Elektricky sklapatelne zrkadla - manualne vyklopene

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Elektricky sklapatelne zrkadla - manualne vyklopene

Příspěvekod maxipes6 » 06.07.2013 16:44

Dobry deň. Včera som mal nepríjemnú skúsenosť s "opitými" ľudmi, ktorý nevedia, čo od bujácnosti robiť a sklápajú spetné zrkadlá na autách. Povedal som si, že naštastie, ja mám sklopené, no oni mi na strane šoferá zase vyklopili zrkadlo. Myslel som, že asi bude motor kaput, keď v manuái píšu, že sa o ručné vaklopenie zrkadiel nemám ani pokúšať, lebo by sa mohol motor pokaziť, no keď som auto odomkol, spolujazdcove sa odklopilo a vodičo zostalo vyklopené a keď som to zase zamkol, už sa pekne obi dve zavreli. No vodičove sa dlhšie otvára aj zatvára, no neviem, či to robilo aj pred tým. Nič v nom nevrzga ani nepraská (možno sa zvuk trošku zmenil, ale to mi môže teraz len tak pripadať), len proste, keď to otváram alebo zatváram, ide o malinko dlhšie, ale nie že by išlo pomalšie. Je to chyba alebo to je dané tým, že vodičo sa otvára do väčšieho uhla (myslím si, lebo sa mi na každom novšom aute zdá, že vodičové je otvorené viac). Ak by ste to mohli niekto odsledovať na vašich autách, budem veľmi rád a vďačný. Ďakujem za odpovede
Kia Cee'd II 1.6 GDI TX (Výbava popísaná v GARÁŽI)
maxipes6 Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd II (2012)
111111 km @ 6.8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Elektricky sklapatelne zrkadla - manualne vyklopene

Příspěvekod zaplosak » 06.07.2013 16:58

Ahoj, mě se stalo něco podobného - při umývání jsem prdelí vyklopené zrcátko jakoby přelomil ven, no krve by se ve mě nedořezal, nadával jsem si jakej sem vůl že tak blbě zničím špígl - no nic s ním není, normálně šlape.... Jarda. :thu: :kia:
zaplosak Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed III (2018)
3000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod maxipes6 » 06.07.2013 17:27

Díky moc. Za toto som moc rád, lebo ja keď som to videl, tak ma išlo normálne poraziť. Inak, na tú dobu otváranie a zatvárania by si sa nepozrel, prosím ťa ?
maxipes6 Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd II (2012)
111111 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod zaplosak » 06.07.2013 17:58

to se nemusím dívat, dělá mi to taky tak, řidičovo zrcátko se otevírá i zavírá delší dobu než zrcátko pravé, řekl bych že cca o půl vteřiny, vůbec to neřeším, je to v záruce. Jediné co mi k tomu řekl prodávající při předávání vozu je to, že v zimě když se dají předpokládat jakoby námrazy - mrznoucí déšť a tak - abych je nechával radši otevřené...
zaplosak Muž
Fanda vozů Kia

Kia Ceed III (2018)
3000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod maxipes6 » 06.07.2013 19:41

Ešte raz, díky moc. Som veľmi rád, že sa tomu nakoniec nič nestalo, lebo by ma asi trefil šlak. Jo, k tej zime, to isté, čo som sa rozprával so známimy, čo tiež majú ele. zrkadlá, cez zimu nechať otvorené a je to.
maxipes6 Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd II (2012)
111111 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Ice_B » 06.07.2013 23:55

Ahoj. Mám Ceed I a tiež sa mi "späťáky" nevyklápajú rovnako rýchlo, takže to nebude žiadna chyba. A čo sa týka manuálneho sklápania a vyklápania, je to v pohode, pracujem v automobilke a koľkokrát sklápame zrkadlá ručne, vôbec to nieje na závadu. To upozornenie v príručke má možno rovnaký význam ako v Amerike upozornenie na plastovom poháriku od kávy, že môže byť horúci, taká blbosť je to...
Ice_B Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2007)
182000 km @ 5.0 l/100km

Příspěvekod maxipes6 » 22.07.2013 23:43

Tak aj keď neskôr ale ďakujem za všetky odpovede a ako hovoríte, na zrkadlách nieje nič vidieť (no zatiaľ som neskúšal vyhrievanie ale nemyslím, že by nemalo byť).
maxipes6 Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd II (2012)
111111 km @ 6.8 l/100km

Zpět na Elektronika