píše Tomáš KUBEK na FB :
Dobrý deň,
Mám poznámku a zároveň otázku na kompetentných k úžasnej 7-ročnej záruke na vozidlá KIA.
Minulý týždeň som bol v servise s mojim autom kia cee’d 1.6crdi (r.v.2010). Auto má najazdených cca 40 000km a od februára tohto roku som badal problém pri štartovaní – modrobiely dym, smrad po nespálenej nafte a vibrácie. Mal som podozrenie na upchatú trysku nakoľko v SR nie je problém natankovať aj na značkových čerpacích staniciach nekvalitnú naftu. V servise však zistili, že v skutočnosti to spôsobujú žhaviče – 3 zo 4 boli nefunkčné. Bol som nemilo prekvapený, keď mi servisný technik oznámil, že si opravu budem musieť hradiť sám nakoľko výmena žhavičov nespadá do záručných opráv. Nie je toto choré?
...Zobraziť viac
Páči sa mi to · · piatok, 7:36
Kia Motors Sales Slovensko Dobry den Tomas,
Výrobca poskytuje záruku na kvalitatívne vady
Vo vašom prípade servis meracími metódami popísanými v dielenskej príručke zistil, že žhaviace sviečky nemali kvalitatívny problém, ale že došlo k ich opotrebeniu bežným používaním.
Porovnávať životnosť žhaviacich sviečok medzi jednotlivými vozidlami nie je exaktné, vzhľadom na skutočnosť, že počet štartov u každého vozidla je iný.
https://www.facebook.com/KiaSlovensko?ref=ts