Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Parkovací senzory

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Parkovací senzory

Příspěvekod dad » 29.04.2012 11:02

aj ja som dal namontovat senzory kvoli manzelke, sice nie je nesika ale predsa na venge je asi jedinou nevyhodou neprehladnost dozadu, robili mi to priamo v kia servise, vlastne to bolo pridavna vybava k fabrickemu autu este pred samotnou kupou, cena bola 200 Eur, funguje to dobre-vydava to zvukove signaly roznej frekvencie a vizualne mozes sledovat maly display kde vidis vzdialenost v metroch-napr. 0,5 metra a ak je prekazka nie priamo za autom, ale po stranach ukaze sa tam aj cervena ciara na prislusnej strane, este som neskusal presnost - teda ked ukazuje napr. 0,8 metra ci je to naozaj 80 cm od prekazky, ale ked vyskusam poviem :?
Naposledy upravil dad dne 29.04.2012 13:36, celkově upraveno 1
Venga 1.4CVVT EX
dad Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod murarikm » 29.04.2012 12:51

Viděl jsem to u kámoše na CEEDu, moc se mi to nelíbilo. Byl to výrobek Jablotronu, a taky koupeno jado nadstandartní výbava u nového vozu, Vypadá to jako by si to dělal někde doma na koleně. Mohli to mít přímo v palubní desce.
KIA CEED SW 1,4 SPORT, srpen 2011, tmavě modrá
murarikm Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW (2011)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod dad » 29.04.2012 13:35

suhlasim, nie je to mozno najkrajsie riesenie, ale ucel to splni, viac mi vadi, ze na cervenom narazniku svietia cierne senzory a sice to vedia streknut na cerveno, ale vraj to neodporucaju kvoli znizeniu citlivosti senzorov
Venga 1.4CVVT EX
dad Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod nokia » 14.03.2013 20:18

vyměnil jsem nové Valeo a je to uplne jinde!!
nokia Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod petr023 » 08.07.2013 09:12

Já mám senzory ve výbavě a dost mi to usnadňuje parkování, hlavně v těsných garážích. Někdy mi ten zvuk však pěkně leze na nervy, naštěstí se to dá vypnout a koukat jen na monitor.
petr023 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod bakua » 17.08.2013 02:09

Caute hosi. Ma nekdo zkusenosti s timto?

http://www.ebay.com/itm/CAR-REAR-VIEW-C ... 5af12b8dbc
http://www.ebay.com/itm/4-3-Screen-TFT- ... a2&vxp=mtr

popripadne jako displej toto, ale to uz bude asi moc velka krava http://www.ebay.com/itm/7-TFT-LCD-CAR-R ... bf&vxp=mtr

Diky :)
KIA cee'd SW I. generace, facelift, 1.6 CDI, 2011
bakua Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod hufnagel » 17.08.2013 15:09

Kameru mám namontovanú miesto jedneho svietidla (žiarovky) na osvetlenie ŠPZ. Je to jednoduchá montáž. Ale pripojenú jú mám do rádia Macrom M-DVD5562R, s kombináciou parkovacích senzorov.Funguje to veľmi dobre a ukazuje aj v tedy , keď je rádio vypnuté, vždy keď zaradím zpiatočku (rádio má okruh napájany z osvetlenia cúvacích svetiel). Na monitore rádia vidím obraz a značky vzdialenosti od prekážky. Keď je v činnoti GPS, alebo rádio, pri zaradení zpiatočky automatický prepne sa na kameru a senzory.
hufnagel Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Rio III (2012)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod bakua » 17.08.2013 21:40

A jak se prosimte stavi servis k tomu ze sis nacvakl tu kameru na svetlo zpatecky? Neni to zasah do elektroinstalace, tudiz ztrata zaruky?

Diky
bakua Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod hufnagel » 18.08.2013 09:37

Absolvoval som garančku a bolo to bez problémov. Napájanie som realizoval z konektora, bez prerušenia vodiča a poškodenia izolácie. Aj výmenu autorádia som realizoval sám (jednomodulové za dvojmodulové). Napojenie na zpiatočku realizuj cez poistku !
U predošlého auta som pre istotu mailom informoval obchodné zastúpenie v Bratislave čo idem urobiť.Odpovedali mi mailom, že na namontované (nie ich servisom) prídavné zariadenia, záruka neplatí, ale záruku na auto nestratím. Musíš uviesť, že si odborník v elektrotechnike, alebo Ti to namontuje nejaký servis.
hufnagel Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Rio III (2012)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod bakua » 18.08.2013 09:52

Dik za info :) no zajdu se asi zeptat do autorizovaneho servisu jak se k tomu stavi. A z jakeho konektoru prosimte si udelal to napajeni? Tam je na to nejaky volny? Jeste sem tam nekoukal :)
bakua Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod bubelaj1 » 21.08.2013 14:35

Veľmi užitoćné.
bubelaj1 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Jarda53 » 22.08.2013 15:51

:?
protože jsem nechtěl vrtat do nárazníku a montovat černé senzory ( v barvě jsem neviděl ) tak jsem namontoval couvací kameru, vlastně je místo osvětlení SPZ monitor je nad zrcátkem ukazuje vzdálenost od překážky. Není moc vidět za auto a může se tam schovat kdokoliv a cokoliv kameru mám pro bezpečnost při couvání.
Jarda53 Muž
Uživatel fóra

Kia Soul (2012)
3360 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod janik151 » 01.10.2016 00:18

Nazdar :D mal by som len takú info otázku.Mam nového CEEDa vybavu silver s tým winterpack a chcel by som si dorobiť park.senzory..Neviete čo to v KII stojí cca aj s lakovanim(farba SANDTrack).Cena teraz aktualne, lebo vidím že príspevok je už starý.Díky za každú odpoveď.
janik151 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod melonsvk » 01.10.2016 13:22

viewtopic.php?f=179&t=6383

Tu sa riesili senzory do Ceeda
Kia Rio 1.4 CVVT (2013)
Kia Cee'd 1.6 CRDi DCT (2016)
Kia Optima 1.7 CRDi DCT (2016)
Ford Kuga 1.5 EB 8AT (2024)
melonsvk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Optima IV (2016)
80000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod molnart » 16.12.2016 01:52

dneska som volal do servisu ako je to montazou parkovacich senzorov (Ceed SW 2013). povedali mi ze to vedia namonotovat za 250 eur aj s robotou, ale ze to bude bez ukazovania na displayi a ze to ani neodporucaju lebo ten display to nepresne ukazuje (s omeskanim), tak asi do toho nepojdem a overim si to este inde. aspon keby som vedel ze zvukovu signalizaciu vedia namontovat tak aby to priestorovo poskytlo info o polohe prekazky, ale nerobim s v tom iluzie. zlaty golf, no...
Kia Ceed SW 2013 1.6 GDI EX
molnart Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion