benzínové motory v KIA

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: benzínové motory v KIA

Příspěvekod Nole » 12.12.2015 15:10

nuž odpovedz si sám
piest má mazací, stierací a tesniaci krúžok ;)
Kia ceed II 1,4 Silver
Nole Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Nole » 12.12.2015 16:29

Olejové trysky sú výlučne na mazanie piestov, chladenie je cez vodný plášť bloku valcov, chladiacou kvapalinou.
Kia ceed II 1,4 Silver
Nole Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod žralok » 12.12.2015 17:32

Nole píše:to žralok
som sa trošku v tom povrtal a zisťoval
pri motoroch G4FC (čo sú 1,6 CVVT) bola motorizácia výkonu stanovená na 90/93/97 KW alebo 122/132/136 koní pre závod :kia: :SK:
hm, tvoj výkon by zodpovedal pre 1,6 LPG alebo 1,6 CRDI (tam je zhodne 85KW)
v každom prípade hamletovská otázka: buď se soudruzi z AT odrbali pri zápise, alebo žeby :CZ: vaši? :D :D :D

BYLO to TAKHLE NAPSANÉ V Německém techničáku . Příští týden jedu do servisu Kia tak třeba mi tam poradí .
žralok Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
126300 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Nole » 12.12.2015 20:43

Potom daj vedieť
Kia ceed II 1,4 Silver
Nole Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod mv12 » 13.12.2015 00:01

Nole píše:čo sa týka hladiny oleja u motorov GDI, tak predpis od výrobcu je 4,0 litra a presne toľko aj automat na linke dávkuje.
je to 100%, pretože sa to pravidelne kontroluje
u motorov 1,6 GDI to je 4,9 litra (len pre porovnanie)
no ak je hladina oleja v aute nad hornou ryskou, ako to píšeš, že je to vo viacerých typoch motorov určite z toho :D na tvári nemám a na budúci týždeň skúsim tieto veci preveriť a dám vám vedieť

Díky za podrobný popis. V návodu je u Ceeda 1.6 GDI (ale i 1.4) objem oleje 3,6 l, takže to vypadá, že se tam asi opravdu ve výrobě leje trochu víc? Každopádně už je mi to jedno, protože ten olej už mám dávno vyměněný. Já jen, že jsem si vzpomněl na ty dohady, co tu byly. Jestli je to chyba, nebo je to schválně a proč...

Z toho popisu bych tedy chápal, že pro měření hladiny oleje by mělo být celkem jedno, kdy se provádí tj. jestli těch 5 min. po vypnutí motoru, nebo třeba na už dva dny stojícím autě. Prostě by za těch 5 minut měla stéct většina oleje do vany a pak už je to jedno?
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod elkan » 13.12.2015 00:15

Jak to, že máš olej už vyměněn? Já mám v servisce první garančku s výměnou oleje po dvou letech nebo po 30000 km. Měnil jsi dřív?
KIA CEED SW GT-line 1,5 t-gdi, paket seat
elkan Muž
Fanda vozů Kia

Kia Ceed SW III (2022)
38000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod mv12 » 13.12.2015 00:29

Na výměnu oleje byl :kia: předpis 1 rok nebo 30 t. km. Jestli to pro letošní auta změnili, to nevím, ale dost často to servisy pletly, takže se radši mrkni do návodu a tím se řiď... Garanční prohlídka je po 2 letech, ale pro olej 1 rok - viz. obrázek:

olej.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod Nole » 13.12.2015 08:21

Takto, olej má byť medzi ryskami, to bez debaty. Ja len píšem, že stav zistím vo výrobe. Čo sa týka oleja, tak ja osobne by som olej menil max.po 15000 km. Ja osobne mením prvý olej po 1500 km. By ste sa divili, koľko bordelu tam bolo. Ale to je len môj názor. Takže tak :)
Kia ceed II 1,4 Silver
Nole Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Berka » 13.12.2015 09:18

Nole píše:Olejové trysky sú výlučne na mazanie piestov, chladenie je cez vodný plášť bloku valcov, chladiacou kvapalinou.

Koukal jsem na ty trysky a slouží hlavně k chlazení dna pístu a chlazení drážek pístních kroužků z vnitřní strany. Proto je tam směřováno takové množství oleje na konkrétní místo.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Nole » 13.12.2015 10:54

A kde si na ne pozeral?
Tá tryska má priemer okolo 2 mm, takže by asi moc neochladenie. Ja tvrdím, že je to kvôli mazanie a ak tam má olej aj funkciu mazania, tak prioritná funkcia oleja je mazať.
Kia ceed II 1,4 Silver
Nole Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod t0x!n » 13.12.2015 12:20

mv12: nezmenili, kupoval jsem koncem listopadu a vymena oleje je dle zarucni knihy i podle manualu 12m nebo 30tkm, servis je co 2 roky

achiles: tento problem co popisujes jsem mel poprve na sve i30 2013 motor 1.4ka, objevilo se mi to tak kolem prvniho t km, tez jsem to tehdy reklamoval v H servisu (muzu ti rict, s tim autem bylo hodne navstev v servisu, za 2 roky aspon 15) na tuto zavadu jsem to reklamoval asi 4x, pokazdy nic nenasli a nic necitili, jednou povolovali i silent bloky motoru a trosku to pomohlo, ale jen na chvili, nejvic jsem vypozoroval, ze to prestalo po 2 situacich co se nasledne staly a to:

1. mi vymenili na zaruku motor ani ne v 9t km, byl na odpis (udajne asi vada z vyroby) s nim to odnesl i katalyzator, minimalni tlaky na 3. valci

po vymene se to tak o 50% zlepsilo

2. nasledovalo, ze jsem prestal jezdit k opevovane Shell a Agip a zacal jsem tankovat u nas na Tescu kde maji certifikat SGS a do kazde nadrze jsem pridaval VIF a do 1tkm vibrace uplne prestaly, takze v rozmezi co to auto melo nalitano 10-16tkm kdy jsem se ho zbavil, jiz zadny vibrace v plynovym pedalu nebyly nebo jo byly ale tak minimalni, ze jsem se na to musel jooo soustredit abych neco citil, to jsem citil i vic nerovnosti silnice jak ten plyn

Ted ti ale reknu jinou zkusenost, za dobu co jsem mel i30 jsem po dobu reklamaci mel x modelu H od i20 po i40, bez rozdilu vsem vice ci mene ty pedaly vibrovaly take (jen benziny, nafty byly ok, ale tam to prebijel hluk naftovyho agregatu), mam kamarada s i30 a tomu ac vibruje plynovej pedal mene, tak o to vic se mu vibrace prenasi do stredoveho tunelu, ktery mas hned vedle plynu, on je zvyknuty mit oprenou nohu o tento plast a rikal mi, ze ho to privadi k silenstvi jak mu to tam vibruje. Na to tema jsem si tu jeho i30 projel a byla to opravdu hruza, ja naopak nic takoveho nemel.

Ted zpet k 1.6 GDI, jelikoz mam ted Ceeda s timto motorem a rovnym 1t km na pp, tak ty vibraci pozoruji v plynovym pedalu opet, jsou sice mensi ale jsou tam, ale vsimam si, ze ihned co jsem auto koupil tak od 1. nadrze zase pridavam VIF a nyni jsem mel 3. tankovani, ze jsou dle meho ty vibrace mensi a jelikoz mam nezajety motor nic reklamovat zatim nehodlam.

Moje rada tedy na konci zni, zkusil bych nez bych reklamoval, zkusit projet nekolik nadrzi z jine benzinky jak tankujes a pridavat do benalu VIF, osvedcil se mi uz jen z hlediska tissiho chodu motoru a lepsiho mazani a k tomu prave onomu snizeni vibraci, kdyz sla i30 z baraku tak tam vibrace byly ale tak malinkate, ze jsem se na to musel moc a moc soustredit a kdyz auto ridil nekdo cizi, tak o tom vubec nevedel dokud jsem mu nerekl, kdy se na to musi zamerit.

P.S. motor 1.4 to ma posazeno nize, tady na GDI mi to taky vibruje kolem 2500-3000 na 1.4 to bylo 2200-2800
Ceed 2015 1.6 GDI TOP - bílá WD
Obrázek
t0x!n Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd II (2015)
42000 km @ 7.63 l/100km

Příspěvekod Berka » 13.12.2015 12:34

Nole píše:A kde si na ne pozeral?
Tá tryska má priemer okolo 2 mm, takže by asi moc neochladenie. Ja tvrdím, že je to kvôli mazanie a ak tam má olej aj funkciu mazania, tak prioritná funkcia oleja je mazať.

http://www.iae.fme.vutbr.cz/userfiles/ramik/files/Vozidlove%20motory.pdf
str. 42-43
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Žuky » 13.12.2015 14:13

re. t0x!n Len potvrdzujem tie vibrácie, tak ako som sa už ta tomto fóre v inom vlákne zmieňoval, mne vibruje stredový panel zhruba pri 2200-2500 ot. Už sa ani radšej chodidlom od neopieram a to som bol z predchádzajúceho auta navyknutý :cry: .
Kia Cee´d SW II 1.4 CVVT Amber
Žuky Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2014)
50000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod mv12 » 13.12.2015 14:54

Nole píše:Čo sa týka oleja, tak ja osobne by som olej menil max.po 15000 km. Ja osobne mením prvý olej po 1500 km. By ste sa divili, koľko bordelu tam bolo. Ale to je len môj názor. Takže tak :)

Tak v tom se shodneme, já si po konzultacích s pár odborníky vyměnil poprvé olej v 1750 km. Ale měl bys vidět reakci, když jsem si jel koupit filtr k dealerovi, tak si mysleli, že jsem se zbláznil :-) Bordelu tam bylo dost a olej už byl i celkem černý. Jestli to motoru prospělo nevím, ale dal jsem na rady zkušenějších. Uškodit to nemohlo a měnil jsem to sám, takže to nevyšlo ani na tisícovku...

Jinak měním po roce (to už plně v režii a na náklady :kia:) a že bych najel nějak víc těž těch 15000 km nehrozí.
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod Nole » 13.12.2015 15:31

to Berka. :thu:
Máš pravdu. Myslel som si, že hlavný dôvod je mazanie a tu je to ako vedľajší faktor.
Kia ceed II 1,4 Silver
Nole Muž
Fanda vozů Kia

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí