Prohlídka po 40 000 je za mnou, auto je snad v pořádku. Nahlášené závady - kličky i těsnění by měli nakonec na záruku vyměnit, s autem musím samozřejmě přijet znovu.
Cena prohlídky po slevě byla cca 7 100 Kč, což mi přijde dost i s přihlédnutím k celkovému jednání servisu. Příště asi zkusím jiný servis, viděl jsem, že tu hodně doporučujete Dolnis.
Z prodejce/servisu mám od koupě smíšené pocity a to i teď při poslední návštěvě:
1) Objednávám se v neděli přes web, přichází automatické potvrzení, že se mi ozvou a návštěvu potvrdí. Ani ve všední den nikdo nevolá.
2) Volám 6x během pracovní doby od 9:00 do 11:00 na oficiální číslo servisu uvedené na stránkách a telefon jen vyzvání - nikdo se na druhém konci neozve.
3) Volám na mobil mechanika. Jako již tradičně nemají čas v dobu, na kterou jsem se přes web objednával, a tvrdí, že nemají ten den čas vůbec, i když na jejich webu celý den svítí jako neblokovaný.
4) Po příjezdu do servisu mi slíbí, že ihned, jak bude auto hotovo, tak se mi ozvou. Čekám 2 hodiny, poté 3 hodiny a nikdo se neozývá. Když po 4 hodinách dorazím do servisu, diví se, že jejich systém neposlal SMS. To divení je asi svérazný druh omluvy.
5) Minule mi alespoň umyli auto uvnitř i zvenku. Teď se nic takového nekoná.
6) Domlouváme se na výměně kliček u řidiče a jsem přesvědčován, že to těsnění je jen kosmetická závada. Uf.
7) V autě mám na zrcátku vyvěšenu cedulu "Kia Family Like Care". Jistě, asi nechtěná ironie, ale pokud člověk pochází z rodiny, kde se s ním skoro nikdo nebavil a nikoho nezajímal, nebo vyrůstal s bandou ignorantů v pasťáku, tak po spatření této cedulky musí mít pocit deja vu.

A doufám, že alespoň ty předepsané úkony udělali. Nostalgicky při odjezdu ze servisu vzpomínám na dobu, kdy jsem auto nepotřeboval a nemusel jsem žádný podobný vehkil vlastnit.
KIA ProCeed GT Line 1.5 T-GDI 7DCT r. v. 2022 červená Infra
KIA CEED SW 1.6 CVVT Comfort Plus r.v. 2010 Q8 beige (prodáno)