Podivné chování vozu - čím to může být?

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Podivné chování vozu - čím to může být?

Příspěvekod gegeo » 13.11.2012 22:38

Ahoj,
mám Ceeda SW druhým rokem a po poslední garančce před pár dny se mi stalo následující:

Při nastartovaném vozidle přepnu manuálně na potkávací světla -> následně vypnu klíčkem motor -> a vyndám klíček ze spínací skříňky -> zapnutá potkávací světla by měla zhasnout, včetně podsvícení palubovky, ALE NESTANE SE TAK -> světla se po vyndání klíčku přepnou na parkovací, palubovka svítí dál -> klíček je venku baterie se vesele vybíjí. Co s tím, kde je chyba?

Dále jsem zjistil, že bez klíčku v zapalování se:
- po sešlápnutí brzdy rozsvítí brzdová světla,
- přepnutím světel do polohy parkovaček i potkávaček podsvítí palubovka a rozsvítí se parkovačky (v obou případech přepnutí)

Je to normální a dělá Vám to taky nebo jsem si toho dříve jenom nevšimnul, mám otravovat servis? Díky za odpověď a schovívavost nejsem příliž zdatný autoteoretik.
gegeo Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Podivné chování vozu - čím to může být?

Příspěvekod spacirx » 13.11.2012 22:49

Tohle mi to neděla a je to podle mě nenormální:
Při nastartovaném vozidle přepnu manuálně na potkávací světla -> následně vypnu klíčkem motor -> a vyndám klíček ze spínací skříňky -> zapnutá potkávací světla by měla zhasnout, včetně podsvícení palubovky, ALE NESTANE SE TAK -> světla se po vyndání klíčku přepnou na parkovací, palubovka svítí dál -> klíček je venku
Doplňující otázka? Zhasnou světla po otevření řidičových dveří?

A tohle mi to dělá a je to podle mě normální:
- po sešlápnutí brzdy rozsvítí brzdová světla,
- přepnutím světel do polohy parkovaček i potkávaček podsvítí palubovka a rozsvítí se parkovačky (v obou případech přepnutí)

Ale když nezhasnu potkávací světla, vytáhnu klíček a vylezu dvěřma od spolujezce nebo kufrem :-D tak potkávací světla svítí dál! Nekecám schválně to zkuste!
CEE'D SW II 1.6 GDI Fifa World Cup Edition
Infra red
spacirx Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2014)
105000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Skrew » 13.11.2012 23:51

Pokud jsou svetla vypnute (prepinac na nule) a rozsvecovaly by se jen diky zapnutemu dennimu sviceni, tak by to po vytahnuti klicku melo asi zhasnout.
Ja mam treba porad zapnute potkavaci svetla a kdyz vypnu motor a vytahnu klicek (ted nevim jestli s tim vypnutim nebo vytahnutim) tak se to prepne na parkovaci jak pise gegeo. Vsechno se vypne az s otevrenim dveri ridice. Auto to bere jako ze kdyz ridic vytahne klic a otevre dvere, tak uz je fakt konec a vsechno se vypne a taky se treba odemknou dvere. Kdyz napriklad nejdriv otevres dvere ridice a az pak vypnes motor a vytahnes klic, tak se ti ostatni dvere neodemknou. V ridici jednotce je naprogramovano spousta takovych ruznych sledu udalosti a jak na ne ma auto zareagovat. Neco cloveku prijde logicke, neco mene. A dost takovych "postupu" nebo "reakci auta" je popsano v manualu.
Riso Sportivo
Skrew Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2010)
111111 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Nemo55 » 14.11.2012 08:06

Mé Kapučínko se také tak chová, jak napsal Skrew :yes:
Škoda 1000MB, Škoda120L, Peugeot 605 2,0 TD, Hyundai Getz 1,1 3D, Kia cee'd SW 1.4 Comfort+(2010)
Každou jízdu si už 9 let užívám :-) je to bůh na tři písmena
Tohle nepotřebuje ani komentář http://www.youtube.com/watch?v=N8eCcSFcukA
Nemo55 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
55000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod olin » 14.11.2012 11:40

Je to popsané někde v manuálu - funkce "go home". Vše samo zhasne až po pár sekundách, aby jsi třeba nešlápl do louže
nebo trefil do baráku :D . Schválně to vyzkoušej.
Obrázek Ceed SW III MY2020, 1.4 T-GDi, 103 kW, TOP Obrázeknajeto >19000 km a něco i nacouváno
Ceed SW II 1.6 GDi, 99 kW Comfort+
Ceed SW 1.4 CVVT, 80 kW Comfort+
olin Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 3. místo (1)
Sponzor (15) TOP sponzor (3) Organizátor srazu (1)

Kia Ceed SW III (2020)
19000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Beda » 14.11.2012 14:46

Mam sice jine auto, ale musim potvrdit, ze prvni popisovany jev je normalni. Taky mam trvale zapnuta svetla a jakmile vytahnu klicek, tak zhasnou potkavacky, ale palubka a parkovacky dale sviti, dokavad neotevru dvere ridice, pak vse zhasne :)
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Stefi » 14.11.2012 19:59

To co se zde popisuje, je jej zcela normální, co se týká chování auta při manualním zapnutí světel, třeba u mé výbavy to zhasne po druhém zmáčknutí dálkového ovladače , když to chci urychlit, anebo jak píše Olin. Palubka a vnitřní světlo, pokud mám normální režim na denní světla, zhasne když zavřu auto ovladačem ale časově a sled jsem nesledoval, jestli palubka zhasne dřív jak stropní světlo,/jestli jeden z jevů nastane již při otevření dveří řidiče, interier určitě u mne ne ;) :? to se musím podívat :shock:
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod spacirx » 14.11.2012 22:07

olin píše:Je to popsané někde v manuálu - funkce "go home". Vše samo zhasne až po pár sekundách, aby jsi třeba nešlápl do louže
nebo trefil do baráku :D . Schválně to vyzkoušej.

Jestli narážíš na mě tak to není ono, funkci go home nemám. Navíc ta by fungovala na dveře řidiče a ne spolujezce. Prostě u Kie nepočítali, že by nějakej *** jako já vystoupil jinejma dvěřma než řidičovejma :-D Ty světla u mě už zůstanou svítit než dojde baterka. Schválně to zkus! :-)
CEE'D SW II 1.6 GDI Fifa World Cup Edition
Infra red
spacirx Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2014)
105000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Tony » 15.11.2012 09:27

Čau,

Takže:
Při nastartovaném vozidle přepnu manuálně na potkávací světla -> následně vypnu klíčkem motor -> a vyndám klíček ze spínací skříňky -> zapnutá potkávací světla by měla zhasnout, včetně podsvícení palubovky, ALE NESTANE SE TAK -> světla se po vyndání klíčku přepnou na parkovací, palubovka svítí dál -> klíček je venku baterie se vesele vybíjí. Co s tím, kde je chyba? Nikde. Je to OK. Vše zhasne po otevření dveří řidiče (nebo pokud máš coming home tak po zmáčknutí centrálu. Ber to jako + k bezpečnosti. I po zastavení a vypnutí motoru a světel je auto stále v noci viditelné (dokud v něm jsi). Baterku to vybíjí minimálně. Dokázala by takto svítit celé dny.

- po sešlápnutí brzdy rozsvítí brzdová světla, Taky OK. Brzdy musí svítit vždy. Viz. prohlídka na STK.
- přepnutím světel do polohy parkovaček i potkávaček podsvítí palubovka a rozsvítí se parkovačky (v obou případech přepnutí) Taky naprosto OK. Aby svítily potkávačky tak musí svítit parkovačky /viz. zákonú. :-)
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod souk69 » 15.11.2012 17:09

( spacirx ) Prostě u Kie nepočítali, že by nějakej *** jako já vystoupil jinejma dvěřma než řidičovejma :-D Ty světla u mě už zůstanou svítit než dojde baterka. Schválně to zkus!
:? A proč vystupuješ jinýma dveřma a ne u řidiče ? Mě by teda nebavilo přelejzat řadicí páku ;) ještě bych se na ni mohl napíchnout :lol:
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Zpět na ceed SW