Moje první zkušenost se týká sice model Ceed, ale má obecnější charakter. Při reklamaci Turba, které neskutečně píská mi bylo sděleno, že jsem přejel garanční kilometry o 1600km (neměli termín a já musel do zahraničí), proto nyní nemohou uznat vůz na opravu turba. Navíc nedokážou pískání odstranit, musí se prý počkat, až přestane fungovat úplně.
Druhá zkušenost se již týká modelu Sportage (oba vozy používáme jako služební). Vůz neustále škube při vyšších rychlostech. Když třeba předjíždíte na dálnici a ve 150km/h , když jste v levém pruhu a za vámi další rozjeté auto, najednou přestane jet a to tak, že musíte nechat předjížděné auto poodjet a zařadíte se zpět do pomalého pruhu. Podle mého dost nebezpečná věc. Při zpomalení auto zase naskočí a jede bez problémů. Toto si technici sami ověřili, ale diagnostika nehlásí žádnou chybu a oni nevědí, co dělat. Vůbec nevím, na co mám nárok, náhradní vůz mi dát nechtějí, prý to jede a smí se stejně jen 130km/h. Přiměli mě již zaplatit výměnu filtrů (vzduchového i palivového /4000Kč/), ale nic to nepomohlo. Měl jsem nahlodaný kabel od kuny (okousaná bužírka) kabel jsem přeizoloval, ale...údajně by to mohla být příčina. Jenže pozor kolegové! Kabel nejde vyměnit sólo, musí se vyměnit celý kabelový svazek motoru. Padal jsem na zem z ceny. Výměna vyjde na cca 90.000 Kč. Teď mě do té výměny nutí. Sice by mi to proplatila pojišťovna (až na spoluúčast). Mně se do anabáze nechce, protože musí ven přístrojovka a víte,jak to dopadá. Nikdy už nesedí jako z výroby. Navíc si vůbec nejsou jisti, že by to pomohlo. Nemají žádnou podporu v diagnostice. Kabely nejsou ani k běžnému dostání ze skladu v Německu a musel bych čekat na zásilku lodí z Korey. Co byste radili?
edit snike: Neni třeba zakládat další téma, sloučeno s již existujícím, kde se závady probírají