videokamera do auta

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: videokamera do auta

Příspěvekod mir.jar » 27.08.2012 12:01

na smecku je clanok o kamerach a ako sa na to divaju zakony
http://natankuj.sme.sk/c/6503697/chcete ... inych.html
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)
Nejvzdálenější účastník srazu (4)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod zdenek.r » 27.08.2012 13:42

To by dotaženo ad absurdum znamenalo, že když si třeba kamerou natočím na dovolený mumraj ve městě-nebo vyfotím, že bych to měl do 7 dní zlikvidovat, a ne že to budu vystavovat na faceb., nebo na galerii na rajceti. Doufám, že se to nevezm,e někdo vážně.
Z
zdenek.r Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2011)
12000 km @ 4.9 l/100km

Příspěvekod Dr.Melounek » 27.08.2012 18:33

Já bych to neviděl až tak černě 8-) . Záleží na tom, jestli se dotyčný "poškozený" ozve nebo ne - kde není žalobce ..... ;) .
Teprve s pivem je žízeň krásná!
Dr.Melounek Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1)
28. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (13) TOP sponzor (2) Organizátor srazu (3)

Kia Carens IV (2017)
185000 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod Jirka N. » 01.09.2012 22:21

Mám v Sorentu dvě kamery a v pátek se mi během vteřiny obě zaplatily i s úrokama:
Tak mám zase zážitek s mentálem a lá Trpišovský.
Jel jsem po Nuseláku se Sorentem ven z centra v prostředním pruhu a v pravým pruhu jel Land Rover, na konci Nuseláku se agresivně přes plnou čáru vrhnul do prostředního pruhu a do mé mezery s vpředu jedoucím autem a já musel hodně brzdit aby se mi tam vešel. Takže jsem ho vytroubil a on skočil na brzdu a vybrzdil mě a já to nedobrzdil a dostal ji do zadku. Jenže pak to oroštoval a ujel. Já měl ale vše nahraný na obou kamerách a tak jsem zavolal policajty a ohlásil ujetí od nehody a dodatečně jim nahlásil číslo viníka, který bylo na záznamu a následně během pár minut v noťasu bylo zvětšený a čitelný. Toho viníka sledoval super svědek, taky s kamerou v autě a viděl jak LR projíždí křižovatky na červenou při útěku. Takže policii naváděl a ta ten LR odchytla ve Strašnicích. Já pak dojel s policií na místo a tam jsem viděl tohoto člověka osobně. Zatloukal, ale se záznamem nepočítal a jde do správního řízení. Policie má záznam z obou mých kamer a jde to jako důkaz.Já mám v háji nárazník a ostřikovač světla a světlo, škoda je vice než 30 tisíc.
V brzké době vyjde v Mf článek s fotkama a taky na nich bude viník nafocem při zadržení. Bez kamery ani ránu, úplně mě zachránily a policie byla velice ráda za oba záznamy z mýho auta. Jinak dopravní policii v Praze dávám velkou jedničku, viník byl za 15 minut chycenej.
Jirka N. Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Marek_Km » 02.09.2012 07:51

:thu: :thu: :thu: Tak to je super zpráva a takhle to má vypadat. Já už ji z auta ani navytahuju. Maximálně u obchoďáku vytáhnu paměťovku, aby případný zloděj nevěděl, kam jezdím.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Jirka N. » 02.09.2012 09:15

Obě kamery mám u stropu, jak jsem tady dříve napsal a tak vyndavání neřeším, je to dost nenápadný a taky nestojí moc. Auto je hlídaný alarmem s propojením na mobil a tak mám dost přehled. Taky mám úpravu na nahrávání po zamknutí a to pro obě kamery.
Jirka N. Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Jirka N. » 02.09.2012 10:16

Tady je poslední desetina vteřiny před nárazem do vybržďujícího LR a dále můj uprchlý vybržďovač a pak obtisk ze Sorenta na jeho rohu nárazníku.
Obrázek

Obrázek

Obrázek
Jirka N. Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod radek1910 » 02.09.2012 10:28

a aku mas kameru ? prezrad..obrazky su ciste...
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Jirka N. » 02.09.2012 10:48

Asi je to Omega 202 nebo 205, je to čínskej výrobek a zrovna tahle se stále kousá a nechce se často sama zapínat při nastartování. Pak jí musím manuálně zapnout. To jem zrovna dělal v ten pátek kdy jsem jel po Vinohradský a u Muzea jsem si všimnul že nejde. Tak jsem jí zapnul manuálně a za čtyři minuty to bylo velice potřeba, viz první fotka. Ty další jsou dělaný foťákem. Druhá zadní kamera funguje stále dobře, trucuje jen ta první a zatím nebyl čas jí reklamovat.
Ze zadního záběru je vidět jak viník ostře prchá a v závěsu je BMW svědka. Takže je dobrý natáčet oba směry a pak to nemá chybu.
Jirka N. Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Marek_Km » 02.09.2012 11:52

@Jirka N.: Jak jsme to kdysi řešili uchycení na AR, tak už to mám tak, že jsem spokojen a s tou Omegou taky. Jen jsem si kdysi potřeboval něco vytáhnout z kamery a nebylo to nahrané. Mám pocit, že bude chyba v systému spouštění automatického záznamu. Tipuju, že když při otočení klíčku se kamera zapne, pak může při aktivaci startéru a tím pádem poklesu napětí se zase automaticky vypnout. Poznal jsem to tak, že v takovém případě bylo natočeno jen pár sekund po zapnutí klíčku a startování. Protože mám displej pořád zavřený, tak nevidím, jestli jede, nebo ne. Pokud jedu delší štreku, tak si to sichruju tím, že vytáhnu adaptér ze zdířky, nastartuju a pak ho tam zas vrátím. Už se mi to stalo kdysi za této situace: auto skvěle chytá a stačí jen brnknout do startéru a motor běží, když to ale přeženu a nechytne na drc, tak startuju znovu a v tomto případě nemusí kamera vědět, co má dělat - napětí do zdířky jde, nejde jde nejde a vím, že když jsem kdysi takto musel startovat, že tam záznam nebyl, resp jen pár sekund záznamu. Takže si myslím, že je to tímto...
Ale hlavně gratulace za chyceného hajzlíka.
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Jirka N. » 02.09.2012 12:24

Může to tak bejt, ale zase ta zadní kamera nikdy nezamrzla a to jsou napájený z jednoho místa a to pod přístrojovkou a odtud jdou dva nezávislé kabely až ke kamerám. Mám slkopenej display a tak poznám v jaké náladě je ta přední a tu zadní kontroluju v zrcátku. Tam vidím naskočenej datum a čas nahrávání.Přední jsem taky několikrát restartoval kvůli totálnímu zamruznutí. Prostě co kus to originál.
Jen tak z dluhý chvíle jsem bádal na netu o jiných kamerách s větší citlivostí, ale na prezentovaných videích do stojí vždy za bačkoru a ve finále je to jako ta levná Omega která se prodává pod desítkama jiných názvů.
Zkoušel jsem taky kameru Toshibu Camileo SX500, která má dobrý parametry, jenže nemá natáčení ve smyčce a teplota nad 30 C jí blokla. To ty Čínské levné tím netrpí. Prostě by to chtělo kameru s pořátnýma parametrama na vytáhnutí SPZ alespoň na 15 metrů nebo i více.
Jirka N. Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod mir.jar » 03.09.2012 08:37

Neviem ako to je u vas, ale podla mna to bude rovnake, alebo velmi pdobne ako na Slovensku:

citacia zo sme.sk:
Pri montáži a používaní systémov, komponentov alebo samostatných technických jednotiek, ktoré majú byť súčasťou vozidla, ako napríklad kamerový systém, ktorý je určený na monitorovanie dopravnej situácie pred a za vozidlom, je podľa hovorcu rozhodujúce, k akému zásahu do technických súčastí motorového vozidla montážou uvedeného zariadenia dochádza.

„Ak je uvedené zariadenia napájané z 12V zásuvky, ktoré sú dnes už bežnou súčasťou vozidiel, takéto zariadenia nepodlieha schváleniu podľa zákona o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách. Ak však jeho montážou dochádza k zásahu do elektroinštalácie alebo iných konštrukčných častí vozidla, je potrebné, aby takéto zariadenia bolo schválené podľa uvedeného zákona,“ informoval Kóňa.

U teba by to bol teda problem ako by sa do toho niekto vrtal.

PS: gratulujem k chyteniu toho grazla :thu:
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)
Nejvzdálenější účastník srazu (4)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Jirka N. » 03.09.2012 14:36

Prosím tě tady se takový blbosti vůbec neřešej. Účel světí prostředky a policie dodala paměťovou kartu, tam se přehrála videa a jde to jako důkaz. Jednoduchý bez řečí a rychlý.Viník zatloukal, ale před videem rezignoval. Nakonec kvitovali vybavení auta a prý že by to mělo bejt častějc k dispozici. Při dodržování pseudopožadavků bych byl nakoc viník já, jenže já se jen tak nedám. Takže stěstí přeje připraveným :D :D
Jirka N. Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Marek_Km » 03.09.2012 20:32

Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod laban » 03.09.2012 20:43

Byla to od řidiče LR p.....a :thd: , ještěže existuje technika :D :thu:
KS III 2011 ( MY2012) 2.0 CRDi, 4x4 EX + Panorama střecha, ochranné plasty nárazníků, boční lišty.
Obrázek
laban Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia Sportage III (2011)
26020 km @ 7.9 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion