Keďže som sa vrátil z dvojtýždňovej dovolenky v Chorvátsku, tak napíšem pár dojmov:
Začnem tým najhorším, aj keď je to v podstate prkotina. Odstavil som po ceste do Orebiču auto, 9 dní na neho nešahol a keď som chcel ísť po 9 dňoch na výlet tak som ani len neotvoril auto diaľkovým ovládaním. Skúsil som kľúčom v očakávaní alarmu ( trúbenia ) a nijaký zvuk sa nekonal. Tak som šiel naštartovať a ani len svetielko nádeje na prístrojovke

Nemám istotu, ale na 99% to bolo spôsobené tým malým svetielkom v batožinovom priestore - nebol úplne dovretý a keďže pieklo slnko a roleta bola zatiahnutá tak som si to nevšimol že svieti - až keď som nenaštartoval auto tak som rukou zistil že nie je úplne dovretý. Poviem to takto - moja blbosť, ale vo Fábii za polovičnú cenu sa to svetlo po pol hodine s otvoreným kufrom samo vyplo ... Keďže nemám štartovacie káble - načo do nového auta, nie

- tak mi domáci zavolali mechanika ktorý prišiel s niečim čo mne pripomínalo defibrilátor - ospravedlňujem sa za odbornú neznalosť, možno niekto viete o čom hovorím - napojil, naštartoval som a bolo. Po 150 km jazdy do Mostaru bola baterka dobitá.
Ešte jedna menej príjemná vec je že predok tohto auta pri Balatóne schytal aj ten hmyz ktorý tam ani nebol - to bola hrôza a nešlo to umyť. Wapka si s tým poradila.
Čo sa týka jazdy, pre mňa to bola pohoda a radosť šoférovať. Najazdil som cca 2700 km z toho zhruba 2000 po diaľniciach. Tam som nahodil tempomat a na ňom 140 km/h a šiel. Nie je to s týmto autom najekonomickejšie, ale mne to stálo za to radšej prísť domov skôr aj keď s vyššou spotrebou. Tá bola celkovo 7,0 l, na úsekoch kde bola čisto dialnica a tých tachometrových 140 to bolo 7,5. Hovorím o spotrebe podľa tankovania, nie podľa PP.
To ako to auto držalo nastavenú rýchlosť kopec-nekopec ma riadne bavilo - kolega s benzínovou Toyotou Auris vždy v kopci poriadne zaostal.
Teraz už len musím nanovo ponastavovať rádio, keďže sa celé rovnako ako PP vymazalo. Okrem toho mi včera cestou domov dvakrát nepripojilo telefón, čo sa mi predtým nikdy nestalo, ale dnes už funguje . Tak snáď to bolo len tou vybitou baterkou.
No a čo sa týka Orebiču - bolo to 4. stredisko v Chorvátsku kde som bol a mne sa páčilo najviac. Už len to že na jednej pláži je polovica piesok ( a ja piesok môžem

) a polovica štrk som ja ešte v HR nevidel. Veľkosť pre mňa akurát, nevyhľadávam "megastrediská" typu Makarska, kľud na spanie, obchodov tak akurát, voda čistá, tohto roku výborná teplota, sem tam nejaký ten bar - aj na pláži - no ja som proste bol spokojný