tomri píše:Tak nevím, co tady řešíte. To je úplně normální. Zpátečka není synchronizovaná, takže když všechny kola v převodovce stojí a vy je chcete zařadit do sebe, tak je to skoro pravidlo, že jde zub na zub a je třeba pustit spojku a opět sešlápnout a ještě než se předloha v převodovce úplně zastaví je třeba zařadit kvalt (může se stát, že je něco slyšet. Záleží na tom, jakým způsobem tam tu zpátečku rvete). A u nenastartovaného auta je úplný nesmysl řadit zpátečku (v podstatě jakýkoliv kvalt)
jakub píše:Tak já mám asi nějaký jiný auto.Ještě se mi snad nestalo, že bych zpátečku nezařadil na první pokus. Asi to je o zvyku.
Anonym píše:Občas se mi to taky stane,ale vyšlápnu jednou dvakrát spojku a je tam v klidu.
jakub píše:Ještě mě napadá, že mi vlastně při výměně převodovky museli v servisu seřizovat i řadící táhla. Jestli nebude problém v tom. Protože mě tam ta zpátečka fakt skáče skoro sama bez problémů. A to že tam není poznám bezpečně, protože se řadící páka zastaví asi tak v půlce dráhy. Ale to se stane leda při vypnutém motoru když zamykám řazení. Když motor běží, tak tam jde stejně snadno jako jednička
Zpět na Motory / Pohonné ústrojí
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé