Odtlmenie a odhlučnenie podvozku

Re: Odtlmenie a odhlučnenie podvozku

Příspěvekod vladislav » 04.06.2010 19:03

Já mám jen takovou malou připomínku....Co na to bude řikat servis a záruční podmínky???Jezdil jsem v Soulu přes 1000km a nezdála se mi až tak velká hlučnost naproti Ceedu...Spíš byl tvrdší na podvozku...:)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod runis » 04.06.2010 19:53

Izoflor ani polystyren! Potřebuješ zmenšit rezonanci plechu. Takže zatížit a zpevnit. Za jízdý jsou rezonance přenášeny od kol, motoru a také proudění vzduchu kolem vozu. Zatížení snižuje hluk v nízkých frekvencích. To je to hluboké hučení a odvalující se kola. Spolehlivé je plech zatížit. Plech se chová jako membrána a vytváří při rezonanci hluk. Když ho zatížíš, spevníš, tak nerezonuje - nehlučí. Co se týče servisu, tak záleží. Na soudnosti! Jak můžu zkazit auto i protikorozní ochranu tím, že zevnitř vozu, na podlahu pod koberec, samozřejmě čistou a suchou, nalepím bitumenový pás? Jedná se o stejný materiál, který máte běžně v autě. Jenom ne tolik, kolik by bylo třeba. Jsou to ty asfaltové pláty, kterými je plech polepen. Akorát je možná i nalakovaný. Odhrňte koberec v kufru a možná, že v Ceedu je taky. Ve Venze je napravo vedle rezervy. Jeho rozměr je asi 15 x 30 cm? Mimochodem hlučný motor zůstane hlučným. Jenom ho trochu utlumíte. Tady pomůže pouze výběr jiného vozu. Jo Venga ani v naftě nemá pod kapotou ani trochu tlumící hmoty. :-( Tam ale s materiálem opatrně. Neleží na podlaze, ale visí "na stropě" a pod ním se topí! Takže něco, co bude držet a teplem se neodlepí!!! A pozor na hořlavost!!! Mimochodem sloupky karoserie A jezky vedou hluk od předních kol k uším řidiče a spolujezdce jako zvukovod. Tady snad jedině vypěnit. Ale to bych nedělal. Co v případě opravy.
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Prokeš » 06.06.2010 10:06

Tak taky něco přidám do vínku,zatím jsem zkusil toto než něco budu lepit , otec dělá v traktorce a tam odhluční traktory(též se to dává do vagonu a těžkých strojů na odhlučnění a autobusů) tim že tam dávají centimetr tlustou lisovanou cupaninu takovou hutnou(je to nehořlavé a nesaje to vodu)tak mi toho roli přivezl takže sem vyndal z kufru rezervu zadní sedačku a plasty na bokách , na boky 1 vrstvu do kufru na spodek 2 vrstvy a zase všechno spět . A doopravdy se to dost rapidně snížil hluk aj ty rázy od zadních kol se utlumily , že registrujete spíš předek, tak asi tak nějak... až bude v zimě čas tak asi něco udělám s předkem... tak čau :drink:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Prokeš Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Soul (2009)
80000 km @ 5.5l l/100km

Příspěvekod Jenda » 06.06.2010 19:02

Vypadá to jako geo-textilie, :thu: která nepropouští vodu a dává se na úpravu rozbahněných cest a navrch na ní štěrk či elebrant. Hodně se používala na úpravu cest v povrchových lomech. ;)
Jenda Muž
KIA Family

5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2009)
0 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Pete62 » 06.06.2010 22:56

Tak som cez vikend dorobil aj druhu stranu. A do dveri som nalepil uz spominany Terodem SP 100 ;) . Neda mi nespomenut, ze i zvuk z audia sa vylepsil :thu: . Ak by sa dvere aj utesnili (na co mi opat chybal material) efekt by bol hodne citelnejsi :yes: (snad nabuduce) Aj pena tentokrat zafungovala bez problemov :thu: , akurat som ju natlacil tesne vedla, ako som povodne chcel :lol: . Natlacil som ju do vnutorneho podbehu :( a ten vonkajsi ostal dunivy, tak ako predtym :cry: . Nevadi, treti pokus sa urcite :) vydari. Napriek drobnym omylom, neostava mi nic ine, len konstatovanie, ze som spokojny so svojou dobre vykonanou pracou :) , teda s vysledkom tohto snazenia. Dospel som tiez k nazoru, ze neexistuje buchotavy podvozok (s vynimkou vymlateneho). Su len plechy, ktore sa rozozvucia prechodom cez nerovnost. Ti, ktori k tekejto praci nemate vztah, nepustajte sa do toho :thd: . Venujte energiu tomu, co vas bavi. Zato ocenujem prispevok napr. runisa od Vengy :thu: . Mimochodom Terodem SP 200, ktory som sice nepouzil, by mal byt vhodny prave pre odtlmenie kapoty motora. Drzim palce domacim kutilom :drink:
Pete62 Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Soul (2009)
70000 km @ 5.1 l/100km

Příspěvekod rudolf.tomka » 17.06.2010 22:01

http://www.colortau.sk/produkt/prod_3b.htm :?: :?:
Samolepiaca bitúmenová tesniaca rohož - mäkká APP 500 x 500mm 4,82 €
Samolepiaca bitúmenová tesniaca rohož - tvrdá APP 250 x 500mm 1,72 €
Samolepiaca bitúmenová tesniaca rohož - s hliníkovou vrstvou APP 500 x 500mm 7,04 €
Samolepiaca polymérová tesniaca rohož - hladká APP 500 x 500mm 6,36 €
ceny :thu:

alebo http://www.compad.sk/index.php?category ... slug=Odhlučnenie&PHPSESSID=17ad094b869366d2ac12cbb8369ee72c
KIA SOUL 1,6 CVVT tomato red
rudolf.tomka Muž
KIA Family

Sponzor (13) TOP sponzor (2)

Kia Soul (2009)
183000 km @ 7.50 l/100km

Příspěvekod runis » 29.06.2010 21:05

Re: Prokeš - ideální je ten plech polepit bitumenem (anebo Dynamatem za hříšné peníze) a na to pod tapecír dát ještě vrstvu něčeho takového hutného co jsi nám představil na fotkách! Odrušíš tím nízké frekvence, které se i přes ten bitumen dostanou dále. Čím je tkanina hustější, těžší, tím lépe. Hluk se šíří kulovitými vlnami a proto se dostane odkud koliv, kam koliv. Snad jsem to popsal dobře. Vysoké frekvence -výšky jdou přímočaře a tedy, pokud mají něco v cestě (papír, plech), tak se k uchu nedostanou! Ale ty nás netrápí, spíše je problém spodní pásmou. A tímhle se to dá také omezit. Jen pozor na tloušťku materiálu, aby na to šel dát tapecír!

Re: Pete62 - děkuji! Jinak ten Terodem chci dát na kapotu. Myslím SP 200. Už se chystám i koupit hlukoměr. Jen amatérský, ale jsem zvědav jak to dopadne. K izolaci motoru se chystám ještě střiknout podvozek a výhledově něco na podlahu, a možná jeden - dva pláty do dveří. Tady uvažuji nad materiálem (na tu podlahu) SikaDamp 630. Je to bitumen s Al folii o tloušťce necelé 2 mm a rozměrech 80 x 20 cm. Cena 1 ks kolem 200,-Kč. Zkušenosti dle lidí na netu celkem OK. Dokonce jej lepí i na střechu! Střecha by byla také fajn udělat, ale nevím jak sundat tapecír střechy na Venze. Divili by jste se co to udělá, když se střecha izoluje! Jo a do dveří za reproduktory pouvažujte o gelové kostce od Dynamatu - jménem Dynaxorb. Na netu i za výbornou cenu něco přes 600,-Kč za pár. Já platil 1000,-Kč. :-) Omezí to vlny od reproduktoru co bijí do plechu dveří a zvýrazní to zvuk. Hlavně basy. Bylo to poznat, hrálo to lépe. :-) Pete62 jestli máš nějaké foto, když jsi sundával tapecír z podlahy, prosím pošli mi ho na soukromý mail. Přeposílám ti ho přes SZ. Děkuji. No a pokud se do toho opět pustím, tedy obhájím to opět před svou ženou, tak se pokusím udělat nějaký materiál jako Pete62. Ale vzhledem k nedostatku času prosím o trpělivost. :-) Mám toho hodně co přes léto na práci.
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Předchozí

Zpět na Soul