nejako si neviem pomoct s tymito temami, pridu mi zbytocne
1. benzinaci ta budu presviedcat o benzinoch, dieselaci o diesloch
2. nizsiu spotrebu ma diesel

staci?

no je to na ukor vyssych cenach pri kupe, poruche specifickych agregatov, garancnych opravach ci pri pravidelne udrzbe, ale aj to sa da, kto vie, ztiahnut na prijatelne ceny...relatiny je aj buduci pomer medzi ceny dieslu a benzinu
3. diesel je haklivejsi na kratke vzdialenosti so studenym motorom, 12km napr. z dediny do mesta je dostacujuce na zohriatie motora bez casteho stana a podobme comu sa iba v meste nevyhnes...
4. dieslove motory su haklivejsie a citlivejsie na kvalitu paliva co u nas je trochu problem cize addativa...
5. na spotrebu ma podla mna auto vplyv len na 40% zvysok je na soferovi a je jedno ci tam mas 1,1htp alebo 2,2 tdi (brane z rezervou...
6. oba motory - benzin/diesel su naozaj kvalitne a prakticky neporuchove
7. BUDE TO TVOJE AUTO JE TO NA TEBE, je milion dovodov pre jeden ci druhy motor ale ty si musis zvazit ci das jednorazovo za auto o cca 1000,- EUR viac a byt presvedceny ze sa ti to v buducnosti vrati alebo jednoducho ti to zato nestoji a kupis benzin...urci si priority, vyclen si peniaze, pozri ponuku a vyber podla toho co chces nie co chce vacsina
vela zdaru v rozhodovani