Zaslepení EGR 1,6 CRDi U2

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Zaslepení EGR 1,6 CRDi U2

Příspěvekod alex.333 » 03.03.2014 00:18

Ahojte kolegové.
Silně uvažuji o tom, že zruším (zaslepím) EGR ventil na U2 motoru.
Máte s tím někdo zkušenost?
2010 Cee´d SW 1,6 CRDi 85kW Obrázek
alex.333 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
0 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Zaslepení EGR 1,6 CRDi U2

Příspěvekod MartinP » 03.03.2014 18:46

Také nad tím uvažuji už jsem ho měnil 2x naštěstí v rámci záruky najeto mám 106 000 Km 1,6 CRDi 85 kw :(
MartinP Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
193000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod alex.333 » 04.03.2014 08:29

MartinP píše:Také nad tím uvažuji už jsem ho měnil 2x naštěstí v rámci záruky najeto mám 106 000 Km 1,6 CRDi 85 kw :(

Jak se vadný EGR projevoval ??? Řekl bych, že nový ventil bude asi docela pálka a zřejmě se Kii nebude chtít tak často jej měnit. Jaké byly teda symptomy?
2010 Cee´d SW 1,6 CRDi 85kW Obrázek
alex.333 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod MartinP » 04.03.2014 19:39

Tady ještě přeposílám odpoved co jsem odeslal na meil.Ahoj, porucha EGR ventilu se projevovala tím, že mi auto začalo škubat a dusilo tím pádem nejelo třeba se mi stalo, že na dálnici jsem ze 140 Km/h zpomalil až na 40 Km/h než se to chytlo. Nebo stačilo ubrat a zase přidat a zas to škubalo a taky se stalo, že jsem nenastartoval protože zůstala vyset klapka , ale to mi ukázali v servise jak odpojit čidlo abych příště aspon nastartoval a dojel. Auto je po 5 letý záruce a pokud se závad projeví tak odpojuji pokud to půjde co jsem zjištoval trpí tím více značek
MartinP Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
193000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod rado09 » 30.03.2014 19:15

Zdravím....já bych to nezaslepoval....ono se tomu dá předejít ja mam pro ceed 1.6 crdi 2008 a s egr nemam problem...jde o to nechat to jednou za cas rekneme co 50-70 tkm vycistit spolecne se sanim a hadici od turba atd...pred vycistenim jsem mel v sani asi tak 50% pruchodnost zbytek maz, karbon...takze od turba pres egr az k motor pres sani...udelal mi to sikovny mechanik za 2 litry....to se ovsem tyka lidi co uz maj po zaruce jako ja
rado09 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod spd001 » 04.05.2014 15:47

presne jak pises egr je bohovska vec na dve veci co svini cely motor a obmedzuje vykon.na vsetkych predchadzajucich autach som ho zaslepil(a vybral katalizator a nahradil vyfukove tlmice rezonatormi atd) a nasledne cely system sania vycistil ba dokonca na golfe GT som vylestil sanie a to bol znacny rozdiel.u mna sa tym ani na jednom aute neprejavili ziadne problemy iba to ze vypustas viac co2 co pre mna bude mat hodnotu ked budu norme EURO5 podliehat aj lietadla ktore svinia tuto planetu brutalnym sposobom :(
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod rado09 » 22.05.2014 11:20

Máte někdo zkušenost se zaslepením egr u 1.6 crdi ceed1 08...dneska jsem rozebral sání a je to zase komplet zanesene...tak přemýslím že to zaslepím akorat nevím jak na to jestli stačí dát záslepku nebo se musí řešit i řídící jednotka
rado09 Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod spd001 » 22.05.2014 18:51

vzdy som daval iba zaslepku nic viac nic menej a nikdy mi ECU nevyhadzocvala ziadne chyby, aj ked je pravda ze na 2.0TDI PD som eger nezaslepil kedze vykon bol bohaty a sanie som nemusel nikdy demontovat(ak by som videl ten sajrajt urcite na na*eriem a zapcham ho :angry:
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod rado09 » 24.05.2014 11:46

Par postrehu.
Tak jsem to teda zaslepil :D (ruce porezane, dva klice zlomene :angry: ) kazdopadne
prvni start pohoda zadna zmena...prvni jizda v nizkych otacka vykon je slabsi ve vyssi to zase jelo... ale to je asi tim ze pri plnem kotli je egr normalne zavreny.... dalsi start za 3 hodiny check engine...takze to zase slo ven a vykon mi prisel zase lepsi...check engine nastesti po 3 startu zhasl. Takze to vidim ze mi nezbyden nez co 40 Tkm si nechat cistit sani a egr .. on ten egr nebyl ani tak spinavy ale to sani az k ventilum bozeeeeeeee :angry:
rado09 Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Berka » 24.05.2014 14:15

Neberte to jako reklamu, podobných produktů je na trhu dost a většina z nich funguje dobře. Tento jsem nedávno objednával pro našeho mechanika v práci, použil to na Peugeota 307 1.6 HDi a byl úplně nadšený jak se zlepšil chod motoru a auto mu přestalo padat do nouzového režimu. Když jsem viděl jak byl tem motor (sání) zadělanej karbonem tak jsem měl pochybnosti zda tohle něco vyčistí, ale prý se to vyčistilo téměř dokonale. Absolutně jsem nechápal, jak se může relativně moderní motor tak zaneřádit. Starý traktor po 30 letech provozu by vypadal lépe. Cena toho spreje je kolem 400-500 kč, což je celkem dost, ale funguje.

Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod bungee3 » 18.08.2015 20:34

Zdravím, taky zažívám peripetie se ztrátou výkonu 1.6 CRDI 66 kW rok 2011. Poprvé se to projevilo loni v listopadu při cca 78000 při cestě z Vídně, kde auto stálo přes týden na parkovišti. Nejprve svítila kontrolka motoru a auto vůbec nejelo. V servise mi vymazali závadu s tím, že bylo nestandardní chování EGR ventilu, ovšem po vymazání chyby už chybu nehlásil. OK. Auto jezdilo než jsem potřeboval jet koncem prosince opět do Vídně. Tehdy kontrolka motoru už nesvítila, ovšem chování motoru bylo zcela stejné. Měl jsem problém předjet kamion na dálnici. Nakonec mi v rámci záruky vyměnili EGR ventil.

Nyní jsem jel opět do Rakouska, ale momentálně do Alp. Ani jsem tam nedojel a zase se to chovalo divně. Pokles výkonu nebyl tak razantní, ale byl znát. Pak přišly na řadu Alpy a já jsem měl problém vyjet kopec na trojku!!! Kopec, který běžně v ČR jezdím na 5. rychlost. Vždy mi na chvilku pomohlo vypnout motor a zase nastartovat. Ovšem po pár km to bylo zpátky. Musím říct, že zároveň zrovna byly ty úmorné vedra, tak jsem to přičítal i tomu. Dalším průvodním jevem bylo, že při řazení z 1 na 2 nebo ze 2 na 3 auto strašně cukalo. Jako bych se neuměl rozjet. Po pár dnech všechny tyto problémy zmizely (možná kvůli kvalitnější naftě v Rakousku) až na nepatrný pokles výkonu, který přetrvává doteď.

Poklesu výkonu jsem si všiml i tak, že často jezdím se zapnutou aktuální spotřebou. Předtím když jsem na to na dálnici šlápnul a chtěl předjet, tak aktuální spotřeba byla 13,5 l/100 km. Nyní je to 11,5 l/100 km a když jedu delší trať, tak to padá k 10,8 l/100 km. Vždy jsem to měřil při zařazeném 6. rychlostním stupni. Než mi vyměnili EGR ventil, tak jsem taky vypozoroval, že to dává max 11,5 l/100 km.

Nyní je auto v servise (poslední dobou je tam jako doma), auto si projeli a prý se jim to zdá být v pořádku. Tak nevím co s tím mám dělat.
bungee3 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
98000 km @ 5.2 l/100km

Příspěvekod emilio30 » 31.05.2022 16:23

Berka nevieš čo to bol za sprej na čistenie toho sania?
emilio30 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
165000 km @ 5.5 l/100km

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí