit postupne k zivotu. ;)
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod M@jkl » 28.10.2013 23:13

porovnávat naftu a benzin nikdy nejde krouták je úplně jinde.
M@jkl Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (3)

Kia Sportage III (2014)
20800 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod achiles » 28.10.2013 23:55

Berka píše:>>Co mi ale silně zklamalo byl hluk od pneumatik

souhlas, hankook jsou hodne hlucne, ale to neni vada auta. Ted jezdim na zimakach (goodyear) a ty jsou uplne tichoucke. Je ale pravda, ze oktavka ma odhlucneni podbehu daleko lepsi.

Berka píše:>>řízení je úplně bez odezvy, prostě nic.

bohuzel souhlas, ale tohle proste neni zavodak. Pokud to clovek pochopi, tak je rizeni naprosto OK (bohuzel bez emoci...)

Berka píše:>>A teď konečně motor. Asi absolutně největší zklamání z celého auta.

Ten motor (1.6GDI) je naldenej pomerne ekonomicky, ale ze by byl linej, to urcite ne. Zaprve 3000km je porad strasne malo a motor se porad "zajizdi" a za druhe, tohle neni nafta, aby zrychlovala nekde v pasmu 1500-2500ot ani preplnovany motor. Pokud chci vyrazne zrychlit, tak proste musim PODRADIT! A to ne stylem ze 6ky na 5ku, ale klidne na trojku. Ja bezne na dalnici v pripade potreby vytacim 3ku do omezovace, kdy mam na tachometru 140 a to auto jede za plynem moc pekne. Proste tento motor vyzaduje trochu jine navyky, tot vse.

Berka píše:>>Prostě to auto je totálně bezpohlavní a z jeho řízení jsem neměl žádnou radost. Prostě jsem se cítil jako že jen jedu, ale cestu si neužívám, jsem jen cestující který přisedl, ne řidič. Bohužel je to dokonalé auto do dnešní doby, ale takové já nechci.

s tim se da napul souhlasit, ale i s ceedem se da jizda uzivat, pokud se s nim clovek trochu vice szije. Na druhou stranu silnice neni zavodni draha abych ridil dle emoci a ne rozumem.
Kia Cee'd SW II (2013) Casa White, 1.6 GDI 99KW, exclusive + p. Ultra 3 ... Obrázek
Kia ProCeed GT (2024) Orange Fusin, 1.6 T-GDI 150KW
achiles Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
115000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 30.10.2013 23:59

Me se libi, jak si vsichni naftaci mysli ze kdyz je po turbodire kopne do zad (na dve vteriny) velka porce kroutaku, tak sprintuji z 0-100kmh automaticky pod 7s :lol:

Nemohl jsem si to odpustit :twisted:
Já neumírám, já takhle žiji...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod Pslada » 31.10.2013 14:54

Jak píšou i ostatní, motor 1.6 GDI, nemá turbo, proto zrychlování, bez podřazení aspoň o dva stupně není tak výrazné. Já jsem přešel z naftové 1.9 TD od Peugetu a musel jsem si zvyknout, že když chci jet, musím podřadit, a motor pak jde pěkně do otáček a zrychlení není tak špatné. Já osobně jsem s motorem spokojený.
Pslada Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd (2013)
107000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod HarvyM » 31.10.2013 15:35

Já jsem také spokojený a to ani nemusím podřazovat :)
Nová Kia Cee'd SW, 1.6 GDi, Exclusive (2012) Obrázek; Hyndai i30 kombi N Line, 1.5 TGDi Mild hybrid (2023) Obrázek
HarvyM Muž
KIA Family

12. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW II (2013)
235000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod achiles » 31.10.2013 17:30

2HarvyM> s tvou průměrnou spotřebou to vypadá, že to ani nijak často neděláš :D
Kia Cee'd SW II (2013) Casa White, 1.6 GDI 99KW, exclusive + p. Ultra 3 ... Obrázek
Kia ProCeed GT (2024) Orange Fusin, 1.6 T-GDI 150KW
achiles Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2013)
115000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod maxipes6 » 02.11.2013 20:38

Musím sa aj ja pridať. Mne sa zase tento motor páči. Chcem ísť na len tak, môžem. Chcem ísť svižne, podradím a len sa pozerám, ako niektorý za mnou ani nestihnú šliapnuť na plyn. A za tretie, pozriem pod kapotu a okrem oleja a filtrov vidím len 4 sviečky, ktoré budem musieť pravidelnejšie meniť.
Kia Cee'd II 1.6 GDI TX (Výbava popísaná v GARÁŽI)
maxipes6 Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd II (2012)
111111 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Berka » 03.11.2013 11:22

Kryshna píše:Me se libi, jak si vsichni naftaci mysli ze kdyz je po turbodire kopne do zad (na dve vteriny) velka porce kroutaku, tak sprintuji z 0-100kmh automaticky pod 7s :lol:

Nemohl jsem si to odpustit :twisted:

Do 7s to má hodně daleko :D , ale alespoň je tam nějaký kopanec, což se při předjíždění hodí. Prostě větší porce Nm je vždy lepší než malá, minimálně při jízdě do kopce nebo při táhnutí nějakého přívěsu. Můj ceed už táhnul i karavan o hmotnosti cca. 1400 kg a délce cca. 6m a to by s benzínovým motorem bylo utrpení a hlavně by měl spotřebu jako gripeny.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod rudolf.tomka » 13.11.2013 22:50

rudolf.tomka Muž
KIA Family

Kia Soul (2009)
183000 km @ 7.50 l/100km

Příspěvekod rudolf.tomka » 21.11.2013 19:41

rudolf.tomka Muž
KIA Family

Kia Soul (2009)
183000 km @ 7.50 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed