KIA CEED po najetí 20000 Km (teď už skoro 60000 km)

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: KIA CEED po najetí 20000 Km

Příspěvekod Paul Atreides » 17.02.2012 15:29

Tak mám najeto něco přes 37 000 a čeká mě druhá prohlídka.
Na ní chci nahlásit jen tyto drobnosti:

1) Ohnute tesneni u zadnich dveri.
2) Loupani vnitrní kliky u ridice.

Také občas něco vrzne v kufru, ale zjistil jsem, že to asi dělá natažená "plachta", která se tře o vrchní stranu kolejnice.
Nechci to zakřiknout, ale po těch počátečních peripetiích jsem s autem docela spokojen.
KIA ProCeed GT Line 1.5 T-GDI 7DCT r. v. 2022 červená Infra
KIA CEED SW 1.6 CVVT Comfort Plus r.v. 2010 Q8 beige (prodáno)
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: KIA CEED po najetí 20000 Km (teď už skoro 40000 km)

Příspěvekod William » 18.02.2012 10:46

čeká mě také druhá prohlídka,sice až v červnu,ale koukal jsem,že oproti standardu se mění svíčky-cenu nevím (benzin1,4) a kabinový filtr (750,-mat+150,-práce)-ten jsem si nechal vyměnit už při první gar. kvůli dětem,aby nedejchali svinstvo,ale zaflákanej docela byl...
KIA cee´d SW II JD 1,4 CVVT Exclusive+zatmavení zadních oken+kožené potahy
William Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Bydliště: Severní čechy-okres Litoměřice  Czech Republic (cz)
2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 24.03.2012 12:33

Prohlídka po 40 000 je za mnou, auto je snad v pořádku. Nahlášené závady - kličky i těsnění by měli nakonec na záruku vyměnit, s autem musím samozřejmě přijet znovu.
Cena prohlídky po slevě byla cca 7 100 Kč, což mi přijde dost i s přihlédnutím k celkovému jednání servisu. Příště asi zkusím jiný servis, viděl jsem, že tu hodně doporučujete Dolnis.

Z prodejce/servisu mám od koupě smíšené pocity a to i teď při poslední návštěvě:

1) Objednávám se v neděli přes web, přichází automatické potvrzení, že se mi ozvou a návštěvu potvrdí. Ani ve všední den nikdo nevolá.
2) Volám 6x během pracovní doby od 9:00 do 11:00 na oficiální číslo servisu uvedené na stránkách a telefon jen vyzvání - nikdo se na druhém konci neozve.
3) Volám na mobil mechanika. Jako již tradičně nemají čas v dobu, na kterou jsem se přes web objednával, a tvrdí, že nemají ten den čas vůbec, i když na jejich webu celý den svítí jako neblokovaný.
4) Po příjezdu do servisu mi slíbí, že ihned, jak bude auto hotovo, tak se mi ozvou. Čekám 2 hodiny, poté 3 hodiny a nikdo se neozývá. Když po 4 hodinách dorazím do servisu, diví se, že jejich systém neposlal SMS. To divení je asi svérazný druh omluvy.
5) Minule mi alespoň umyli auto uvnitř i zvenku. Teď se nic takového nekoná.
6) Domlouváme se na výměně kliček u řidiče a jsem přesvědčován, že to těsnění je jen kosmetická závada. Uf.
7) V autě mám na zrcátku vyvěšenu cedulu "Kia Family Like Care". Jistě, asi nechtěná ironie, ale pokud člověk pochází z rodiny, kde se s ním skoro nikdo nebavil a nikoho nezajímal, nebo vyrůstal s bandou ignorantů v pasťáku, tak po spatření této cedulky musí mít pocit deja vu.:)

A doufám, že alespoň ty předepsané úkony udělali. Nostalgicky při odjezdu ze servisu vzpomínám na dobu, kdy jsem auto nepotřeboval a nemusel jsem žádný podobný vehkil vlastnit.
Naposledy upravil Paul Atreides dne 09.08.2012 11:22, celkově upraveno 2
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Paul Atreides » 02.05.2012 20:46

Mám:
1) Vyměněny loupající se kličky dveří u řidiče a spolujezdce.
2) Vyměněno těsnění u zadních dveří.
3) A během jednoho roku mi už 3X (!!) vyměnili sametku u řidiče - pokaždé se sroluje.
4) "Přetěsněna" kaplička u přístrojů, protože dost vrzala (jsem po výměně palubky, ke které došlo cca před rokem a půl).

Záruka je prima, závady jsou drobné, ale stejně dost otravné :(

BTW: Ty závady v servisu odstraňovali od 9:00 do 15:15.
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Paul Atreides » 18.06.2012 17:12

Tak v červenci jsem objednán na výměnu "samolepky" v horní části dveří, protože se asi při výměně sametky na ní udělaly "boule". Navíc se mi zdá, že okno při stahování vydá zvuk, jako když někde něco drhne.

Původně jsem se lekl, že mi pod samolepkou začal kvést lak, ale prý to tak není.
Jsou to maličkosti (asi fakt lepší než přeskakující řetěz u TSI motoru, který jsem chtěl původně koupit a u kterého by mi teď končila dvouletá záruka:)), ale stejně docela otravné maličkosti, a navíc za ty dva roky bylo těch větších závad i maličkostí docela dost.

A navíc mě štve, že nemám pořád doporučení na nějaký dobrý servis - asi bych bral spoustu věcí jinak, kdybych věděl, že v servisu alespoň předstírají zájem.

Auto má teď najeto cca 45 500.
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Paul Atreides » 09.08.2012 10:37

V tomhle tématu jste se divili, jak může prohlídka po 40 00 "po slevě" stát cca 7 100 Kč.

http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php ... &start=195

Ten příběh má asi pokračování. Prohlídka proběhla 23. 3. 2012. Ihned po převzetí auta a při následné delší cestě do Ostravy se mi zdálo, že když nastartuju auto a pustím klimu, jde z ní trochu zápach - ten zápach po chvíli zmizí. Před servisem jsem žádný zápach necítil.

Na konci června před dovolenou jsem si nechal udělat nějaké drobnosti na autě v autorizovaném servisu Citroen, který mám za barákem a kterému věřím. Tam mi řekli, že auto je v pořádku, jen mi ale doporučují vyměnit filtr klimatizace. Bylo mi to divné, protože jsme měl za to, že mi filtr v servisu měnili a jak jsem doma zjistil, alespoň na faktuře mi ho naúčtovali (645 Kč) i s praci (158 Kč). V Citroenu mi řekli, že mi mohou vydezinfikovat klimu.

Dnes jsem se na dezinfikaci u Citroenu objednal s tím, že mi řekli, že když je to takto v autě cítit, bude lepší opět vyměnit filtr klimatizace. Jen krčili rameny, když jsem se jich ptal, jestli půjde ověřit, zda servis KIA filtr skutečně vyměnil - jejich názor ale je, že mi tam nový filtr asi nedali. Hlavně mě mate ta časová souslednost. Dám auto do servisu a začne mi smrdět klimatizace. Těžko dokázat kauzalitu, ale na prostou synchronicitu nevěřím.:)

Navíc ve zmiňovaném servisu KIA jsem byl naposledy na výměnu samolepky u sametky (sametku už měnili 3x a pokaždé něco zmrví). Tvrdili, že je to práce na chvíli. Dvě hodiny po předání auta jsem pracoval v KFC, pak jsem zvedl telefon, jestli k výměně samolepky už došlo, a za dalších 10 minut mi milostivě řekli, že mám auto připraveno. Omluva žádná.

Ode mě už tento servis peníze neuvidí, ale přemýšlím, že celá ta anabáze s prodejcem/servisem by si zasloužila alespoň nějakou publicitu u KIA Motors.

A znovu se zeptám - kam jezdíte do servisu KIA? Mám to skoro stejně daleko do Prahy jako třeba do Tábora.
Viděl jsem, že více lidí doporučuje servis Dolnis. Jsem schopen akceptovat vyšší cenu, ale ne ostentativní pohrdání zákazníkem a do očí bijící šlendrián při prodeji (po zaplacení zálohy za vozidlo) i servisu auta.
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Katikakus » 09.08.2012 11:47

S Dolnisem mam dobre zkusenosti.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 09.08.2012 11:54

@Katikatus
Díky moc, asi je příště vyzkouším.
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod snike » 09.08.2012 12:40

@Paul Atreides: ... nevím proč spojuješ zápach po zapnutí klimatizace s výměnou kabinového filtru :?: Ten zápach je příčinou, rozrůstání plísně v přivodních trubkách ventilace kvůli používání klimatizace. To se děje u každého auta KIA, Škoda nebo Mercedes při používání klimatizace. Po zastavení a vypnutí motoru se ve ventilaci sráží vlhkost a tím se ti tam může tvořit plíseň, která pak časem samozřejmě zapáchá. Částečně se tomu předchází, že než dojedeš do cíle vypneš tak 5 minut před tím klimatizaci a necháš běžet jen ventilaci. Tím se nesráží tolik vlhkosti a netvoří plíseň ;) Filtr měním při každé prohlídce a klimatizace mi taky smrděla :yes: ... proběhla její dezinfekce a nepříjemný zápach zmizel :thu: ... takže zápach nemá s filtrem nic společného ;)

Jinak Dolnis doporučuji, jezdím tam a plná spokojenost :thu:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 09.08.2012 13:10

@Snike.
Jasně, proto se bude klimatizace dezinfikovat.
Mně je jen divné.
a) Klimatizaci jsem začal cejtit až poté, co údajně servis vyměnil filtr.
b) Proč mi rovnou nenabídli v servisu při prohlídce i dezinfekci klimatizace a musím si teď nechat udělat dezinfekci a znovu po 4 měsících vyměnit filtr? Byl bych radši, kdyby se to udělalo najednou. To nemohou zvednout telefona a zeptat se, jestli nechci dezinfekci?

A ještě mi vysvětlete, proč mechanik Citroenu měl hned po puštění klimy podezření na "načatý" kabinový/pylový filtr, když za zápach mohou jen trubky? Na filtru plíseň být nemůže?
Naposledy upravil Paul Atreides dne 09.08.2012 13:13, celkově upraveno 1
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod snike » 09.08.2012 13:12

Znovu opakuji ... zápach z klimatizace nemá nic společného s kabinovým filtrem :no: Je to jen souběh náhody, že jsi to začal cítit po garanční prohlídce. A proč ti nenabídli dezinfekci klimatizace :?: Řekl jsi jim, že ti smrdí klimatizace při předávání auta do servisu :?: Pokud uděláš dezinfekci teď tak filtr samozřejmě měnit nemusíš ;)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 09.08.2012 13:38

Před servisem klimatizace nesmrděla, tak jsem jim nic neříkal. "Souběh náhod" - no já nevím.
V Citroenu mi řekli, že bude lepší filtr po dezinfekci klimy vyměnit. Tak já fakt už nevím, co si z těch protichůdných vyjádření vybrat.:)

//Edit: Ještě dodám, že v Citroenu jsem o klimě nic neříkal, upozornili mě sami. Nikdy mi nedali žádný důvod jim nevěřit ani ve mně nevzbuzovali pocit, že chtějí jen tahat prachy.
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Re: KIA CEED po najetí 20000 Km (teď už skoro 50000 km)

Příspěvekod Paul Atreides » 14.08.2012 15:17

Dnes mám po dezinfekci klimatizace a po výměně pylového filtru. A vzhledem k tomu, co mi v auto Michálek řekli, tak poprvé zde na fóru odkrývám jméno prodejce/servisu, který mi střídavě pije krev od složení zálohy na vůz.

KIA Čestlice (NH Car)

Tento email jsem dnes odeslal do KIa Motors.

Vážený pane XYZ,
navážu na naši předchozí konverzaci. Jsem po desinfekci klimatizace a po výměně pylového filtru. Ten pylový filtr údajně vyměněný v březnu servisem NH Car KIA Čestlice mám k dispozici.

Sousloví “údajně vyměněný“ používám proto, že dle sdělení pana DEF ze společnosti Michálek Benešov k výměně filtru určitě nedošlo, protože cituji jeho slova „musel bych od března vzhledem k počtu najetých km jezdit za kombajnem.“

Takže nejenom že se v servisu KIA Čestlice setkáte s organizační neschopností, ale evidentně tento servis i okrádá své zákazníky.

Příjemný den
ABC
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Paul Atreides » 14.08.2012 15:36

Jo a až dodatečně jsem pochopil, co mi říkal bývalý prodejce KIA na Jarově, kde teď prodával Škodovky a kde jsem zvažoval, že koupím Octavii II. Nakonec mi řekl "klidně si Kiu kupte, ale fakt ne v NHCAru". Považoval jsem to za součást běžného konkurenčního boje, ale na jeho slova došlo.
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod snike » 14.08.2012 19:53

Tipoval jsem to na NH Car a koukám, že jsem se trefil :lol: Jinak na Jarově mám pár známých servisáků a taky to tam neni dokonalé :no: Já v Dolnisu našel vstřícnost, ochotu a proto mají moji plnou důvěru ... a tak to má být :yes:
snike Muž
Moderátor

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW