Proč 2WD SUV?

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Proč 2WD SUV?

Příspěvekod dedojozef » 25.07.2012 22:22

Prečo 2 WD SUV, no predsa preto, že sa také autá vyrábajú, a prečo sa vyrábajú, asi preto, že ich ľudia chcú. Mne osobne bolo treba 4WD SUV, tak som si ho kúpil, mal som na to svoje dôvody: V lete som včelár a kedy sa sťahujú včelstvá, no predsa v noci, skús však vytiahnuť 1 800 kg príves z terénu po zarosenej tráve na normálnu komunikáciu. V zime som lyžiar, hlavne bežkár, no zaparkuj o 13:00 hod auto na dostupnom parkovisku v preplnenom lyžiarskom stredisku, ale keď máš 4x4 vždy nejaké miesto, na ktoré si už nikto netrúfal nájdeš. Chceš stráviť víkend na úplne opustenej poľovníckej chate 20 km od najbližšej civilizácie kde treba všetky potreby doviesť, ako sa tam dostaneš, nehovoriac o zime a náhlej zmene počasia, ako sa odtiaľ dostaneš po víkende načas do práce, preto som sa rozhodol pre 4WD SUV. A prečo 2WD SUV, to je predsa každého slobodná voľba. A pre tých, čo to nechápu osvedčená odpoveď pani Márie našim deťom, keď už nedokázala odpovedať na ich nekonečné všetečné otázky:
" Prečo 2WD SUV? ", lebo tak! Deti obyčajne odpovedali slovíčkom " Aha ", a bol koniec diskusie.
dedo jozef SPORTAGE FL FREEDOM 2.0 CRDI/4WD 105 555 km
dedojozef Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 3. místo (2) Sponzor (6) TOP sponzor (1)
Nejvzdálenější účastník srazu (3)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod barny70 » 25.07.2012 22:33

@dedojozef

:thu: :thu: :thu:
Sportage 2011 1,7 CRDi EX
Obrázek
barny70 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (11)

Kia Sportage III (2011)
162000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod superkutil » 29.07.2012 21:30

Ptal jsem se na to 2WD proto, že pro mne SUV znamená líné, neohrabané, nestabilní a žravé auto. Kompenzací k tomu je právě 4x4. Ale pokud je SUV 2WD, tak nějak nevidím výhody. Možná vyšší posez, lepší nastupování a vyšší světlost.

Většina mých aut byly kombíky, jeden Passat byl i 4x4 a vždy projeli vše co jsem potřeboval. Ale pořídil jsem chalupu na horách. Dříve k chalupě vedla zpevněná cesta po pozemku, který k chalupě patřil, ale který stát ukradl a pozemkový fond díky zlodějinám a šmelině prodal pod cenou kamarádovi. Takže musím řešit příjezd loukou po cizím pozemku, který ovšem kdysi patřil k chalupě. Zpevněná cesta za ty roky zarostla, druhou cestu osázel soused stromky, takže pro bezpečný příjezd musím mít 4x4. Madam z CHKO která rozhoduje o všem kolem staveb a cest totiž zakázala cestu která tam byla již za první republiky zpevnit.

Je hrozné, jak si v dnešní době hážou lidé klacky pod nohy. Dříve se jednou cestou jezdilo k několika chalupám a o cestu se starali všichni a dnes aby každý měl cestu vlastní. Navíc je neuvěřitelné, jak stát ukradl lidem cesty k nemovitostem, dal je do správy pozemkového fondu a ten místo toho aby cesty prodal vlastníkům nemovitostí, tak je rozkradl a prodal kamarádům aby mohli vlastníky nemovitostí vydírat.

Ale to jsem utekl od tématu.

A pokud jde o Duster, tak kdo s ním jel by mluvil jinak. Je to velmi povedené auto a třeba v Německu je to velký trhák. Zajímavé je, že třeba v Jižní Americe se Duster prodává jako Renault. Vedle Duster je srovnatelné auto ještě Suzuki SX4.
KIA Sportage 2.0CRDI 103kW r.v. 2007 Obrázek
superkutil Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod grencer » 01.09.2012 01:48

Proč? A proč ne?. Nemusíte semnou souhlasit a je to vlastně úplně jednoduché. Mohu mluvit jenom o věci, kterou mám ověřenou tj. KIA Sportage 1,7 CRDI vyrobená v r. 2011. KIA Sportage vyrobená od července 2010 není stavěná do terénu, ale na silnici. Kdo nevěří, ať se podívá pod auto a prohlídne si plasty a lamely pod autem. Světlá výška je jenom 18 cm, tudíž má horší nájezdové úhly, než jiná auta v této kategorii. Což zmínili už v roce 2010 reportéři, kteří měli toto auto v testu, stejně jako poskakování na nerovnostech. Doslova " KIA Sportage nemá ráda příčné nerovnosti ". Tohle věděli určitě všichni, kdo si tohle auto kupovali. A teď postupně odbouráme některé názory lidí, kteří sním nikdy nejezdili.
Je líné. Zrychlení 0 - 100: 12,9 vteřiny. Oktávka se stejným motorem je přibližně o 2 vteřiny rychlejší a tohle je větší a těžší auto.
Je neohrabané: Poloměr otáčení je 5 metrů. Která auta tohle dokážou?
Je nestabilní: Jízdní valstnosti jsou podle testů odborníků srovnatelné s Fordem a se Škodovkou.
Je slabé: Tak si do něj sedni nastav si na tempomatu nějakou rychlost a nech ho jet. Uvidíš sám. Podle testů má auto překvapivě dostatek výkonu.
Velká spotřeba: Opravdu je průměrná spotřeba 5,8 l/100 km (všechny druhy cest) tak velká? Moje nejlepší 5,1 tam a 5,3 zpátky. Nejhorší 6,6.
Jak už jsem psal. Použil jsem recenze z testů novinářů a Autosalonu.
Důsledek toho, že jsem si ho koupil:
Ano něco si tím kompenzuji. Měřím jenom 170 cm a je hezké být o hlavu vyšší než ostatní.
Neskutečná pohoda jízdy. I na D1 ve 130 můžeš klidně poslouchat rádio a bavit se se spolucestujícími.
U nás jich jezdí mraky, ale stejně se lidi na každém parkovišti otáčejí.
Sedíš výš a proto za mlhy a deště můžeš jet rychleji, protože líp a dál vidíš.
Po dlouhé cestě do Brna, Ostravy ani Londýna mě nebolel zadek, hlava ani záda. Brno a Ostravu jsem jel bez střídání. Ani po příjezdu do Londýna si nikdo z osádky nestěžoval. V klidu jsme se po ubytování vydali na procházku, což bylo s jinými auty nemožné.
Výbava je na úrovni mnohem dražších aut a až na občasné problémy zapínáním tempomatu taky funguje.
A nakonec to nejdůležtější: Je to nejhezčí auto na světě :D .
Sportage 1,7 CRDI 07.2011. Spotřeba 2013 - 6,25
grencer Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod M@jkl » 01.09.2012 08:44

úplně s tebou sohlasím :D , jen mám 186 cm :tongue: , jinak spotřeba a to otáčení lidí je uplně super :kia: :CZ:
M@jkl Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (3)

Kia Sportage III (2014)
20800 km @ 5.8 l/100km

Předchozí

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion