zásadní problém Night Breaker je ten, že žárovka je vyrobena na mírně nižší napětí (11V), než je v autě (12-13,5 V) - to ale výrobce na obalu záměrně neuvádí. Tím dojde k přežhavení vlákna, vlákno podává vyšší světelný výkon, světlo je bělejší (spektrum posunuto od IR a červené více k modré a UV). Bohužel tím vždy utrpí životnost.
Klasická životnost žárovek je 1000 hodin, u halogenových je to 2000 h. Měrný zářivý výkon žárovek je někde mezi 10-13 lumen na watt. U halogenových žárovek je to až 18 lm/W. U žárovek na nižší napětí (12V) potřebujete na stejný výkon vyšší proud a tedy nižší odpor vlákna, proto je vlákno silnější a kratší, nechladí se tak jako dlouhá vlákna u žárovek na 230 V a může dávat lepší zářivý výkon
Kdysi se ve fotoateliérech na focení používali žárovky silně přežhavené, které dosahovali fantastických 30lm/W. Daní za to byla životnost ne 1000h, ale jen 15-20hodin při napětí 220 V. Kdyby je někdo připojil na 180-190 V svítily by sice slaběji, ale vydržely by 1000 h jako jiné žárovky
A to stejné je se skvělými NB. Koupil jsem je před léty, hned jak se objevily na trhu a vydržela mi jedna 6 měsíců, druhá asi 8. Od té doby mám úplně obyčejné žárovky za cca 80 korun kus a mám jistotu, že mi nějaký rok vydrží