radenie spiatočky

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Problémy při řazení zpátečky

Příspěvekod mareczek » 19.03.2009 10:54

často se mi stává, že při řazení tam zpátečka nezapadne a při rozjezdu spočítám zoubky. Parkasistent přitom pípne, že ok... :evil:

Edit Jakub: sloučeno s již probíhajícím tématem
mareczek Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Berka » 19.03.2009 11:16

Po více jak 17 tis. km je řazení zpátečky stále stejně špatné. V létě už to bylo mnohem lepší. Možná by pomohla výměna oleje za nějaký řidší a myslím že kia do převodovky snad umožňuje dvě verze oleje, podle podnebí kde se auto provozuje.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Tony » 19.03.2009 17:55

Berka píše:Po více jak 17 tis. km je řazení zpátečky stále stejně špatné. V létě už to bylo mnohem lepší. Možná by pomohla výměna oleje za nějaký řidší a myslím že kia do převodovky snad umožňuje dvě verze oleje, podle podnebí kde se auto provozuje.

a to pak vyměníš zase na zimu za jiný? myslím že by to vyřešil nějaký kvalitní univerzál. kdoví co tam dávají z výroby... mě totiž za studena blbne 2, takže jde vidět že jak je ten olej studený tak vůbec nemaže... a studený je kdyz venkovni teplota je od 10stupnu dolu takze zadna slava... :huh:
ale mam takový pocit ze ten olej se snad ani nemeni ne? nebo az nekde pri 4. garancce????
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod TondaLee » 22.04.2009 09:42

Tak jsem byl v servisu s tou zpátečkou. Mám najeto 1000km a občas zpátečka nezapadne a potom zarachotí zuby. Servisní technik na převodovce nic nenašel. Vypadá to, že je to normální. Zkusím počkat pár tisíc km, jestli se to nezlepší.

Byl jsem u AutoBranka na Proseku.

+ Včera jsem několikrát couval a bylo to bez jediného problému.
TondaLee Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Návštěvník » 22.04.2009 13:35

Celé to prý spočívá v tom, jak se tam zpátečka zařadí. Já jezdil na Fabiích a tam je to jinak. Jde prý o zvyk a technik mi to předvedl v autě, od té doby už zuby nepočítám, zkuste to taky. Páku vezmete do dlaně, kroužek zarazíte mezi prsteník a prostředník a vytáhnete ho úplně nahoru, musí se to udělat před pohybem samotného řazení, pak se nenásilně zařadí a mělo by to být vpohodě.
Já dělal chybu, že kroužek jsem nevytahoval nadoraz a vytahoval jsem ho až v dráze neutrálu.
Je potřeba to udělat jako první věc a nenásilně.
Jinak souhlasím, že zpátečka není ideální ... ale když si na to člověk dá pozor, není problém.
I tak spojku pouštím velmi pomalu, protože jistota spolehlivého zařazení 100% není.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod tomri » 22.04.2009 14:57

Radoo píše:Celé to prý spočívá v tom, jak se tam zpátečka zařadí. Já jezdil na Fabiích a tam je to jinak. Jde prý o zvyk a technik mi to předvedl v autě, od té doby už zuby nepočítám, zkuste to taky. Páku vezmete do dlaně, kroužek zarazíte mezi prsteník a prostředník a vytáhnete ho úplně nahoru, musí se to udělat před pohybem samotného řazení, pak se nenásilně zařadí a mělo by to být vpohodě.
Já dělal chybu, že kroužek jsem nevytahoval nadoraz a vytahoval jsem ho až v dráze neutrálu.
Je potřeba to udělat jako první věc a nenásilně.
Jinak souhlasím, že zpátečka není ideální ... ale když si na to člověk dá pozor, není problém.
I tak spojku pouštím velmi pomalu, protože jistota spolehlivého zařazení 100% není.

No konečně někdo normální.

Je to prostě fšechno v rukách :no: . Každé auto chce něco jiného.
Ti, co jsou odkojeni na stopětkách a podobných popelnicích jsou povětšinou spokojeni....
Bílý šíp KIA Cee´d 1,4 CVVT
Biela jej pristane
tomri Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed III (2021)
16000 km @ 5.9 l/100km

řazení zpátečky

Příspěvekod lubos.j » 10.05.2009 10:48

Mám novou kiu ceed sw(1000,-km) a taky mně nejde řadit zpátečka - šaltpáka pruží, zpátečka nedosedne. a když dosedne, tak s rachotem vyskočí....
Parkování, kdy je potřeba párkrát popojet doředu a dozadu se stává hororem. :-|
Jediná možnost je držet při couvání šaltpáku .
Zkoušel jsem vše možné i nemožné včetně rad z ředchozích příspěvků. ... kroužek zvedat před pohybem páky, čekat 3 vteřiny, kvedlovat a hledat správnou dráhu, nic platné.
P.S. - nemám žádné zamykání zpátečky,takže defenlock a jiné systémy jsou v tom nevinně.
lubos.j Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Axel » 10.05.2009 20:12

mě osobně už se to moc nestává, už to skoro poznám...když zařazuju tak musím ucítit menší lupnutí a tím vím, že nevyskočí a když ho necítím tak vyřadím a znova zařadím a na podruhé je to na 99% zařazeno...
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Re: řazení zpátečky

Příspěvekod tomri » 11.05.2009 08:01

lubos.j píše:Mám novou kiu ceed sw(1000,-km) a taky mně nejde řadit zpátečka - šaltpáka pruží, zpátečka nedosedne. a když dosedne, tak s rachotem vyskočí....
Parkování, kdy je potřeba párkrát popojet doředu a dozadu se stává hororem. :-|
Jediná možnost je držet při couvání šaltpáku .
Zkoušel jsem vše možné i nemožné včetně rad z ředchozích příspěvků. ... kroužek zvedat před pohybem páky, čekat 3 vteřiny, kvedlovat a hledat správnou dráhu, nic platné.
P.S. - nemám žádné zamykání zpátečky,takže defenlock a jiné systémy jsou v tom nevinně.

No tak v tomhle případě bych na nic nečekal a švihal do servisu a tam bych jim to předvedl, ať si s tím nějak poradí!
Bílý šíp KIA Cee´d 1,4 CVVT
Biela jej pristane
tomri Muž
Uživatel fóra

Kia Ceed III (2021)
16000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Berka » 11.05.2009 08:44

Pak ještě pomáhá jedna věc. Prostě ji tam vrazit trochu rychleji a nemít vyšlápnutou spojku až nadoraz. Sice to v řadičce trochu drcne, ale zpátečka tam skočí. Když nejsou schopný vyrobit kvalitní převodovku tak ať nekoukaj až ji budu reklamovat že jsou očesaný zuby. Někdy je to opravdu k sežrání když potřebuješ někam rychle zacouvat v plném provozu a ta potvora tam nechce skočit. Když jsem nechával auto v servisu na lakování 5. dveří tak jsem je na špatné řazení zpátečky upozornil a nic nenašly. Opravdu, i před mýma očima tam šla zpátečka nádherně, ani jednou nebyl se zařazením problém. Jenže auto stálo předtím celou dobu ve vyhřáté dílně tak to se pak řadí hezky.
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod mbiron » 11.05.2009 08:56

Ani ja nemam s razenim zpatecky problem, jedine co mi vadilo byl onen krouzek, cely zivot jsem byl zvyklej zamackavat radici paku a tenhle pohyb jsem musel nejaky patek trenovat. Mnohdy je tohle razeni hlavne v rukach a az nasledne ve spatne montazi.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Happy » 11.05.2009 09:22

mbiron píše:Ani ja nemam s razenim zpatecky problem, jedine co mi vadilo byl onen krouzek, cely zivot jsem byl zvyklej zamackavat radici paku a tenhle pohyb jsem musel nejaky patek trenovat. Mnohdy je tohle razeni hlavne v rukach a az nasledne ve spatne montazi.

Tím chceš říct co? Že když na kroužek nejsi zvyklý ty, tak ostatní mají taky problémy s koordinací pohybů v tomto směru? Já jsem celý život zvyklý na kroužek a v ceedu je to řazení zpátečky jednoznačně špatné! Takže to zgeneralizování asi nebylo na místě. Jestli máš své zkušenosti, neberu ti je, ale napsat, že mnohdy je to hlavně v rukách, neberu. A montáž může být dobrá, když je to špatně vymyšleno, ani dobrá montáž nepomůže.
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod mbiron » 11.05.2009 09:27

Happy píše:
mbiron píše:Ani ja nemam s razenim zpatecky problem, jedine co mi vadilo byl onen krouzek, cely zivot jsem byl zvyklej zamackavat radici paku a tenhle pohyb jsem musel nejaky patek trenovat. Mnohdy je tohle razeni hlavne v rukach a az nasledne ve spatne montazi.

Tím chceš říct co? Že když na kroužek nejsi zvyklý ty, tak ostatní mají taky problémy s koordinací pohybů v tomto směru? Já jsem celý život zvyklý na kroužek a v ceedu je to řazení zpátečky jednoznačně špatné! Takže to zgeneralizování asi nebylo na místě. Jestli máš své zkušenosti, neberu ti je, ale napsat, že mnohdy je to hlavně v rukách, neberu. A montáž může být dobrá, když je to špatně vymyšleno, ani dobrá montáž nepomůže.

Asi si me dost dobre nepochopil, rozhodne jsem nechtel rict ze komu nejde radit zpatecka ma volsove ruce, to chran buh ale nejdrive se clovek musi naucit s autem zachazet a pak muze reklamovat a kritizovat co je spatne a co ne. U noveho auta je kulisa razeni trochu nesikovne udelana ale po case se uvolni a razeni jde jak po masle. Kdyz ti reknu ze radim dvouma prstama tak asi neuveris teda krom zpatecky kde musim zvednout ten krouzek. Takze priste MNOHDY neznamena stale, to pro priste :wink: Jsou tu lidi co s tim maji silene problemy a ani servis neni schopny jejich zavady odstranit at uz s Defendem ci bez nej.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Jakub » 11.05.2009 09:31

Už jsem to tu psal. Zpátečka u manuálních převodovek nemá synchronizaci, řadí se přímo zasouváním vloženého ozubeného kola. musí se přitom trefit zub do mezery. Při vyšlápnuté spojce se ozubená kola pootáčí, takže pokud řadíte s citem, tak není problém se trefit a zpátečku zařadit. Pokud řadíte silou, tak se může stát, že vám dosedne zub na zub a kola se nemůžou protočit, takže zpátečka nezapadne.
Mně se tedy ještě nikdy nestalo, že bych zpátečku nezařadil, a to mám Defend Lock.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Berka » 11.05.2009 09:34

:D no jo, to bude ono. Celý týden v autě řadím jen tím že občas přepnu polohu na joysticku R,A,M (pak je tam už jen tlačítko Power) a proto neumím zařadit zpátečku v ceedu. A já se bál že je chyba v autě...
Berka Muž
KIA Family

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí