Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu..

Re: Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu

Příspěvekod mir.jar » 31.08.2011 08:57

velmi lahko to vedia zlodeji vyuzit. Staci ak sa vedla teba postavi niekdo s primacom co bude snimat signal z kluca a ten prenesie do vysielaca co bude mat jeho kolega. Potom to bude fungovat ako keby mal vo vacku kluc.
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)
Nejvzdálenější účastník srazu (4)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod iNG pADRe » 31.08.2011 10:22

@ risou, nie, do NR uz nechodim, bol som v CYDA AUTO LEVICE, super pristup a ochotny personal... v NR to mozno este nepoznaju, ale uz viaceri to tu spominali, takze urcite to bude v kazdom servise kia na znamost... mimochodom to otvaranie kufra klucom mne funguje bez problemov.
Kia Sportage 1,7 CRDi, EX + extra: 18" origo kolá Kia + Navigácia Kia + Cúvacia kamerka + Zadné svetlá US style
iNG pADRe Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
84200 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod risou » 31.08.2011 21:09

iNG pADRe díky za radu, otváranie kufra funguje, treba len dlhšie podržať tlačítko. Len neviem ako mi môže prijímací technik v KIA servise povedať, že otváranie kufra nefunguje preto, že to asi nemám vo výbave!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
risou Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod iNG pADRe » 01.09.2011 12:27

@ risou, nemas zaco... a tipnem si, v NR Ti povedali o tom, ze to nemas vo vybave? to uz aj MinQ ma podobne skusenosti, kedy mu tam povedali, ze mensia paka na dvihanie sedacky nie je... to uz ani koment nepotrebuje :)
Kia Sportage 1,7 CRDi, EX + extra: 18" origo kolá Kia + Navigácia Kia + Cúvacia kamerka + Zadné svetlá US style
iNG pADRe Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
84200 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod MinQ » 01.09.2011 14:48

To risou:
To iNG pADRe:
Tak tak pani, jednoznacne som s Motor-Car Nitra skoncil. Naposledy som tam este teraz bol a aj to len z dovodu, ze som mal otvorenu reklamaciu na tu fotelu. Na dodanie tej paky som cakal cely jeden mesiac :!:
V najblizsej dobe sa chystam kupit tie strieborne podbehy a 18" orig. disky, tak pojdem pozriet do Levic do servisu, ktory odporuca iNG pADRe.
Tak si zelam vela stastia :drink:
MinQ Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Příspěvekod bartik » 01.09.2011 14:59

@MinQ
Ty 18" origo disky se normálně oficiálně prodávaj? Případně za kolik přibližně? Díky :)
Kia Sorento 2,2 CRDi 145kW, Comfort
bartik Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sorento II (2011)
20500 km @ 10.1 l/100km

Příspěvekod MinQ » 01.09.2011 17:33

To bartik:
Ano, ale cena je :shock:
V magazine KIA Vision ich ponukali za 139 EUR za kus, avsak v servise mi povedali, ze to vraj bolo len par uvadzacich kusov... A ponukli mi ich za 190 EUR s DPH za 1 kus (ale cena je bez TPMS kontroly tlaku - 1 kus TPMS stoji 60 EUR s DPH, aspon pokial si to dobre pamatam). Chcem navstivit aj iny servis a preverit u nich ceny. A hlavne mam niekolko otazok ... napr. ako je to s tou kontrolou tlaku, ked budem mat dve sady diskov s TPMS :?:
Je to dost drahe, ale proste ich chcem (co narobim, ked som sa pri kupe neskoro rozhodol), dokonca uvazujem, ze ponuknem na predaj tie orig. 17", a za ne si zaobstaram na zimu 16" (nech nemusim po kazdej zimnej sezone menit stabilizacne tyce) a na leto si kupim tie pekne 18". Mimochodom, v servise mi povedali, ze momentalne nie su k dostaniu, tak musim preverit, ci sa nieco nezmenilo.
Vsetko, co sa mi podari nove zistit, dam vediet.
MinQ Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Příspěvekod iNG pADRe » 02.09.2011 10:42

@ MinQ veru, daj vediet, za kolko su tie 16tky, tie chcem na zimu tiez... pripadne to sem mozno napisem skor, musim zavolat do LV a nahlasit sa na tie servisne ukony, tiez to sem potom hodim, nech viete...
iNG pADRe Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
84200 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Rafa » 04.09.2011 22:33

Ahoj, chci se jen zeptat ohledně těch zimních kol 17 " proč by byla nutná výměna těch stabilizačních tyčí a při 16 " bez problému. Zatím jsem s autem pouze v očekávání snad to bude v říjnu, ale zimní gumy a disky taky budu žřešit. tak dík za info
Rafa Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Beda » 05.09.2011 08:04

MinQ to myslel nejspis tak, ze mensi prumer (16") znamena vetsi vysku gumy, coz by melo vice tlumit razy, ktere pujdou do napravy od der na silnici. Osobne bych se 17" nebal, je to jen 2,54cm rozdil mezi nimi a 16". Ja mam na zimu paradoxne 18" a na leto 17" kola, protoze jsem to koupil na letnacich a pak se mi naskytla vyhodna koupe zimnich na discich.
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod MinQ » 05.09.2011 08:27

To Rafa:
Ano, Beda ma pravdu. Na 17" diskoch som v zimnej sezone, hlavne na zasnezenych cestach, nebol spokojny s komfortom jazdy. Neviem ci, a o kolko, sa budem citit lepsie na 16", len sa snazim nejako si pomoct (nemam to odskusane). Nejde len o vacsiu vysku gumy, ale aj uzsiu pneumatiku, co by mi mohlo na snehu pomoct. Nechce sa mi nahovarat, ze je to v poriadku, ked som bol zvyknuty na lepsi komfort jazdy dokonca aj u predchadzajuceho modelu Sportage. A to nehovorim o skusenostiach s inymi autami. Cez zimnu sezonu najazdim 30-40.000 km a napr. pri prudkom snezeni na dialnici Wien - Budapest, odchadzam z auta maximalne vysileny z toho, ako sa snazim udrzat pri tom traseni volant. Rafa, neviem, ci to bude lepsie na 16" diskoch, len to chcem vyskusat. Po 19.000 km som menil stabilizacne tyce, uvidim, co prinesie nasledujuca zimna sezona.
MinQ Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Příspěvekod Rafa » 05.09.2011 12:19

Díky oběma za vysvětlení ohledně velikostí kol, má to logiku, když už jsem tu tak se zeptám jakou značku zimních gum používáš co jsem hledal tak většinou mi to ukázalo Nokian nebo Hankook máte s nimi nějaké zkušenosti?
Rafa Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod MinQ » 05.09.2011 17:26

Rafa píše:když už jsem tu tak se zeptám jakou značku zimních gum používáš co jsem hledal tak většinou mi to ukázalo Nokian nebo Hankook máte s nimi nějaké zkušenosti?

Ahoj,
myslim, ze je dolezite rozlisovat letne a zimne gumy, s vozom som dostal letne Hankook, a mozem o nich hovorit len neutralne, pretoze by mi v lete takto posluzili asi akekolvek ine. Moj styl jazdy letne pneumatiky neposuva na hranicu ich dokonalosti, tak sam to asi neposudim. A tak to asi aj zostane, myslim, ze na leto budem volit akekolvek gumy, ktore budu k dostaniu v tej chvili, ako ich budem menit. Avsak zimne gumy budem vzdy volit len z tych najkvalitnejsich. Poslednu sezonu som mal Continental Cross Contact Winter. Vela ludi tu spominalo zimne Nokiany. Ja som ich mal pred niekolkymi rokmi na Nissane QashQai a nebol som s nimi spokojny kvoli velmi tvrdej zmesi, velmi malo sa opotrebovavali, bolo na nich dost smyklavo, a tak som v zime radsej pouzival ine auto. Mozno vsak budem prekvapeny, ze inym sa tie gumy pacia.
Myslim, ze na toto vsak mame vytvorene uz samostatne vlakno. Asi by bolo vhodne to tam presunut.
MinQ Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Příspěvekod barny70 » 11.09.2011 14:31

Keďže som sa vrátil z dvojtýždňovej dovolenky v Chorvátsku, tak napíšem pár dojmov:
Začnem tým najhorším, aj keď je to v podstate prkotina. Odstavil som po ceste do Orebiču auto, 9 dní na neho nešahol a keď som chcel ísť po 9 dňoch na výlet tak som ani len neotvoril auto diaľkovým ovládaním. Skúsil som kľúčom v očakávaní alarmu ( trúbenia ) a nijaký zvuk sa nekonal. Tak som šiel naštartovať a ani len svetielko nádeje na prístrojovke :? Nemám istotu, ale na 99% to bolo spôsobené tým malým svetielkom v batožinovom priestore - nebol úplne dovretý a keďže pieklo slnko a roleta bola zatiahnutá tak som si to nevšimol že svieti - až keď som nenaštartoval auto tak som rukou zistil že nie je úplne dovretý. Poviem to takto - moja blbosť, ale vo Fábii za polovičnú cenu sa to svetlo po pol hodine s otvoreným kufrom samo vyplo ... Keďže nemám štartovacie káble - načo do nového auta, nie :oops: :oops: :oops: - tak mi domáci zavolali mechanika ktorý prišiel s niečim čo mne pripomínalo defibrilátor - ospravedlňujem sa za odbornú neznalosť, možno niekto viete o čom hovorím - napojil, naštartoval som a bolo. Po 150 km jazdy do Mostaru bola baterka dobitá.
Ešte jedna menej príjemná vec je že predok tohto auta pri Balatóne schytal aj ten hmyz ktorý tam ani nebol - to bola hrôza a nešlo to umyť. Wapka si s tým poradila.
Čo sa týka jazdy, pre mňa to bola pohoda a radosť šoférovať. Najazdil som cca 2700 km z toho zhruba 2000 po diaľniciach. Tam som nahodil tempomat a na ňom 140 km/h a šiel. Nie je to s týmto autom najekonomickejšie, ale mne to stálo za to radšej prísť domov skôr aj keď s vyššou spotrebou. Tá bola celkovo 7,0 l, na úsekoch kde bola čisto dialnica a tých tachometrových 140 to bolo 7,5. Hovorím o spotrebe podľa tankovania, nie podľa PP.
To ako to auto držalo nastavenú rýchlosť kopec-nekopec ma riadne bavilo - kolega s benzínovou Toyotou Auris vždy v kopci poriadne zaostal.
Teraz už len musím nanovo ponastavovať rádio, keďže sa celé rovnako ako PP vymazalo. Okrem toho mi včera cestou domov dvakrát nepripojilo telefón, čo sa mi predtým nikdy nestalo, ale dnes už funguje . Tak snáď to bolo len tou vybitou baterkou.
No a čo sa týka Orebiču - bolo to 4. stredisko v Chorvátsku kde som bol a mne sa páčilo najviac. Už len to že na jednej pláži je polovica piesok ( a ja piesok môžem :D ) a polovica štrk som ja ešte v HR nevidel. Veľkosť pre mňa akurát, nevyhľadávam "megastrediská" typu Makarska, kľud na spanie, obchodov tak akurát, voda čistá, tohto roku výborná teplota, sem tam nejaký ten bar - aj na pláži - no ja som proste bol spokojný :thu:
Sportage 2011 1,7 CRDi EX
Obrázek
barny70 Muž
KIA Family

9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (11)

Kia Sportage III (2011)
162000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Jakubxxx » 16.09.2011 18:03

20.9. odchadzam do Talianska (jablka brigada).Voz bude dosť naloženy 5 chlapov cca.405kg,batožina cca.60kg a strešny nosič.Mate niekto skusenosť s takou zaťažov alebo mam mať oabavy? :kia:
Dakujem
Kia Sportage III (2011),2.0 CRDi EX tmava seda
Jakubxxx Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2011)
54000 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Sportage