od JUDr. Petr Hanzal » 07.11.2012 19:17
Přejít na Kiu Rio 1,4 není tak úplně legrace. Před tím jsem 10 let jezdil Oktávie, poslední 2000 TDI. V březnu 2012 jsem jako starší pán přešel na menší auto, Kia Rio 1,4, 2012, a trápil se, jak se to nechce rozject. V květnu( najeto 3000 km) mě dobrák s náklaďákem napsoval do kolony, a to jsem to autíčko moc ocenil Kratší vpředu i vzadu na totálku, ale kastle držela a mě nic. Teď mám druhou Kia Rio 1,4 , jen malinko jetou, ale za slušnou cenu v plné palbě. Teď má najeto 20 000 Km a jí jsem si skoro jistej, že IT mágové něco nasypali do počítače tak, že se to auto zajíždí v jejich režimu. Nejdřív počítač řve při 2000 otáčkách řaď 5,6 a nižší rychlosti nešly vytočit nad 3500. Teď už mne počítač ignoruje,trojka a čtyřka se docela dobře točí, i když ta mezera mezi 90-120 km/hod tam tak trochu je. Ale za to Kia nemůže, dlouhé převody ordinuje Brusel. Jinak se raduju z perfekt podvozku, sezení není školní lavice jako byla v Oktávce,prostě nemám si na co stěžovat.A hlavně, po zkušenosti z bouračky tomu autu věřím.Pokud jde o spotřebu, tu nepíšu, stejně by jste mi nevěřili.
Mějte stálé zdraví Hanzal