Nafta vs. Benzin

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: Do FL Ceedu SW 1.4 nebo 1.6???

Příspěvekod Marek_Km » 05.08.2010 08:06

centralnifido píše:Jonny . Ale taky si promiň uvědom , že na Ceeda máš 7 let záruku a nebo 150 000 Km . takže pokud odejde do věčných lovišť v té době čerpadlo tak hurá do servisu a nezapomenout na servisní knížku kvuli záruce .

Máš pravdu, že se s dieselem jede dobře, ale nechci nikomu brát iluze o záručních opravách. Myslí si někdo, že když mu odejdou třeba vstřikovače v záruční době a nebude to výrobní vadou, ale běžným opotřebením, že mu to bude zdarma vyměněno?
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Tony » 05.08.2010 08:13

Marek_Km píše:
centralnifido píše:Jonny . Ale taky si promiň uvědom , že na Ceeda máš 7 let záruku a nebo 150 000 Km . takže pokud odejde do věčných lovišť v té době čerpadlo tak hurá do servisu a nezapomenout na servisní knížku kvuli záruce .

Máš pravdu, že se s dieselem jede dobře, ale nechci nikomu brát iluze o záručních opravách. Myslí si někdo, že když mu odejdou třeba vstřikovače v záruční době a nebude to výrobní vadou, ale běžným opotřebením, že mu to bude zdarma vyměněno?

mě odešlo turbo po 40tis km... prý ohnutá lopatka nebo co. jako furt fungovalo ale děsně pískalo tak šlo pryč. jak jinak než na záruku.
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 05.08.2010 20:51

Marek_Km píše:

mě by zase zajímalo kolik lidí už je měnilo, že se tu tím furt vyhrožuje. Mě to tu chvilkama připadá, že každá liška si jen chválí svůj ocas a zatím žádné fakta a data...jen dohady. Kolik lidí s fóra měnilo vstřiky, turbo nebo jinou typicky poruchovou součást dieselového motoru? Tony už se vyjádřil...kdo další?
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod rehmen » 06.08.2010 06:18

zulyk píše:
hermenet píše:To je, pánové, s prominutím nějaký nový druh fobie? Tenhle strach s frekvence otáčení nějakých hřídelů v motoře? Já když to točím na pětapůl tisíce třeba hodinu, tak to jede pořád dobře, teploměr je v klidu na svých cca 83 st. C, žádné vibrace, pořád to táhne dobře, prostě pohoda. 8-)
Ale jestli chce někdo jezdit v čemkoli víc než 120 km/h zadarmo, tak ať stopuje :-)

benzin je benzin a ten treba tocit, vylety po cervene pasmo otackomera nie su vynimkou ani u mna a to uz aj v zabehu, nech si zvykne :kia:

Tak to nevim - v návodu je uvedeno, že by se v záběhu mělo točit kolem 3000 a motor nepřetěžovat ;)
Bílá po FL s ochranýma lištama vypadá fakt DOBŘE.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 06.08.2010 08:28

PetrLa píše:mě by zase zajímalo kolik lidí už je měnilo, že se tu tím furt vyhrožuje. Mě to tu chvilkama připadá, že každá liška si jen chválí svůj ocas a zatím žádné fakta a data...jen dohady. Kolik lidí s fóra měnilo vstřiky, turbo nebo jinou typicky poruchovou součást dieselového motoru? Tony už se vyjádřil...kdo další?

Dobře, nadhodil jsem vstřikovače, ale myslel jsem to všeobecně. Uvidíme dál, jak se bude výrobce stavět k záručním opravám. Já jsem zatím spokojený. Mě byly zdarma vyměněny ony známé tyčky stabilizátorů, které byly z výroby pravděpodobně nedostatečně dimenzované, nebo nebyly z dostatečně kvalitního materiálu. Ale nepočítám s tím, že mi ke konci záruky budou měněny součástky, které budou poškozené běžným opotřebením, toť vše ;)
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Mexican » 06.08.2010 10:25

Marek_Km píše:
PetrLa píše:mě by zase zajímalo kolik lidí už je měnilo, že se tu tím furt vyhrožuje. Mě to tu chvilkama připadá, že každá liška si jen chválí svůj ocas a zatím žádné fakta a data...jen dohady. Kolik lidí s fóra měnilo vstřiky, turbo nebo jinou typicky poruchovou součást dieselového motoru? Tony už se vyjádřil...kdo další?

Dobře, nadhodil jsem vstřikovače, ale myslel jsem to všeobecně. Uvidíme dál, jak se bude výrobce stavět k záručním opravám. Já jsem zatím spokojený. Mě byly zdarma vyměněny ony známé tyčky stabilizátorů, které byly z výroby pravděpodobně nedostatečně dimenzované, nebo nebyly z dostatečně kvalitního materiálu. Ale nepočítám s tím, že mi ke konci záruky budou měněny součástky, které budou poškozené běžným opotřebením, toť vše ;)

za 95 000km co som najazdil mi motoricky nemenili nic, 19.8 konci 3 rocna zaruka (u Hyundai), takze potom sa uvidi. Na servisoch som nezaplatil viac ako kolegovia s 1,4 benzinom.. Na palive som usetril cca 50 000 Kc, pri kupe ma diesel stal o 20 000 viac...

naklady na servis by som nijak extremne nezvazoval. Zalezi kam, ako nalozeny a podobne dotycny jazdi. Aj u srandovneho najazdu 15 000km/ rok by som zvazil CRDi ak tomu odpoveda typologia tras, pripadne jazdim s viacerymi ludmi
2021 Kia STonic 1.0T-GDi TOP a 2023 Hyundai Tucson HEV Style/Premium
http://pancuha.wordpress.com
Mexican Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (3)

Kia Stonic (2021)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod JonnY » 08.08.2010 14:54

PetrLa píše:
JonnY píše:suhlasim. a na pocudovanie pri modernych benzinoch casto ani rozdiel v spotrebe nieje az taky velky.

pre mna bola podstatna este jedna vec.
pri benzine sa ti moze pokazit len par blbosti. lambda za 4-6 tisic, vaha vzduchu... v podstate same somariny.
pri diesly ? vstrekovac 15tisic, turbo 20 a viac, vysokotlake cerpadlo 20+, dvojhmoty zotrvacnik (ak je) 20+... moderne diesle su plne strasne drahych a citlivych suciastok, ktore sa po case kazia. pri 7 rocnej zaruke to neni az take, ale aj tak....

Částečně máš pravdu, ovšem už to taky není tak poruchové jak se to furt všude vytahuje....je to furt dokola jak téma s KIOU ...je to koreec tak je to automaticky šmejd (protože to dřív za moc nestálo) ...je to diesel tak se bude kazit (protože první diesely se taky kazily)....jinak ceed myslím nemá "dvojhmoty" setrvačník.

Obliba aut s dieselovými motory celkově roste a není to díky nákladům....lidem se ty motory líbí...nemyslím že by se jim líbily, kdyby byly tak poruchové jak se tím všude furt vyhrožuje. Ovšem neber mě vážně...každá liška si chválí svůj ocas. :-)

ale ja som nehovoril konkretne o kiach.
hovoril som vseobecne o vsetkych diesloch a preco som kupoval benzin.
to, ze po 100-200 tisicoch na mnozstve novych motoroch odchadzaju vstreky, turba ci dvojhmoty je proste fakt. niektore znacky viac niektore menej, ale vo vseobecnosti to neni ziadna slava.
JonnY Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod PetrLa » 08.08.2010 16:32

JonnY píše:
PetrLa píše:
JonnY píše:suhlasim. a na pocudovanie pri modernych benzinoch casto ani rozdiel v spotrebe nieje az taky velky.

pre mna bola podstatna este jedna vec.
pri benzine sa ti moze pokazit len par blbosti. lambda za 4-6 tisic, vaha vzduchu... v podstate same somariny.
pri diesly ? vstrekovac 15tisic, turbo 20 a viac, vysokotlake cerpadlo 20+, dvojhmoty zotrvacnik (ak je) 20+... moderne diesle su plne strasne drahych a citlivych suciastok, ktore sa po case kazia. pri 7 rocnej zaruke to neni az take, ale aj tak....

Částečně máš pravdu, ovšem už to taky není tak poruchové jak se to furt všude vytahuje....je to furt dokola jak téma s KIOU ...je to koreec tak je to automaticky šmejd (protože to dřív za moc nestálo) ...je to diesel tak se bude kazit (protože první diesely se taky kazily)....jinak ceed myslím nemá "dvojhmoty" setrvačník.

Obliba aut s dieselovými motory celkově roste a není to díky nákladům....lidem se ty motory líbí...nemyslím že by se jim líbily, kdyby byly tak poruchové jak se tím všude furt vyhrožuje. Ovšem neber mě vážně...každá liška si chválí svůj ocas. :-)

ale ja som nehovoril konkretne o kiach.
hovoril som vseobecne o vsetkych diesloch a preco som kupoval benzin.
to, ze po 100-200 tisicoch na mnozstve novych motoroch odchadzaju vstreky, turba ci dvojhmoty je proste fakt. niektore znacky viac niektore menej, ale vo vseobecnosti to neni ziadna slava.

a to jsou právě ty fámy, na které jsem ukazoval. Ta doba kdy tomu tak bylo je dávno pryč. Proto obliba dieselových motorů roste. Náklaďáky taky nemění vstřiky po 200 tis. ...to by se jim ten náklaďák moc nerentoval.

Víš co, dej si práci udělej elaborát na téma opravy motorů benzín vs. diesel a předlož fakta a data. Pak to můžeme všichni brát seriózně a vážně. Povídačky, jedna paní povídala, čtu na internetu denně. Zrovna jak s tím globálním oteplováním.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod PetrLa » 08.08.2010 16:54

Marek_Km píše:

zkus se vcítit i z druhé strany...já být výrobcem, taky bych neměnil součástky opotřebené běžným používáním. To by si tam za chvíli jezdili všichni měnit i gumy :)
Jsem toho názoru, že jsem si koupil auto s tím vědomím, že některé součástky je třeba po určitých kilometrech vyměnit. A jsem s tím smířený. Můj servis se ke mě chová zatím slušně a já to hodlám opětovat. Prostě jsem něco opotřebil, tak to zaplatím a nechám vyměnit. Zato jsem-li s něčím nespokojený, nemám ostych se ozvat. Zaplatil jsem za to, tak to má fungovat.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod JonnY » 08.08.2010 20:40

PetrLa : sladka nevedomost
prajem ti aby ti to vydrzalo a najazdil si na svojom ceede aj pol miliona bez poruchy ... :)
JonnY Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod PetrLa » 09.08.2010 19:46

JonnY píše:PetrLa : sladka nevedomost
prajem ti aby ti to vydrzalo a najazdil si na svojom ceede aj pol miliona bez poruchy ... :)

pořád žádná fakta :)
jinak samozřejmě ti přeju to samé....co nejvíc kilometrů bez poruchy a hlavně bez nehody!!
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod JonnY » 09.08.2010 20:47

ja som menil po 100tisic vstrekovac za 14tsic?
kamaratovy menili turbo ~30tisic (nastastie v zaruke) tiez do 100tisic, a vzhladom na dost vysoku hlucnost aj spotrebu asi pojdu dalsie vstreky ?
ze som jazdil v aute (nastastie firemnom) ktore napriek tomu ze bolo uplne ok, sa nedalo predat ani hlboko pod cenu. jediny dovod vyhlasene problemi so vstrekmi toho modelu.
a ziadne stare vyhonene diesle s 0.5mega na tachometri. vsetko 2002-2004 prvy majitel.

alebo si otvor napr forum VW, a najdes plno ludi s problemami s dvojhmotou, DPF, turbami...

to proste nejsu famy. to je ralita. ano, poslednych par rokov to bude lepsie, ale stale. diesel ma mnozstvo nesmierne drahych a citlivych suciastok ktore v benzinoch nejsu.

! "titanus" píše:
uz to islo trochu mimo temy tak tu mozte argumentovat ;)
JonnY Muž
Fanda vozů Kia

Vyber motora

Příspěvekod 19marek19 » 14.08.2010 13:51

Ahoj,

plánujem kúpiť ojazdenú (možno aj novú) KIU Ceed. Prešiel som toho už dosť veľa ale stále som nenašiel odpoveď. Chcel by som motor, ktorý ma v Ceed-e najlepšiu spotrebu. Predpokladám nájazd tak 15000km ročne, budem jazdiť denne 12km do práce a 12km domov. A potom mesto, občas niečo dlhšie. Viac sa mi páči jazda na dieslových motoroch ale na diesel sú to asi krátke vzdialenosti. Čo by ste odporučili...?
19marek19 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Re: Vyber motora

Příspěvekod Stefi » 14.08.2010 14:34

@19marek19 -podla toho k čomu chceš auto využívať by asi vyhovovalo v oboch variantách benzín 1,4 obe varianty výkonu, alebo v nafte 1,6 stačila by varianta s 66 kW :? so systémom stop a štart.... :|
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Re: Vyber motora

Příspěvekod titanus » 14.08.2010 15:04

nejako si neviem pomoct s tymito temami, pridu mi zbytocne :D
1. benzinaci ta budu presviedcat o benzinoch, dieselaci o diesloch
2. nizsiu spotrebu ma diesel :D staci? :lol: no je to na ukor vyssych cenach pri kupe, poruche specifickych agregatov, garancnych opravach ci pri pravidelne udrzbe, ale aj to sa da, kto vie, ztiahnut na prijatelne ceny...relatiny je aj buduci pomer medzi ceny dieslu a benzinu
3. diesel je haklivejsi na kratke vzdialenosti so studenym motorom, 12km napr. z dediny do mesta je dostacujuce na zohriatie motora bez casteho stana a podobme comu sa iba v meste nevyhnes...
4. dieslove motory su haklivejsie a citlivejsie na kvalitu paliva co u nas je trochu problem cize addativa...
5. na spotrebu ma podla mna auto vplyv len na 40% zvysok je na soferovi a je jedno ci tam mas 1,1htp alebo 2,2 tdi (brane z rezervou...
6. oba motory - benzin/diesel su naozaj kvalitne a prakticky neporuchove
7. BUDE TO TVOJE AUTO JE TO NA TEBE, je milion dovodov pre jeden ci druhy motor ale ty si musis zvazit ci das jednorazovo za auto o cca 1000,- EUR viac a byt presvedceny ze sa ti to v buducnosti vrati alebo jednoducho ti to zato nestoji a kupis benzin...urci si priority, vyclen si peniaze, pozri ponuku a vyber podla toho co chces nie co chce vacsina

vela zdaru v rozhodovani :drink:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí