Parkovací robot SPAS

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Parkovací robot SPAS

Příspěvekod Honza_K » 23.07.2013 22:00

Ahoj všichni. Jsem čerstvým majitelem Ceeda ve výbavě exclusive včetně balíku výbavy ultrapaket. Ten mimo jiného obsahuje i parkovacího robota SPAS. Máte s ním někdo zkušenost? V manuálu je napsáno, že během parkování s robotem musí být sešlápnutá brzda, což mi přijde trochu divný...jak může auto jet se sešlápnutou brzdou. Zatím jsem ho ještě nezkoušel, ale rád bych nejdřív věděl jak na to. Díky za radu.
Honza K.
Honza_K Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Parkovací robot SPAS

Příspěvekod maxipes6 » 24.07.2013 00:44

To mi pripadá trochu divné. Zatiaľ som ho ešte nemohol vyskúšať, lebo od predania auta mi ešte nevymenili park. senzor. No, ale ako predpokladám, SPAS nájde miesto, zaradím R a cez spojku a plyn budem pomaly cúvať a to isté, keď zaradím 1, nie ? Lebo takto si to predstavujem ale prax ešte nemám, tak by som privítal aj ja radu.
Kia Cee'd II 1.6 GDI TX (Výbava popísaná v GARÁŽI)
maxipes6 Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd II (2012)
111111 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod KIASTORM » 24.07.2013 01:11

Pani urobte nam vsetkym laskavost,aby sme mohli v noci spavat kludne,trenujte to niekde na prazdnom parkovisku medzi lampami :D
Kia Sportage 1.7CRDi Sand Track+coolove svetla+Turbo GDI maska :-)+Stebel TM80 Magnum horn
KIASTORM Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (2)

Kia Sportage III (2011)
82000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod Honza_K » 24.07.2013 09:16

No napadá mně, že se rychlost vozu koriguje jen uvolňováním brzdy, plyn je možná nějakým způsobem v tomto režimu dávkován automaticky. V manuálu je skutečně několikrát kladen důraz na sešlápnutou brzdu, na překlep až moc často :-(. Fakt tu není nikdo, kdo SPAS používá a ví, jak to funguje?
Honza_K Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod snike » 24.07.2013 09:45

SPAS v autě mám a již jsem ho zkoušel. Mám manuální převodovku, takže si rychlost auta při parkování řídím sám přes spojku, plyn a je jedno zda couvám, nebo pak dorovnávám dopředu. Brzdu používám samozřejmě pro zastavení :yes: U automatu stačí pustit brzdu a auto se samo rozjede malou rychlostí. Pomocí tohoto systému takřka vůbec neparkuji, jednak je to pomalé a několikrát mi to v průběhu parkování hodilo hlášku, že systém se deaktivoval a mám si doparkovat sám :D Beru to spíše jako ukázku na pobavení co auto umí ... a občas i neumí :lol: ... pro spolujezdce. Ještě bych to pochopil jako pomocníka pro toho, kdo parkovat moc neumí, ale 100% spoléhat na to rozhodně nejde ... vlastní zkušenost ;)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Honza_K » 24.07.2013 10:05

Díky za vysvětlení. Až vyzkouším, dám vědět, jak to dopadlo .-). Je mi jasný, že je to jen taková blbost navíc, samostatně bych to nepořizoval, ale bylo to v balíku ULTRA, tak proř to nezkusit .-).
Hezký den, Honza K.
Honza_K Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod achiles » 24.07.2013 10:08

Zkousel jsem to zatim jen z legrace s jednim zaparkovanym autem - to nefunguje. Pokud misto zacnu hledat vedle tohoto auta a pred nim zadne neni, tak misto nenajde. Pokud to zapnu jeste pred tim autem, tak misto najde, zacne sikmo couvat, ale jiz to nesrovna a couva porad sikmo.

Jinak brzda pri parkovani potreba samozrejme potreba neni. Pouze pro zastaveni. (man. prevodovka)
Kia Cee'd SW II (2013) Casa White, 1.6 GDI 99KW, exclusive + p. Ultra 3 ... Obrázek
Kia ProCeed GT (2024) Orange Fusin, 1.6 T-GDI 150KW
achiles Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
115000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod Honza_K » 24.07.2013 10:35

HM, zdá se, že to zase nebude až takovej zázrak :-). No na YouTube to vypadá dost zajímavě, každopádně to zkusím, jsem na to zvědavej.
Honza_K Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod jean » 24.07.2013 21:48

Me se s tím povede zaparkovat tak v jednom ze čtyř případů. Obvykle se to v průběhu parkování vypne a doparkuj si sám. No alespoň si to většinou dobře najede tak dotočit to už není problém :-)
jean Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Honza_K » 26.07.2013 20:18

Tak jsem dneska SPAS vyzkoušel. Je to tak jak píšete, auto se ovládá klasicky - spojka, plyn a řadí se dle pokynů na displeji. Moc se na to spolehnout nedá ;) . Auto celý manévr dokončilo až na pátý pokus.
Honza K.
Honza_K Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod foxtrot » 27.07.2013 00:28

Mám, občas používám (spíše pro srandu), a to v automatu. Což je větší pohoda, opravdu stačí jen povolit brzdu a pak zase přibrzdit. S velkou mezerou nemá problém, to nechá větší odstup mezi auty (skoro 2 m) a dopředu si již popojedu sám, abych nezabíral místo. Zkoušel jsem parkovat s malou mezerou, tam se mne cee'd snažil natlačit k autu před i za mnou tak blízko, že jsem pískání parkovacího asistenta nevydržel a vždy přeřadil - doparkoval, ale zadek mi zůstal koukat trochu do silnice. Ale to už byl fakt trochu extrém. Dobré je, že při menší mezeře občas i vyžaduje popojetí dozadu/dopředu víckrát.
Občas mi nechytne parkovací mezeru, i když je fakt velká - spíše při parkování doleva. Jestli chápu správně, umí zaparkovat i ZA jedno osamocené auto, před auto ne. Když se parkování chytne, tak už i doparkujeme až do konce :) Řadí příjemně k chodníku bez větší mezery, BTW musím si stále zvykat, jak je cee'd SW oproti Renaultu Clio velký a všude při parkování přečuhuje další auta :D
KIA cee'd 1.6 GDI DCT, Exclusive + Ultra 1, Dark Gun
Obrázek
foxtrot Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2013)
4000 km @ 8.2 l/100km

Zpět na Elektronika