Díky za odpovědi, koukám, že se jich tu sešlo spousta. Koukl jsem na ně i do manuálu a pomalu tomu začínám přicházet na kloub

Ale myslím, že bude třeba ještě celá řada

výzkumů
Skrew píše:Začnu od konce. Když auto neotevřeš do tuším 30s od odemčení dálkovým ovladačem, tak se zase zamkne. Je to ochrana proti náhodnému odemknutí.
OK, to se zdá celkem jasné.
Skrew píše:Otevírání na dvakrát zevnitř, je taky bezpečnostní funkce. Prvním zatáhnutím za kličku si dveře odemkneš a druhým zatáhnutím je teprve otevřeš.
Aha, to je tedy způsob otevření dveří zevnitř, pokud jsou zamknuté. Tuším, že jsem četl v manuálu, že se takto chovají všechny dveře kromě řidičových - ty se otevřou na jedno zatáhnutí i když byly zamčené. Předpokládám, že takové otevření dveří neotvírá jiné dveře, než ty příslušné. Ale jak bylo psáno ve vedlejším příspěvku - (možná) to otevírá i kufr.
Skrew píše:Ta bezpečnost je v to, že když jedeš rychle, tak než zatáhneš za kliku podruhé, dveře se ti mezitím zase zamknou, takže ti nikdo za jízdy nevystoupí.
No dobře, nevozím dementy, ale budíž.
Skrew píše:A odemykání po skončení jízdy, tak na to si proste musíš zvyknout. Systém je navržen tak, že když zastaví auto, řidič vypne motor, vytáhne klíč a pak otevře své dveře, tak se odemkne celé auto. Jinak ne. Tohle mě zlobí hlavně když třeba zaparkuju, vylezu ven kouknout jestli nestojím blbě a když jsem spokojen tak se jen natáhnu do auta, vypnu motor, vytáhnu klíčky a auto zůstane zamknuté, protože jsem dveře řidiče otevřel dřív = ve špatném pořadí.
Aha. Takže se domníváš, že k otevření všech dveří dojde až tehdy, až řidič vytáhne klíče ze zapalování A NÁSLEDNĚ otevře svoje dveře. Dokud toto pořadí nenastane, jsou standardně dveře všech ostatních zamčené a musejí se otevřít (když pominu tlačítko u řidiče a/nebo zmáčknutí centrálu) jen zevnitř, a to dvojitým zatažením - i když třeba už auto stojí a má vypnutý motor. To mně přijde strašně překombinované, schválně to teď budu "vědecky"

pozorovat.
Skrew píše:Následné odemykání/zamykání pak záleží na aktuálním stavu dveří.
Pokud je auto celé zamknuté (nikdo po jízdě neotevřel dveře), klíč na tlačítku svítí, tak se tlačítkem vůz odemkne.
Pokud už se nějaké dveře otevřely, klíč na tlačítku bliká (nebo je zhasnutý, když není zamknuto nic) pak se po stisknutí tlačítka auto zkusí celé zamknout. Pokud jsou ale nějaké dveře otevřené, auto zjistí že se zamknout nemůže a celé se odemkne.
Aha, takže svítící kontrolka znamená, že je vše zamknuté, blikající znamená, že je něco zamknuté a něco odemknuté a zhaslá, že je vše odemknuté.
Stisk tlačítka vyvolá akci, která se pokouší buď celé auto zamknout nebo celé odemknout, ale záleží na situaci, o co se pokusí a jak to vlastně dopadne

No, myslím, že tady měli konstruktéři opravdu zrovna po mejdanu, tady by se samostatné odemykací a samostatné zamykací tlačítko přímo nabízelo.
Skrew píše:Trochu zmateně pak může působit situace když dojedete, řidič zůstane sedět, spolujezdec vystoupí a zavře dveře a chce si něco vzít ze zadních sedadel. Dveře jsou ale zamknuté a když je chcete odemknout, tak prvním stisknutím nejdříve celé auto zamknete, protože dveře spolujezdce už byly odemčeny. Já tlačítkem dveře častěji odemykám, takže bych ocenil, kdyby se auto při částečném zamčení prvním stiskem odemklo celé.
Souhlasím, viz moje předchozí odpověď. Proč bych taky to tlačítko používal na zamykání, když se auto furt zamyká samo ? Snad jen, kdybych třeba v autě chtěl přespat nebo kdyby mě chtěl zrovna teď někdo násilím vytáhnout z auta, do kterého jsem právě nasedl.
Skrew píše:Jako úplný nesmysl pak působí možnost otevřít dveře kufru když je auto za jízdy zamknuté - např. zastavím na křižovatce a nějaký kolemjdoucí mi může klidně vlézt do kufru.
No to snad ne, to by byla třešinka na dortu nesmyslně složitého odemykání ! Budu muset sehnat nějakého figuranta, nechat ho stát venku, nastartovat, objet kolečko, vrátit se k němu a před vystoupením kohokoli z auta musí zkusit kufr.
Skrew píše:Ale všechno tohle chování je určite popsáno v manuálu.
Jasně, několik let studování manuálu a praktických výzkumů, no a pak si namaluju síťový stavový graf a přilepím si ho na palubku

KIA cee'd SW I. generace, 1.6 CVVT 92 kW, 2013 (jeden z posledních vyrobených kusů 2012), barva blue clyde (AA2)