Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

spotreba cee'd

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: spotreba

Příspěvekod dong » 03.04.2013 19:13

Vzdyt ti to tam flajna pise, najed si v menu PP na jim urcene misto a nulovani si vypni.
dong Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2012)
83415 km @ 6.09 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod flajna » 04.04.2013 11:59

pacesol: Hele promiň, asi to vyznělo blbě, fakt jsem to nemyslel nijak zle a taky připíjím :drink:
Fórum je tady od toho aby se diskutovalo, lidi se ptali a jiní se zase podělili s vlastními zkušenostmi.
Návod prostě někdy nestačí a chce si to osahat v praxi.

Nicméně máme tedy asi podobné, ne-li stejné, návody. Někdy je to tam popsaný tak, že to člověk musí přelouskat doslova a třeba 2x.
Jak by řekl Hujer, i já jsem s tím měl problémy :D
Chová se to u tebe určitě korektně, přesně podle návodu a tím nastavením, jak jsem popisoval, to chování změníš.

Na straně 53, to je to o čem jsi psal Ty, se u popisu funkce "průměrné spotřeby paliva" (AVG Fuel Ec.) píše, že pokud je to nastaveno (v User Settings) na Auto Reset tak se při doplnění alespoň 6 litrů paliva počítadlo vymaže (---). Ale pozor, právě ještě v předchozím odstavci se píše, že další výsledek měření se zobrazí po ujetí 50m, což je rozjezd auta, takže ta spotřeba 15,6l není úplně nesmysl, ale určitě to je trošku věštění z křištálové koule. Plus mínus autobus.
A dále ... přesně v tomto odstavci se na konci doslova píše "Pro vynulování (--.-) údaje o průměrné
spotřebě postupujte následovně:" a tam už se právě píše co už jsem psal v předchozí větě ... po natankování alespoň 6l paliva, pokud je U.S. nastaveno na Auto reset ... dojde k vynulování ... pak se rozjedeš ... a tak pořád do kola.

Takže to je v návodu skutečně popsané správně, i když to tak třeba na první pohled nevypadá.

Zdravím všechny :kia: ře
flajna Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod runis » 04.04.2013 13:08

Jak píše Prokeš piště spotřebu, kterou si sami při dotankování spočítáte. Pokud uvádité to co PP, tak to moc sedět nebude. Někdy se PP celkem trefi, ale většinou spíše ubírá na spotřebě. Už mi ukázal i o 3 dl horší spotřebu než jsem měl, ale i o 0,8 dl lepší než byla skutečnost. Anebo tankujte a zadávejte hodnoty na http://www.spritmonitor.de/en/ a uvidíte jak na tom skutečně jste. Jen pravdivě zapisovat! :-) No a pak si můžete jako někteří z nás, i já jsem podlehl, dát dolu popisek, kdy se vám ukazuje spotřeba jaká opravdu je. :-) A dlouhodobá!
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Ione » 04.04.2013 14:44

2 flajna:
To se vážně pochlubíš až za 2 miliony km ? ;-) Za jak dlouho je najedeš?
(Citát z 03.04.2013 16:33 : "Ale jinak, právě jsem začal s měřením typu Dotankování / Stav kilometrů / Dotankováno litrů ... Za 2000tis se pochlubím.")

Jinak já mám zatím najeto s :kia: jen 2500km s průměrem 7.9 (ruční měření).
KIA Cee´d II SW 1,6 GDI Comfort Plus
Ione Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod pacesol » 04.04.2013 15:10

Flajna dík. Je to na první čtení krkolomné a nepochopitelné. Já jsem z toho vyčetl, že se tak nuluje. ne mění nastavení. Až se zítra vrátím, tak to otestuji.

Tak jsem ještě prostudoval návod a upřesním myšlenky.
Autoreset mi to vynuluje za podmínek, jak je uvedeno. OK
Manual reset mi vynuluje počítadlo kdy chci, tedy teď podržím na prů. spotřebě TRIP na 1 sec. a vynuluje se.

Tady to zcela chápu. Nějak ale nemůžu najít nastavení resp. zrušení autoreset. ?? Možná jsem blbej, nebo mám špatný návod, ale nechápu. Polopatě mi to namlaťte do hlavy. Já chci vypnout autoreset, aby mi zůstavala prům. spotřeba pořád spočítána.

:tongue: :tongue: Tak já o voze a vy okolo mne o koze. Mám sice Pro_CEE'D starý 3 týdny a najeto 1000 km ale jedná se o model 2011. Tak mne napadlo si stáhnout manuál 2013 a ejhle on je jiný než 2011.

Takže v roce 2011 nebyla možnost uživatelského nastavení, kde se autoreset nastavuje, dostupná. U mého auta to tedy nejde.
Otázka nová. Má někdo diagnostiku, kde by eventuelně mohla být tato funkce ukrytá??
Naposledy upravil pacesol dne 04.04.2013 15:21, celkově upraveno 1
Neříkej, že to nejde. Řekni, že to neumíš.
pacesol Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 29. sraz Kia-Club.org (1)
Sponzor (9) TOP sponzor (1) Organizátor srazu (1)

Kia Stonic (2021)
700 km @ 0 l/100km

Příspěvekod zdenek.r » 04.04.2013 15:17

vypnutí resetu- čili vynulování vynulování- jsem v příručce nenašel, i sem se ptal v servisu a prý to třeba u toho mého nejde, na nový typ sem se neptal. tak to počítám růčo, PP je příliš laskavej.
Z
zdenek.r Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2011)
12000 km @ 4.9 l/100km

Příspěvekod kendo1 » 04.04.2013 16:01

na ceede po FL sa pocitadlo neda nastavit na rucne mazanie priemernej spotreby, ono sa to proste vynuluje samo po natankovani tych 6 litrov paliva co je skoda, a neviem ci je mozne nastavit v servise inu hodnotu mazania tohto udaju, ak by to slo bolo by fajn nastavit to na nejaku vyssiu napr aspon 20l
cee´d 1,4 EX+ white cassa LPG
kendo1 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2012)
10101 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod flajna » 04.04.2013 16:08

Ione: Pochlubím se určitě dřív, už jsem to editnul. Díky :thu:

pacesol: tak to je pech :shock: ... třeba bude update firmware nebo nějaká jiná finta
flajna Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod pacesol » 04.04.2013 16:27

Spoléhám ještě na diagnostiku. Mnohdy jsou uživatelské funkce nedostupné z auta ale v softu jsou. Pokusím se na nějaké diagnostice nahlédnout do útrob SW a dám vědět. :? alias jak píše kendo1.
pacesol Muž
KIA Family

12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 29. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Stonic (2021)
700 km @ 0 l/100km

Příspěvekod zdenek.r » 05.04.2013 07:35

kendo1 píše:na ceede po FL sa pocitadlo neda nastavit na rucne mazanie priemernej spotreby, ono sa to proste vynuluje samo .....

můžeš to vynulovat sám, stačí mít ukazatel na prům,. spotřebě a dlouze zmáčknout tlačítko, vynuluje se. Stejně jako se nulujou denní vzdálenosti, rychlosti.
Z
zdenek.r Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2011)
12000 km @ 4.9 l/100km

Příspěvekod KarelK » 15.04.2013 09:39

Tak první taková dělší jízda (340 km) a spotřeba dle PP 5,7l (Sw 1,6 GDI). Nijak jsem to nehnal, ale brzda jsem taky nebyl. Takže tady spokojenost. Uvidíme dál.
KarelK Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod pacesol » 15.04.2013 18:11

Moje první delší jízda 580 km a spotřeba 8,9 l/100km- Ale zase jsem si to užil. :D Kua to jede jako prase. Motor se už uvolnil a průměr z Olomouce do Nymburka přes Hradec brzo ráno 92 km/hod.
pacesol Muž
KIA Family

Kia Stonic (2021)
700 km @ 0 l/100km

Příspěvekod masaj » 03.07.2013 14:06

Jakou máte spotřebu benzínu u 1.4 6st6st.nový ceed. Díky :drink:
masaj Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd II (2013)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod zaplosak » 03.07.2013 17:59

mám najeto prd, asi 1500 km, podle pc cca6.8., v reálu je to ale 7.3l., pc trochu šidí dacan... :D
zaplosak Muž
Fanda vozů Kia

Kia Ceed III (2018)
3000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod remy10 » 08.07.2013 15:15

jezdím za 7.5 po městě :thu:
remy10 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2012)
22000 km @ 7.4 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí